** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att spegla det jag gillar.

Fredagsfin..

Blåmes, en väldigt vanlig fågel här i Tantolunden, tillhör dom oräddare tycker jag! En 'pigg' fågel som aspirerade på titeln 'Sveriges nationalfågel' vid omröstningen förra året, men det blev åter Koltrasten som tog hem den titeln..

Snart helg, bäst att 'löga' sig..

Backslick..

Så ja, färdig för helg..

Tack för  mig!

Inlagt 2017-02-05 12:26 | Läst 1117 ggr. | Permalink
Ha, vilken sköning !
Blåmesen är både tuff o och söt och tyvärr nästan lite underskattad för den är så vanlig. Men det gäller väl inte hela Sverige ? Har för mig att några i norra delen av landet blir riktigt glada om dom fångar en blåmes.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-02-05 18:54
Hej! Blåmesar är verkligen fina och som andra fåglar gillar dom också att bada.. Det är lätt 'att läsa in' stor njutning och lite bus i deras uttryck efteråt.. Dom ser ut lite som om dom gör nått som kanske inte är tillåtet.. Tror man kan ta fina badbilder även den här årstiden om man erbjuder ett litet fågelbad, och att det inte är minusgrader så klart.. Just den här individen tog sig ett bad straxt efter att Sidensvansarna gett sig iväg, när jag kom lite för nära, men lite högre upp.. Det kan nog vara så att dom inte är helt vanliga längst upp i norr, men det är jag lite osäker på.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Härliga bilder på den pigga blåmesen. Det verkar nästan som om den spelar med.
Svar från ehrsa 2017-02-05 18:58
He he! Ja, ibland känns det nästan som vissa möten i naturen är regisserade.. Det blir också oftast bäst när naturen själv får styra upp det mesta.. Blåmesar är verkligen fina, en fågel som inte är speciellt skygg heller! Tack! Torbjörn.
Hälsn!
Härliga bilder på en baddare att bada. Ser ut som han verkligen njuter av badet. Det är onekligen en av våra trevligaste fåglar som finns hos oss hela året.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-02-05 19:02
Badande fåglar är alltid väldigt trevliga fotoobjekt! Dom visar verkligen att dom njuter av det.. Ett fågelbad bör man alltid ha om man har en egen trädgård, och byta vatten ofta! Det brukar ge stor glädje både för fåglarna och för oss som tittar på! Blåmesar är fina små fåglar, och väldigt tuffa! Tack! Stig. Ha det bra!
Hälsn!
Den lilla blåmesen gör sig alldeles förträffligt på det röda staketet men jag gillar ju även badbilder och de här har precis all den där spontana frenesin med stänkande vatten som jag tycker är toppen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-02-05 19:06
Hej! Som gammal badare själv.. ja, du om någon vet!, så känns badbilder lite extra kul att få ta! Känns som det är fåglarnas 'busiga' uttryck som är extra trevligt att se! Antar att du har ett fågelbad hemma, troligen är det populärt hela tiden under året, så länge det inte är minusgrader.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vackert! Särskilt blåmesen på staketet blir ju en stark med ändå dämpad färgskala!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-02-05 19:09
Hej! Det Faluröda staketet brukar bli bra i bild, och man ser verkligen var skärpan sitter i den diagonalen.. Tack! Björn.
Hälsn!
Underbara tvättbilder. Snart blir de riktigt blå de små vännerna; någon månad till och vårkostymen är klar för visning. Lika vacker som exotiska fåglar.
Svar från ehrsa 2017-02-05 21:43
Tack! Stefan. Kan bara hålla med om allt bra du skriver!
Hälsn!
Häftigt fina bilder på blåmesen, vilken distinkt skärpa i bilderna.
Ha de gott
Svar från ehrsa 2017-02-05 21:46
Hej! Ja, ibland stämmer det med exponeringen och allt som där hör till.. man får vara tacksam för vad dagens ganska 'extrema' kameror och objektiv presterar.. Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Hej Jan.
Det blev en herlig serie, som man kun kan blive i godt humør over.
Jeg er også meget fascineret af denne lille bandit.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2017-02-09 11:53
Det är något speciellt med bilder på fåglar som badar, det känns som dom verkligen tycker om det! Det finns något njutningsfullt och busigt i deras blick.. Sådant bir man glad av att se! Tack! Erik.
Hilsen!
En liten badjävel som Jonen min brukar säga om koltrasten när den
badar här...
de är så fina söta underbara..dessa små dunbollar..
jag skulle kunna titta på dessa bilder hur länge som helst.
Ett charmtroll visar du från alla håll.
Underbart.
Gun-Inger Skrattar åt bilden där den kniper ihop hela ansiktet.
Svar från ehrsa 2017-02-09 11:55
Fåglar som badar är alltid roligt att titta på, det finns något 'busigt' över det hela.. Ser ut som dom verkligen njuter dessutom! Dom bryr sig inte om att det är vinter heller.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!