Att spegla det jag gillar.

Fina morgnar i närområdet..

Hade turen i veckan att morgnarna var fina flera dagar i rad, så när jag då oftast vaknade vid 07-tiden så klädde jag på mig och gick en runda här i Tantolunden. Det tar en timme i långsam takt och ibland mer när det finns lite extra att fota.. Efter det så får det bli frukost vid hemkomsten.. Skön början på dagen, och solen står hyfsat lågt och ger ett trevligt ljus! Fotat med 80-400 mm.

Nattens fukt ångar bort från ett tjärat tak i morgonsolen..

Gråsparvarna värmer sig i morgonsolen..

Även en Rödhake gillar morgonsol..

En solstråle genom lövverket..

Hasse Hare gillar morgnar..

Man förstår att Harar har bra syn.. dom kan i princip se rakt bakåt också..

Bra med äpplen i år.. vartenda äppelträd ser ut så här.. det blir bra för Sidensvansarna i vinter..

Även Plommonträden dignar i år.

Även en Ekorre visade sig fint i Lärken..

Ytterligare en Rödhake visade sig..

En talgoxe bland Solrosorna..

I skyn visade vackra moln upp sig..

Även en Duvhök gled förbi..

En del träd har lustiga fröer, som Trumpetträdet..

Och blommar det gör det fortfarande.. det är ju varmt..

Tack för mig!

