Att spegla det jag gillar.

4 dagar innan Jul..

så kan det fortfarande se ut så här.. just detta år, den 20 dec 2014.

Vackert "lågt" ljus.. i Tantolunden! Som silver..

Som guld..

Trädkrypare

Grönfink

Vackert ljus..

Lärkträd, här får man hålla utkik efter Bändelkorsnäbb..

Domherre (hona)

Min kompis Nötskrikan.. (ser dom jämt i lunden..)

Fin dag idag.. Tack för mig!

Inlagt 2014-12-20 21:47 | Läst 950 ggr. | Permalink
Knappt så man tror att det är sant med sådant här väder några få dagar före julafton. Hemma hos mig är det iof inte sådant här väder men du bor ju ändå 40 mil norr om mig. Nötskrikan ser för härlig ut på sista bilden.
Svar från ehrsa 2014-12-20 23:28
Hej! Ja, visst är det märkligt med detta väder! Det är bara tre dagar sen som det var vitt här.. Vad hände? Nötskrikan är fin, den flög faktiskt till mig från ett annat träd, sånt är trevligt! Tack! Ingemar.
Mvh!
Promenerade längs Göta Kanal idag och tänkte just på att det är något av vårväder, och imorgon så ska jag på julbord med barnbarnen! Det krockar lite! Några segelbåtar har jag inte skådat, kanalen är helt tom så när som på de nyfikna änderna! Vackra bilder, en go känsla! Älskar den lilla nätskrikan! Trevlig helg på dig!!
Svar från ehrsa 2014-12-20 23:32
Hej! Göta Kanal, där brukar också vara fint! Nötskrikan är fin, jag gillar dom, dom är charmiga och nyfikna, även orädda här jämfört med ute i skogen. Tack! Camilla
Mvh!
Det ser lite galet ut, vädret alltså....och segelbåten. Du hittade en trädkrypare ser jag. Nötskrikan är ju toppen på sista bilden.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-21 09:43
Hej! Lena. Oj, världen krympte.. Ja, visst är vädret märkligt! Idag är kortaste dagen, 4 minuter efter midnatt så vänder det.. Idag är det bara blå himmel här redan från morgonen, fortsatt ingen vinter alltså.. Ja, Trädkryparen fanns just i det området som vi råkade ses, verkar som det är ett ställe som passar dom. Nötskrikorna gillar man mer och mer faktiskt, dom är bra på att bjussa på sig själva!
Mvh! Janne
Julstädningen är klar, klapparna inslagna, granen införskaffad och maten förberedd och ändå är det svårt att känna julstämning och att det är julafton snart eftersom jag sitter med solen som försöker blända mig nu när jag skriver detta, gräsmattan är grön och det ser mer ut som att det är våren som är på gång än midvinter. Lite snö skulle inte skada.
Fina bilder från lunden du visar och speciellt den sista lilla punkaren var då för härlig.
Svar från ehrsa 2014-12-21 15:56
Hej! Margareta, Ja, vad kan man annat göra än att hålla med dig? Ur led är tiden.. som man brukar säga! Nötskrikan gjorde sig extra fin på sista bilden, den uppvisningen får vi tacka lite extra för.. Tack för kommentarer!
Mvh!
Det ser nästan lite vårlikt ut i din lund. En liten köldknäpp hade nog inte skadat. Finfin bild på nötskrikan sist ut.
Ha det bra och ha en skön helg!
Eva