Att spegla det jag gillar.

Moln.. det är väl rätt trivialt, eller?

Undrar om detta är 'Rosenlundare'.. jag vet inte? Molnen kan ändå ofta vara helt fantastiska.. som igår kväll, naturens egna scenerier som ständigt växlar beroende på vindar, temperatur, luftfuktighet, solen och annat.. dessutom helt oförutsägbara ibland.. fråga bara SMHI.. Det är väl därför molnen är så fascinerande..

Solen närmar sig odramatiskt sin nedgång, det är då det ofta sker..

Ljuset får en lite rödare karaktär..

Och blir rätt så dramatiskt vackert..

Sen försvann solens strålar på de nedre molnen..

Och det blev en grotta med eld i..

Sen gick jag in och tänkte på annat..     Tack för mig!

Inlagt 2018-08-06 23:56 | Läst 928 ggr. | Permalink
Nu inte mycket mer prata om "Rosenlundare" Jan :-)
Vi hobbyfotografer fotograferar precis vad vi vill !! Och de flesta av oss hittar många olika motiv - vissa kallas triviala, bagatellfoto och så vidare. men det är upp till varje individs eget temperament.
Vacker och varierad serie - gilas.
Med fotohälsningen från Erik/DK.
Svar från ehrsa 2018-08-07 12:44
Hej! Du har rätt Erik! Rosenlundarna tillhör historien, låt dom och de som tycker en massa om detta förbli där.. som historia och inget annat! Det var väl 'mörkare' tider då.. numera kan vi ju dessutom alla fotografera till en billig penning.. Tack! Erik.
Hilsen
Fint fångad molndramatik. Den sista är ju en nästan kusligt träffande sammanfattning av denna sommaren, eld, rök och drama. Den vinner i dag!
Svar från ehrsa 2018-08-07 12:47
Hej! Moln kan verkligen vara fantastiska, speciellt när solen är på väg ner och ljuset ständigt förändras! Ibland häpnar man över det skådespel som man bjuds på! Och det känns som kameran ofta inte kan göra skådespelet rättvisa, den räcker inte riktigt till på något sätt! Håller med om sista bilden fullt ut! Det var som en grotta in i molnet där elden flammade.. Tack! Christer.
Hälsn!
Trivalt eller Rosenlundare, fina molnbilder. Själv fotograferar jag och betraktar jag gärna moln. Väldigt fassinarande med alla varianter. När jag fotar solnedgång och moln brukar jag säga att jag "färgknarkar". Värre missbruk kan man ju hänge sig åt :-)
/Janne
Svar från ehrsa 2018-08-07 12:50
He he! Du har rätt.. bra skrivet! Solnedgångar kan ofta vara helt otroliga, men jag tror att om man inte har fri utsikt mot väst och kan se detta så har man faktiskt ingen aning om hur fantastiskt det verkligen kan se ut.. Tack så mycket Janne!
Hälsn!
Väldigt speciella moln och färger likaså.
Moln kan skapa otroliga mönster och de är oftast lugnande att titta på, fast här är det mer dramatik än lugnt.
Sista bilden är en riktig fullträdd.
Svar från ehrsa 2018-08-07 20:31
Hej! Det blir ofta väldigt vackert just innan solen tänker går ner, nån timme innan så ser det inte alls så spännande ut, men sen händer det grejer.. Det blir nästan aldrig tråkigt i alla fall, tvärtom! Tack! Margareta.
Hälsn!
Trivialt! Kanske, men så fascinerande och föränderligt! Fina molnbilder där den sista känns mycket dramatisk. MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-08-07 21:20
Hej! Moln kan vara helt fantastiska och det är oftast som bäst just när solen tänker gå ner.. Igår hade jag åter ett moln som lyste så rött för mina ögon som jag inte vet om jag ens har sett tidigare.. det gick i en nyans som man kanske kan beskriva som 'ceris'.. jag fotade lite men jag undrar om kameran ens klarar att fånga en sådan färg.. jag har inte kollat än om den klarade det.. Den sista bilden blev en molngrotta med eld i.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Fantastiskt fina bilder, jag har tittat igenom mitt bildarkiv, men har inte hittat någon som kommer i närheten. Den bild som jag fastnat för blir femman från slutet. Den är så full av dramatik.
Ha det gott /STIG
Svar från ehrsa 2018-08-07 21:28
Hej! Det är en förmån att ha utsikt mot väster så här, det är väldigt ofta man bjuds på spännande moln och färger just när solen tänker gå ner.. och ibland förändras färgerna på kanske bara 5-10 sekunder beroende på hur moln skymmer solen och som gör att färger bryts annorlunda.. Det är också svårt för kameran att få till samma färger som mina ögon ser, det blir ofta inte alls lika bra tyvärr! Tack så mycket Stig! Ha det så bra!
Hälsn!
Härlig serie på molnväxlingarna. Här förändras ju inte bara ljuset utan motivet själv ändrar form, vackert!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-08-07 21:33
Hej! Visst är det spännande med moln och solnedgångar! Jag har haft rätt många fina här i en liten period just nu, men det gäller att det finns lite moln så att det inte bara är helt molnfritt.. det har ju varit mycket molnfritt också den här sommaren.. just den här kvällen rörde molnen på sig lite extra, och det blev ovanligt fint! Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Fina bilder. Jag längtar efter regnmoln. Här har det inte varit regn sen mitten av maj.
/Ulla
Svar från ehrsa 2018-08-08 18:22
Oj, ja det är konstigt hur regnfattig den här sommaren har varit.. Det känns lite oroande också och man hopas ju att det inte är en bestående rubbning i klimatet.. Men man har ju pratat om just såna här 'extremer' om klimatet nu är rubbat, men det innebär också att det kan istället bli en extrem regnsommar nästa år.. det är ju inte heller bra! Tack så mycket Ulla!
Hälsn!