Att spegla det jag gillar.

Gatufoto..? Lite 'von oben'..

Gick det vanliga och fina 'turiststråket' hemåt från Stockholms city mot Söder, och slogs av hur mycket turister som fortfarande var i farten trots att det var sista tisdagen i augusti! Men vädret var fortfarande fantastiskt, och staden var vacker som vanligt, så det var kanske inte så konstigt..

'Gatufoto' tycks vara något som berör och engagerar många, där man tycker vissa regler ska följas.. En del tar 'höftskott' (jag själv).. andra tycker att man ska titta genom sökaren när bilden tas.. vissa tycker att alla som är med i bilden ska veta om att dom blir fotade.. Hur spontant blir det, kan jag undra..?

Själv så tog jag denna gång 'gatubilder' med lite höjd..  

Konserthuset

Sergelgatan

En synnerligen duktig cellist..

M. Jackson 'look a like'..

Sergels torg

'Von oben'..

Drottninggatan söderut..

Regeringskvarteren

Strömgatan

Riksbron

Norrström

Mynttorget

Myntgatan

Västerlånggatan

Storkyrkan

Man ska inte se ner på folk, men..

Stortorget

Brända tomten

Under Kastanjen..

Tack för mig!

Inlagt 2015-09-01 11:09 | Läst 1451 ggr. | Permalink
Mycket fina bilder Jan. Hur gatufoto skall utövas får väl var och en bestämma själv. Jag har kameran både till ögat och skjuter höftskott, det är mest hur jag vill ha det som avgör. Tyvärr så är ju Gatufoto poolen i princip död här på FS. Det är en av de mest aktiva poolerna, men den känns ändå död. Din 10:e bild från slutet blir min självklara favorit. Idag blåser det och regnar på tvären, en riktig höstdag, men har ändå hunnit med två promenader.
Svar från ehrsa 2015-09-01 12:04
Hej! Ingemar. Jag tycker som du ang. gatufoto! Själv har jag nog aldrig tittat på några pooler här på FS, känns som jag har fullt upp med vanliga bloggsidan och eventuella 'kritikbilder', sen orkar jag inte mer.. :-) Tycker själva fotandet och bildredigeringen efteråt när man inser hur bra en bild kan bli, med lite hanterande i bildprogrammen, är det roligaste! Sen får man se om de duger till en blogg också.. Här regnar också, men inte med någon hög intensitet än så länge.. Ser ljusa stråk på himlen så det kanske blir lite uppehåll också? Bra jobbat med promenaderna, ska själv ge mig ut på en promenad lite här på Söder om nån timme. Ha en bra dag, och tack Ingemar!
Hälsn!
Hade du kameran på en pinne?
Såg ut som om du varit högt upp.
Fina bilder och härliga färger,
Svar från ehrsa 2015-09-01 13:15
Hej! Ja, på ett 'enbent stativ' som jag i sin tur höll så högt och rakt upp som möjligt med vänsterhanden, och en 'fjärrutlösare' i högerhanden (som en liten fjärrkontroll). Balansen är lätt att hålla eftersom tyngden ligger högst upp. Tror jag hamnar drygt 4 meter upp då, och ihop med en rejäl vidvinkel så ser det ännu högre ut.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Mycket fina bilder så man kan ju kalla dem verkligen höjdarbilder!
Svar från ehrsa 2015-09-01 13:16
He he, helt rätt! Tack! Dan.
Hälsn!
Kul att du tagit bilder från promenadstråk man själv känner igen, kullerstens gatorna och byggnaderna i gamla stan är ju för fina! Att jag aldrig kan få foten ur för att åka in och ta mig en runda i stan, är lite mycket hemma nu helgerna är fullbokade, hösten går för fort!
Trevlig serie!

Kenneth
Svar från ehrsa 2015-09-01 18:03
Hej! Ja, vad är det som hänt med tiden..? Var har den tagit vägen..? Är det Einstein och hans teorier som spökar..? Många frågor.. Eller är det vi som börjar bli gamla och sega, och inte får något gjort.. Tack! Kenneth.
Hälsn!
kunert 2015-09-02 08:59
Tror mest på det gamla och sega, dags att byta tändstift snart, dålig gnista;)
Fina bilder Jan. Kul också med ditt stativ , Lite från ovan som sagt.
/ Bengt
Svar från ehrsa 2015-09-01 18:25
Hej! Ja, faktum är att det blir ett helt annat perspektiv på ett motiv när man får se det hela lite mer från ovan! Det kan verkligen tillföra något i en bild! En 'teknik' jag använt mig av i långfärdsskridskosammanhang i många år. Där blir en bild tagen lite ovanifrån på en skridskoåkare ihop med den ofta vackra isen betydligt mycket trevligare att titta på! Då använde jag mig av ett inbyggt kamerafäste på en av ispikarna/stavarna.

Exempel: http://bild.skridsko.net/bildarkiv/original/pic_63049_orig.jpg
Hälsn!
Härliga huvudstadsbilder! Älskar Brända tomten och stannar alltid till där en stund när jag är i närheten :-)
Svar från ehrsa 2015-09-02 09:45
Hej! Ja, visst är det fint där! Man blir så imponerad av att en stor Kastanj kan växa där, med bara en liten öppning uppåt mot himlen.. Själv brukar jag försöka tajma in en fika där på eftermiddagen.. :-) Tack! Daniel.
Hälsn!