Att spegla det jag gillar.

Gick upp en sväng i lunden..

Har knappt varit uppe i Tantolunden på hela sommaren, så jag tyckte att det börjar bli dags att göra en liten förmiddagspromenad där, det är ett trevligt sätt att starta dagen på, efter frukost.. Brukar ta nån timme eller mer beroende på vad som ses, och kanske fotas.. Efter det så brukar det bli en härlig förmiddagsfika, och dagen ligger sedan 'öppen'..

Några bilder från gårdagens förmiddag..  Alla katter verkar gilla varma motorhuvar..

Mossa gillar hustak..

Fint ljus..

Okänd vacker blomma..

Så dök det upp en Sparvhök på lite håll.. Bättre med 'rumpbilder' än inga alls..

Uppe på toppen höll en Stenskvätta till, brukar inte finnas här.. men det är ju flyttider nu!

På södra sidan av lunden dök plötsligt en ung Duvhök upp.. trevligt att se att dom fortfarande finns här!

Sen gick jag hem och fikade..     Tack för mig!

Inlagt 2016-08-31 22:11 | Läst 2442 ggr. | Permalink
Såg ut som en trevlig promenad med fina möten som blev till likaså fina bilder.
Hoppas fikat smakade bra.
Svar från ehrsa 2016-09-01 21:55
Hej! Tack! Margareta. Förmiddagarna är fina nu att gå en liten runda i närområdet, solen står inte så högt den tiden, och ljuset är mycket trevligare än det var tidigare under sommaren.. En förmiddagsfika är kanske den bästa, tycker jag.. :-)
Hälsn!
Väldigt fin bildkavalkad!
Svar från ehrsa 2016-09-01 21:58
Tack! Ernst Göran. Jag blir ofta överraskad när jag går en liten runda här i Tantolunden, det dyker nästan alltid upp något som är intressant att fota! Och nu börjar en fin tid för mer besök där framöver! Jag bor dessutom straxt intill där..
Hälsn!
Det blev många snygga bilder på den promenaden, en riktig turpromenad i läckert ljus.
Svar från ehrsa 2016-09-01 22:10
Hej! Ljuset är fint nu under förmiddagarna, det är i alla fall en positiv sak med att dagarna börjar bli kortare.. I somras måste man gå upp alltför tidigt för att få lite lagom nivå på ljuset, nu räcker det att gå ut under förmiddagen.. det gillar jag! Tack! Stefan.
Hälsn!
Hej Jan.
Det var dog en flot samling billeder du fik på din formiddagstur.
Især nummer 3 og 4 er fine.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2016-09-01 22:12
Hej Erik. Tack snälla för kommentaren! Det är ett fint ljus nu på förmiddagarna och inte så 'hårt' som under sommaren.. det gillar jag! Skönt att inte behöva gå upp så tidigt också.. :-)
Hilsen!
Mycket fina morgonbilder du tog där!
Svar från ehrsa 2016-09-01 22:14
Ja, det var faktiskt finare än förväntat! Det är ett bättre ljus nu än under sommaren, känns det som.. Det får bli en upprepning av detta framöver, när vädret är bra! Tack! Dan.
Hälsn!
Här fick du med många fina bilder på allt från katter till duvhök och stenskvätta. Mycket fint motljus i bilderna på grönskan i början av inlägget också. Den med eklöven är verkligen läcker!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2016-09-01 22:18
Hej! Ja, jag blev lite överraskad över det fina ljuset och att både Sparv och Duvhök visade upp sig, det händer inte ofta! Stenskvätta tror jag inte att jag sett här förut.. men som sagt det är flyttider nu och då kan nästan vad som helst dyka upp även här! Tack! Bjarne.
Hälsn!