Inlagt 2018-09-08 20:05 | Läst 945 ggr. | Permalink
Det var väl en fin vandring. Den gamla duvhöken är fin, och molnen!
- hawk
Svar från ehrsa 2018-09-09 11:54
Hej! Det händer rätt så ofta att en hök drar förbi här, fler Duvhökar än Sparvhökar brukar det vara.. Molnen var ovanliga, såg ut som ett gäng spöken som visade sig lite svagt.. Tantolunden bjuder ofta på en hel del fint, och hösten som nu kommer brukar vara lite extra bra.. Tack! Håkan.
Hälsn!
Hej Jan.
Det blev en imponerende "høst" du fik ud af sådan en morgentur.
Jeg vågner også gerne ved 7-7.30 tiden, men der går et par timer før jeg er nogenlune mobil. Så jeg må nyde dine fine fotos i stedet for.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-09-09 12:16
Hej! Normalt sover/slumrar jag fram till 09:00.. :-) Men jag har lärt mig att det är ett skönt sätt att vakna att redan vid 07-tiden bara klä på mig, dricka lite vatten och sedan gå ut! Men det måste vara fint väder! Och jag går ganska sakta och skannar av omgivningen på trevliga fotoobjekt, ofta så avslöjar fåglar med nått litet pip som man känner igen.. och fåglarna och andra djur visar sig ofta lite extra bra på morgnarna! Mitt på dagen så gömmer dom sig lite mer.. Morgonljuset är också lite extra fint.. Tack! Erik.
Hilsen!
Riktigt härliga bilder! Finfint!
Svar från ehrsa 2018-09-09 12:23
Hej! Ja än så länge så har inte naturen blivit höstlik här, men det brukar bli fint här även när den kommer.. Jag uppskattar att ha så pass mycket natur så nära här, dessutom i en större stad.. Tack! Mikael.
Hälsn!
Wow vad skönt det ser ut! Och många väldigt fina bilder - favoriter är rödhaken, haren, ekorren , duvhöken och äpplena och........Äpplena ser absolut ut att vara Ingrid Marie. Själv funderar jag på att sluta med Kvismaren och åka till Tantolunden för fågelfoton framöver.....Jättefina bilder!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-09-09 12:36
Hej! Visst är det fint! Man blir lite extra glad av Rödhaken som visar upp sig så fint här på morgonen, hoppas den/dom tillhör de individer som inte flyttar.. då kanske man får se den här även i vinter! Annars får man vänta på att 'flyttarna' kommer tillbaks i mars/april.. Det var väldigt många Rödhakar lite överallt i våras när dom kom tillbaks.. Det är säkert Ingrid Marie äpplen man ser i bild här, hoppas att många äpplen får sitta kvar så kanske det dyker upp lite Sidensvansar.. Dom verkar uppskatta även bruna och fula äpplen som sitter kvar in i januari/februari.. Tror nog att Kvismaren har mer att ge än Tantolunden.. :-) Men ett tips är att besöka Hjälstaviken, halvvägs mellan Enköping och Bålsta alldeles utefter gamla Enköpingsvägen. Jag tror att det kan vara mycket fint att se där nu, där finns ju en hel del Skäggmesar också som ibland visar sig fint! Såg en bild på Blåhake fotat där härom dagen.. Mycket Gäss också, säkert en och annan Havsörn också.. Tack! Björn.
Hälsn!
Förstår att du njuter !
Du må tro att det kliar i fotofingrarna morgnar som dessa och man måste till jobbet.
Många vackra bilder. Rödhaken är ju så fin, brukar se en här hemma men den sticker bara jag smyger mig ut.
Dahliorna skulle jag inte ha något emot att ha en maffig bukett av, och kanske några luktärter att sniffa på :-)
Svar från ehrsa 2018-09-09 12:58
Hej! Och jag förstår verkligen att det kliar i 'avtryckarfingret'.. Vädret är ju sällan så fint och sängen aldrig så skön som när man måste till jobbet.. men jag har börjat glömma detta nu.. Vädret är fint och sängen är skön även när jag är 'ledig'.. I somras har ju vädret varit för fint t.o.m.. Jag led rätt mycket under de senaste åren som jag jobbade, ville bara vara ledig.. och när jag var ledig enstaka dagar så var jag mest dödstrött och hade knappt ork till något.. Rödhaken är lite av 'smultronet' bland småfåglarna här, den är fin och har ett 'uttryckssätt' som man lätt blir charmad av.. lite samma känsla som när man ser en Gärdsmyg.. Tror nog man kan vänja även en Rödhake med mänsklig kontakt.. matar man in andra fåglar så lockas nog även Rödhaken dit, enligt principen 'fåglar drar fåglar'.. Visst var det fantastiska blommor här! Någon koloniodlare här verkar ha 'maxat' sin blomrabatt.. och än så länge så är det varmt så blomningen fortskrider.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Får en känsla av en mycket behaglig morgonpromenad, stärkande för själen också. Fjädermolnen ser ut som andar som får fram över himlen, men de tyder på att det kan bli regn.
Svar från ehrsa 2018-09-09 13:09
