Gatufotograf

Lämplig huvudbonad för gatufotografer

Tunn kostym är säkert komfortabel i värmen här i Rom. Givetvis kombinerad med en bra hatt. Slog mig ned bredvid den här välklädde mannen. Kunde ana att han läste en pocket om Lord Byrons besök i Italien. Det blev ett par bilder på honom utan att störa.

Huvudbonad är viktigt för en gatufotograf. Solskydd krävs för långa promenader på gator och torg. Barhuvad är inte att tänka på.

Bär själv mest sportkeps som har en stor och bra skärm. Noterat att det är populärt bland gatufotografer med liten rund hatt med små brätten. Ser trevligt ut men verkar lite opraktiskt. 

Är på jakt efter en vit tyghatt av det slag man ser Bruce Gilden har. Kanske med en snodd runt halsen. En sådan hatt verkar oöm och kan stoppas undan i en ficka på fotovästen. 

Inlagt 2022-06-28 07:32 | Läst 773 ggr. | Permalink
Man ser att det händer något i bilden! Finta fångat ögonblick!
/B
Svar från Nisse Larsson 2022-06-28 14:35
Hej. Han vänder nog blad när tar bilden! Hälsar NL
Skön bild! Hatt är nödvändigt.

Tror min egen hatt faktiskt är den modell Bruce Gilden har (utan alla jämförelser i övrigt ;-) ): en Tilley, dyr men superbra! Och uppfyller alla krav du ställer här. Finns t ex här: https://www.naturkompaniet.se/tilley-hatt-unisex-hat-t3-khaki-ex0000270/?sku=826486001252
Svar från Nisse Larsson 2022-06-28 14:37
Hej. Det där var en väldigt bra hatt. Måste pröva den. Hälsar NL
Hej,
Den hatten såg skön ut.
Tyvärr har jag svårt att ha något på knoppen i sommaren. Har alltid hår som skydd.
Ha det gott
Bob
Svar från Nisse Larsson 2022-06-28 14:38
En hatt gör mannen sägs det. Även jag har mycket hår men är rödlätt och solkänslig. Hälsar NL
Svar från Nisse Larsson 2022-06-28 14:40
Tack. Kan det nog vara. En Borsalino borde sitta fint. Tack för tipset. Hälsar NL
Hej NL.
Han ser ut som någon som definitivt kan bära en så fin hatt. Jag har också en keps med lång skärm, men jag har även en stråhatt här för sommarperioden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-29 16:51
Hej. Halmhatt är stiligt på sommaren. Och svalt för knoppen. Tackar för kommentaren Hälsar NL
En trevlig bild från Italien denna med, Nils.
Själv använder jag keps när jag är ute och fotar med min Iphone. Det är lite svårare med en kamera, då den hårda kepsskärmen kan vara i vägen då man fotar i porträttformat (med kameran på högkant). Så, när jag skaffar en kamera, får jag även passa på att skaffa en mjuk hatt att använda då jag är ute och fotar.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-29 16:55
Tack för kommentaren. Kameran på högkant är lite svårt med min nuvarande huvudbonad. Hade i många år en hatt liknande Bruce Gildens. Som blåste bort från skallen en dag och inte kunde återfinnas. Hälsar NL