Att spegla det jag gillar.

Ett varv runt viken..

Och då är det Årstavikens NV-delar med start i Tantolunden som jag menar. En lagom promenad idag medans solen sken en del, även om det mulnade på sakta under eftermiddagen. Det var en riktigt bra utdelning fotomässigt även denna dag! Med både smått och stort..

I Tantolunden är det någon som gillar att vattna..

Antagligen en som man fotat förut..

Aha, duvflocken i luften.. kan finnas en rovis i närheten! Men inte denna gång.

En korp, det tillhör inte vanligheterna här, även om det händer att även dom ses här i staden. Här var det 3 exemplar som flög åt SO.

Gråsparv

Idag är flaken vita, ingen ren kärnis längre, med den snö som fallit så har det blivit stöpisar istället..

En vy över Liljeholmsbron, Hornstull och en del av Tantolunden till höger.

Mycket fåglar i luften.. Hmm.. Rovis på gång kanske?

Aha! En gammal Havsörn..

Och där försvinner den bort mot Riddarfjärden antagligen. Hade jag varit hemma och tittat ut så hade den passerat mitt boende.. Sett och fotat från Liljeholmskajen.

Tack för mig!

Inlagt 2015-01-15 23:42 | Läst 1247 ggr. | Permalink
Alltid lika trevligt när solen behagar titta fram lite. Rovfåglar är något extra tycker jag och att jag får dem på bild händer aldrig skulle jag vilja påstå. Det var en diger samling vattenkannor:)
Svar från ehrsa 2015-01-16 10:15
Hej! Håller med dig om rovfåglarna, det är nått speciellt med dom! En rovfågel inger mycket respekt, även om dom mobbas mycket av andra fåglar. Det händer alltid mycket kring en rovfågel, så den är ofta spännande att observera! Ja, den där samlaren av vattenkannor får jag nog bevaka lite.. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Fina bilder från din promenad! Otroligt att få se ett sådant varierat fågelliv i storstaden. Mycket fin bild på den lilla gråsparven. MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2015-01-16 10:18
Hej! Promenaden var fin men tämligen blåsig! Fast det kan man stå ut med när det händer mycket.. Gråsparven var fin, den satt och myste i den lilla sol som var. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Korpar och havsörn. Du ser mycket på dina rundor i Lunden. Jag har berättat för vänner att man kan se havsörn i Tantolunden och de har svårt att tro mej men det finns ju bildbevis. I morgon hoppas jag på sol och en strömstare.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-01-16 18:46
Hej! Lena. Ha ha, många gånger blir jag själv förvånad att det finns så mycket som händer här! Upplevelser som jag inte tycker jag har sett tidigare år, men som jag nu ser, sedan jag skaffade min fina kamera för drygt ett år sen. Det är som om alla sinnen skärps extra mycket, med kameran "över axeln". Sen så är det nog en koncentration av fåglar i Tantolunden ibland, eftersom det ändå är så bebyggt för övrigt. Mycket mat och fröer bland alla kolonilotters odlingar, och inte minst den "led" utan bebyggelse som går hit från Årsta Holmar vidare över till Årstaskogen och sedan längre bort, med glesare bebyggelse.

Sen verkar det ju också som att det alltid är så att "fågel lockar fågel", även om det är andra arter som lockas dit, än de som redan är där. Örnen som passerade igår såg en kort sekund ut som han tänkte gå ner mot iskanten, där det satt lite fåglar, det ses på ett par av bilderna hur han tittar neråt.. Hade örnen sett att nån av fåglarna där nere såg lite "slö" ut så kanske den försökt att ta nån.. Det hade varit maffigt att få på bild! Jag tror annars att passager av Havsörn sker mycket mer än man tror, det är bara tur när man under ett par timmar ute råkar få se de här som jag har sett, man undrar ju hur många man INTE ser under dygnets alla timmar.. Tack! Lena.
Hälsn!
Roligt med dina fågelbilder, just för att det ofta händer något! Havsörn mitt inne i stan, jag är osälker på om jag någonsin sett någon, det vore roligt!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-01-16 18:57
Hej! Ibland känns det faktiskt som det alltid händer nått nytt och spännande när jag går ut! Jag är väldigt förvånad själv! Tror inte jag kan säga att det händer så mycket när jag går ut i en "vanlig" skog, det måste ha blivit nån slags "koncentration" av vissa fåglar åt det här hållet, förmodligen ledda hit via Årsta Holmar och Årstaskogen bortom Holmarna. När dom sen kommer till Tantolunden söderifrån så finns det inte någon vidare led norrut, så då kanske dom "fastnar" här ett tag i alla fall, innan dom kanske vänder och drar söderut igen, eller så tar dom höjd och passerar bebyggelsen norrut.. Men örnarna jag sett följer oftast de vattenleder som genomkorsar Stockholm har jag sett, men undantag finns, det har jag också sett. Tack! Björn.
Hälsn!