Att spegla det jag gillar.

Gick upp i lunden..

Då är det Tantolunden här på Södermalm som jag menar.. 'Närområdet' för mig helt enkelt.. Tantolunden har en hel del fint att visa upp, olika beroende på årstider så klart.. Jag har knappt varit upp dit på hela sommaren, det har liksom varit för varmt.. Sommaren brukar inte heller vara så spännande vad gäller fågelarter, och dom som finns brukar inte visa sig så bra heller.. Min lilla promenad där igår bjöd mest på det man kan förvänta sig, hörde både Steglits och Stenknäck men såg ingen av dom.. Ett större gäng med Bofinkar höll till uppe vid 'toppen', det är ju flyttider för dom nu och det gör dom gärna i flock.. Allt fotat med 80-400 mm.

Här är i alla fall några bilder från gårdagen..     Nötskrikan tillhör de trogna fåglarna här, året runt!

Mötte en Ekorre..

Som försvann..

Fick syn på den igen, den verkade nyfiken på mig.. Tror det är en årsunge, den verkade lite 'busig'..

Man kanske borde dra..

Här uppe känns det tryggare..

Lite obehagligt är det ändå.. tror jag gömmer mig..

Trädkramare..

You talking to mee..

Här har blixten slagit ner..  Kanske det hände när 'Tor' drog in från väst för några dagar sedan.. Tor här!

En flock med Bofinkar hade gjort ett litet stopp i sin flyttning söderut, på Tantobergets lilla topp..

En individ hade tagit sig ett litet dopp i en skreva..

Uppe i skyn svävade en ung Duvhök förbi..

Jagad av en Silltrut..

Kändes som 'fotosäsongen' i Tanto har börjat nu..     Tack för mig!

Inlagt 2018-08-31 22:52 | Läst 2432 ggr. | Permalink
Ingen dålig start det! Bilderna på ekorren är helt suveräna, det är otroligt hur väl anpassade dom är för ett liv uppe i träden. Också fågelbilderna är ju bra även om serien på ekorren tilltalade mig mest.Roligt att se dig här igen, har inte sett dig så ofta som jag brukar på ett tag, hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-08-31 23:18
Hej! Jodå, jag har nog matat på med några bloggar även den senaste tiden.. senast var i söndags med alla ångbåtar.. ett par dagar innan dess var det 'Tor'.. och lite gatufoto innan dess.. men jag har inte bloggar varje dag, det kan nog gå nån halv vecka mellan bloggarna ibland.. :-) Ekorren var extra rolig, när den satt med sin svans så var exponeringen så mörk att jag inte ens såg detta.. inte förrän hemma i datorn såg jag att Ekorren satt och höll i sin egen svans! Tack! Björn.
Hälsn!
Khalad 2018-09-01 20:02
Var själv på bröllop förra helgen och på resand fot dagarna omkring så då höll jag ingen koll......
Många fina bilder, en givande promenad! Duvhök har jag inte fått på bild än och Nötskrikan har jag ganska få av. Ekorren är ju alltid kul att fotografera och söt är den
Svar från ehrsa 2018-09-01 11:41
Hej! Ja, det var lite roligt att gå här igen nu efter sommaren, egentligen förväntar jag mig ingenting när jag går här, men överraskas ofta av att det ändå finns en hel del här! Området är ju rätt så litet, tror att det blir som ett litet 'koncentrat' av de fåglar som ändå finns här. Det finns mycket med kolonilotter och stugor med en hel del odlingar här, som i sin tur lockar en del fåglar! Framöver borde jag kunna få en del fina bilder på Steglits bl.a. Det är alltid lite spännande att gå upp här i alla fall! Tack! Peter.
Hälsn!
Det var en söt lite ekorre, tror inte våra ekorrar fått några ungar i år, har inte stt några i alla fall.
Ingen dålig Tantostart.
Svar från ehrsa 2018-09-01 11:46
Hej! Ja, det är trevligt att gå upp här efter sommaren, man vet inte alls vad som kan finnas.. men som så ofta så finns det en hel del trevligt att se! Och Ekorren var väldigt fin och bjöd på sig ordentligt! Egentligen var det två Ekorrar som for upp och ner utefter stammen på trädet där.. men jag lyckades aldrig få med dom båda när dom kutade runt på stammen där, dom var för snabba.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Kurre är jättesöt - och fåglarna också! Jag förstår varför man inte ska stå under träd när det åskar.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-09-01 18:22
Hej! Du har rätt, inte bra att ställa sig under ett träd.. även om det skyddar bra mot regn.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Många fina bilder på stadsnatur! Nötskrikan är en vacker fågel, och ekorrar är alltid roliga att titta på. Trädet fixade bra jordning när det blixtrade till! Fin avslutning med de tre sista.
Svar från ehrsa 2018-09-01 19:38
Hej! Det finns faktiskt en del fin natur här i närområdet, det får man vara tacksam för! Ekorrar är fina, inte speciellt rädda heller.. lite roliga 'fotoobjekt' lätt att gilla dessutom! Det är inte så ofta man ser ett träd där blixten nyligen slagit ner, men här var det uppenbart.. Blir intressant framöver att spana lite på det trädet och se om det tagit någon allvarlig skada.. jag tror ändå inte det! Tack! Christer.
Hälsn!
Jättefina bilder och Ekorren är ju så charmig, det var ju en lyckosam tur du gjorde. Kul att se bilder på Nötskrika igen, för här syns den inte så ofta.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2018-09-01 22:01
Hej! Ja, nu får man nog göra lite regelbundna besök framöver i 'lunden' igen! Känns som det ofta finns något som överraskar positivt där, och då är det ofta fågelmässigt som jag menar, men även Ekorrar är ju väldigt fina och trevliga! Och Nötskrikorna gillar jag, dom verkar trivas här i Tantolunden och dom är inte speciellt skygga heller, dom är nog vana vid människor! Går jag ut i 'riktiga' skogen så kommer jag aldrig så nära som jag gör här.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Finfina bilder både på våra flygande vänner och den söta ekorren! Ser fram mot fler inlägg nu när din säsong i Tantolunden börjat! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-09-03 17:17
Hej! Ja, det kändes som säsongen kanske börjar nu.. har bestämt mig lite för att ta en morgonpromenad där innan frukost när vädret är bra.. Det kan bli från 07:00 och ytterligare lite senare.. nu när morgonen kommer i lite mer hanterbar tid och ljuset då är fint så känns det rätt så trevligt! Har gått där nu två morgnar i rad och vädret har varit strålande. Hade ett par Rödhakar och lite Steglitser idag, men inga som gick att fotografera.. men det kommer! En Hare fanns det också, som gick att fotografera.. Tack! Yvonne.
Hälsn!