Gatufotograf

Gott om spelhålor i stan!

Alltid sitter ensamma gubbar och funderar i såna här lokaler. På plats finns mycket information samlad.  Mycket att tänka på. Många beslut att fatta. Innan man är färdig.

Den här spelhålan ligger i gallerian på Sveaplan i Eskilstuna. Men det finns massor av dom utspridda över hela stan.

Placerade mig i lite strategiskt här i lokalen, följde den här mannen som koncentrerade sig på sitt värv. Hoppas det gick bra för honom.

Själv dobblar jag inte. Men har alltid varit involverad. På mina olika arbetsplatser har jag låtit mig rekryterats till någon grupp som spelar på hästar eller fotboll. Man satsar varje månad. Ett litet belopp. Hoppas på vinst. Och förlorar nästan alltid.

Bara gubbar verkar spela. Den tipsgrupp jag tillhört de senaste femton åren drivs av en kvinna. En skärpt ekonom med fenomenalt siffersinne. Hon borde alltid få till vinnande rader. Men icke.

Inlagt 2020-09-02 07:51 | Läst 612 ggr. | Permalink
Det är en bra bild, men jag har mina funderingar, nämligen får man ta smygbilder på människor i en privat lokal? Det är ju tillåtit att fotografera människor hemligt på offentliga platser,
men är det tillåtit att publicera dessa bilder på Internet?
Jag påstår inget utan är bara nyfiken vad lagen säger.
Mvh
Wolfgang
Frekeman 2020-09-02 12:03
Står det inte klart och tydligt i lokalen att det är förbjudet att fotografera så är det okej att göra det tills den som har nåt att säga till om lokalen ber dig sluta. Ja, det är tillåtet att publicera den bild som Nils-Erik tog i butiken och även bilder som är tagna i det offentliga eftersom det är konst som skapas och det trumfar eventuella andra aspekter såsom GDPR etc. Det är min uppfattning om läget i Sverige som baseras på vad jag läst på bland annat denna sajt men jag har inget att direkt hänvisa till.
Mvh
Fredrik
Svar från Nisse Larsson 2020-09-02 15:00
Tackar för gillandet. Bild från en galleria. Allmän plats. Inga skyltar om fotoförbud. Så det är OK.
Hej. Kvinnor spelar nog mer på spel automater. Ser dom ofta i alla åldrar när jag tar en öl på någon pub.
Bra bild.
/ BengtH..
Svar från Nisse Larsson 2020-09-02 15:03
Jaså - det är där kvinnorna sitter och dobblar. Håll dig till ölen Bengt. Det är nyttigare.
Bra bild och trevlig text! Jag vinner heller aldrig men det är väl naturligt eftersom jag heller aldrig spelar.....Hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2020-09-03 16:33
Tackar - sånt är livet! Men ibland vinner någon miljoners miljoner!!