Hej! Det är väldigt skönt att bara klä på sig och gå ut på morgonen och bara bege sig ut så här, och så äter jag frukosten när jag kommit hem istället! Det är ett fint ljus på morgnarna nu och jag behöver inte gå upp så okristligt tidigt heller, det är jag tacksam för.. Fågellivet visar upp sig lite extra på morgnarna dessutom, dom sitter gärna i solen någonstans och får lite värme.. och det är mindre med folk i farten dessutom.. Det gäller bara att vädret är bra! Ja du vet.. Roligt att du också fick associationen till andar med molnen, det var precis så jag kände det där och då! Andar eller spöken som visade upp sig lite försiktigt.. det var verkligen vackra moln! Tack! Stefan.
Hälsn!
Härliga bilder från en promenad som verkligen bjöd på naturupplevelser. Ett riktigt äppleår i år. Jag plockar, kokar äpplemos, slänger och kör ut i skogen till älgar och rådjur, så just nu känns det som äpplesäsong kan få vara över. Lustigt förra sommaren knappt ett äpple på träden. Trevligt att få en inblick i din morgon i Tantolunden! Ha en fin dag! Yvonne
Svar från ehrsa 2018-09-09 13:23
Hej! Det är fantastiskt att jag har så mycket fint så nära här i 'storstan', man blir faktiskt förvånad ibland! Det fina området börjar kanske 50 meter från fastigheten som jag bor i.. Det gör det så lätt att bara ta kameran och gå iväg när man vaknat, och vädret är fint.. Och fåglarna och andra djur visar upp sig fint här, troligen är dom rätt vana vid människor, och mat finns det en hel del med alla kolonilottsodlingar med sina frukter bär och fröer.. och finns det småfåglar så kommer också hökarna titt som tätt, vilket dom också gör med viss regelbundenhet.. Jag minns att förra våren kom det en rejäl köldknäpp i maj, tror att jag hade -5° utanför fönstret 8 våningar upp, och då vet man att det alltid är kallare nere på marknivå.. så alla fruktträdens blommor frös sönder.. det fanns inget att pollinera för insekterna som klarade den köldknäppen.. I år blev det tvärtom, när insekterna vaknade så var det full sommar redan tidigt i maj, och alla träd blommade maximalt.. Hoppas du sparat några äpplen på träden till Sidensvansarna.. och andra.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Det var inte lite av natur du visar oss från "Lunden" och fina bilder på haren som verkar ganska obekymrad över din närvaro. Ekorren satt inte i granen den här morgonen men det blev fina bilder ändå, och blomprakten blir jag lite avis på för hos mig har det mesta blommat över.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-09-09 13:32
Hej! Sommaren var varm och troligen har koloniägarna kunnat vattna rejält också, så det känns som växtligheten har klarat den varma sommaren bra här! Nu är det ju lagom varmt och gryningen kommer ganska sent, vilket gör att man kan njuta av det fina ljuset utan att behöva gå upp så tidigt.. Det är en bra tid att fota nu framöver, och morgnarna är som vanligt oftast bäst! Och det fortsätter ju att vara ganska varmt och soligt här, så det känns som växtligheten kan fortsätta att växa en del även framöver.. Tack! Stig. Ha det bra!
Hälsn!
Jag önskar att jag kunde börja mina mornar så här också...men den tiden kanske kommer. Fantastisk färgprakt i lunden med de blommande trädgårdarna och all frukt som hänger på träden. Kul att se haren bakifrån och man inser ju varför det är svårt att smyga sej på dem. Jag tror att även morkullan har "ögon i nacken" på detta sätt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-09-09 19:02
Hej! Den tiden kommer när du också kan gå ut och njuta av fina morgnar, det går fortare än man anar.. och kanske vill.. :-) Det är väldigt mycket blomster i 'lunden' nu, blommorna kanske tar igen lite nu efter den tuffa värmen i somras.. Men det är väl pollineringen som blev så väldigt tidig och bra när våren var så extra varm, som gjorde att det blivit så mycket frukter och bär och annat, gissar jag! Och det har väl knappt varit någon natt här än som varit under +10° tror jag, så det fortsätter att växa.. Och din jämförelse mellan Harens och Morkullornas placering av ögonen är riktigt bra, dom ser ju verkligen rakt bakåt också.. Tack! Lena.
Hälsn!
Toppen bilder! Gillar ekorren som tittar fram bakom trädet och rödhaken.
Härlig och händelserik morgon.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-09-09 19:07
Hej! Morgnarna är verkligen extra fina nu, och inte behöver det bli så väldigt tidigt heller, det gillar jag.. :-) Och det är ett fint ljus dessutom, fåglarna och andra djur visar sig lite bättre på morgnarna också, dom sitter gärna och värmer sig lite i morgonsolens strålar! Hoppas att just de här Rödhakarna stannar över vintern.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Härliga bilder i morgonljuset vid Tantolunden, finns mycket roligt att fota där, alltid kul när man får se duvhöken glida förbi :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-09-10 12:02
Hej! Morgnarna är fina nu och man behöver inte gå upp så väldigt tidigt heller för att få det lite lägre ljuset! Har sett flygande Duvhök nästan varje gång jag varit uppe i 'lunden' nu, senast i morse.. men tyvärr bara flygbilder återigen.. Tack! Fredrik.
Hälsn!