Att spegla det jag gillar.

För en vecka sen..

Då var det fint och kallt väder här i Stockholm dock ingen snö, endast frost och lite istappar kunde ses.. Gick min vanliga runda i Tantolunden där inga speciella vinterfåglar sågs, endast de vanliga 'stammisarna' fanns här. Men ett Rådjur rörde sig bland kolonilotterna, ett Rådjur som var väldigt fint i sin päls, kan det vara så att dom byter till en vinterpäls denna årstid, jag tror det! Den såg i alla fall väldigt välmående ut!

Senast jag såg Rådjur i Tantolunden var här: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/radjur-i-tantolunden.htm  . Då var dom inte alls lika fina i pälsen!

Sett i Tantolunden för en vecka sedan.

_______________

Även annat sågs, här en Trädkrypare, inte helt ovanlig!

______________

Talgoxe..

_______________

Och självklart Blåmesar också..

______________

Okända torra växter i fint motljus, det är en färgbild..

______________

Kastanjeblad..

______________

Även tågbroarna var vackra i motljuset..

______________

Likaså Lärkträdet..

_____________

Ekorre har jag inte sett på länge, nu fanns en individ på södra sidan om berget..

______________

Nu har det varit rejält med plusgrader i veckan, så inget av det här lite vintriga finns kvar..

Tack för mig!

Inlagt 2015-11-29 09:23 | Läst 3073 ggr. | Permalink
Bättre med lite frost och hög och klar luft än det regn som nu lägger sig över landet. Trädkyparen är inte ovanlig men man måste verkligen vara på bettet om man skall få till någon riktigt bra bild på honom. Rådjur är fina och smidiga djur, de ser verkligen oskyldiga ut. Många fina bilder Jan, inte minst den med kastanjebladen.
Svar från ehrsa 2015-11-29 11:43
Hej! Kan bara hålla med dig fullt ut! I morse var det klar himmel här och jag såg framför mig en fin förmiddag, råkade vakna lite för tidigt.. Sen plötsligt så mulnade det och nu kommer blandade regnskurar sedan dess.. Igår regnade det också, hela dagen.. Det är vad det blev av den här lediga helgen.. Väldigt trist, men den förra var som visas ovan, väldigt fin! Man får leva på det.. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Du är lyckost att du bor nära lunden där djur och fåglar du kan fotograferas i årstider. :-) Stockholms län har över 200 olika fågelarter! Fina bilder! Hälsn!
Svar från ehrsa 2015-11-29 11:49
Hej! Ja, det finns faktiskt mycket 'natur' här, för att ändå vara innanför tullarna i Stockholm. Någon hade en teori att det blir som ett litet koncentrat i dom 'parker' som kan finnas i en stad, och det ligger nog en del i det. Tantolunden ihop med Årstaviken och dess stränder med lite skog bjuder faktiskt på en hel del fina motiv har jag märkt! Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Det verkar finnas mer Rådjur i Tanto än ute hos mig?
Fina bilder!
Svar från ehrsa 2015-11-29 12:48
Hej! Så kan det absolut vara, just nu i alla fall.. Men det är egentligen bara nu i höst som jag har sett dessa djur. De tidigare 14 åren kan jag inte minnas att jag sett dom här, men jag har inte heller varit så frekvent med mina besök där tidigare.. så det kan ju bero på det också.. Tack! Kenneth.
Hälsn!
Jag brukar inte gilla närbilder men porträttet är riktigt fint. I skogen där jag har matningen har jag aldrig sett rådjur. Dom har flyttat in till bebyggelsen nära människorna. Märkligt hur dom har anpassat sig till våra storstäder. Kommer ihåg hur överraskad jag blev när ett rådjur dök upp framför bilen vid ett besök i Segeltorp.
Sten
Svar från ehrsa 2015-11-29 18:13
Hej! Ja, visst känns det så med Rådjuren, dom verkar trivas lite bättre bland bebyggelse än ute i 'stora skogen' faktiskt! Jag ser dom rätt ofta i södra förorterna här i Stockholm, men har ytterst sällan stött på Rådjur ute i 'riktig' skog.. Dom är nog lite som många fågelarter också, att dom trivs faktiskt nära människor! Att Rådjuren vågar sig in även innanför 'tullarna' och tycks hålla till här också känns rätt extremt, det finns ju mycket hundar här också.. Såg två Rådjur uppe i Tantolunden så sent som idag! Och dom är ju rätt så vackra, när man får se dom nära! Tack! Sten.
Hälsn!
Fina rådjursbilder med vackert ljus. Jag hinner inte med detta just nu men får njuta av dina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-11-29 22:18
Hej! Låter jobbigt att ha så mycket att göra, men det är väl övergående hoppas jag.. Vi vill ju se bilder från dig, du har skämt bort oss! Såg två Rådjur även idag uppe i lunden, var tvungen att gå upp dit lite på eftermiddagen, det har ju regnat hela j--la helgen annars!! Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder hela bunten...och de som tilltalar mig mest är faktiskt bilderna på de torra växterna, de vackra löven och tågbroarna i motljus...tre riktiga pärlor efter varann!
Svar från ehrsa 2015-11-29 22:21
Hej! Det gläder mig att du gillar de bilderna, tror att jag också gillar dom mest faktiskt, speciellt 'torra växterna'! Tack! Lena.
Hälsn!
Så många sevärda underbara bilder...
Lilla Bambi som jag tycker om ända sedan
jag var barn ..mitt hjärta smälter när jag
ser den lilla rosa tungan ...
Fågelbilder ekorrar naturen du kan du..
Tack för en skön stund
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-12-01 05:42
Hej! Ja, visst är Rådjur fina när man kan komma dom nära! Den här individen hade också så väldigt fin päls! Annars så var det en väldigt fin dag rent allmänt, men ack så kort.. tack! Gun-Inger.
Hälsn!