Att spegla det jag gillar.

Rödansiktet..

Igår fredag hade jag tur igen.. Det klarnade upp en hel del under tidiga förmiddagen, och då lockar det att ta sig ut så fort som möjligt! Av olika skäl så blev jag dock försenad lite så uppklarningen hann att dra igen en del innan jag väl kom ut.. Men vad gjorde det, när jag endast behövde gå 200 meter upp i Tantolunden, så satt dom där.. ett litet gäng med Steglitser! Det blev ett fint möte under kanske 10 minuter, innan dom drog vidare mot nån annan buske bland kolonilotterna.

Rödansiktet..

Tack för mig!

Inlagt 2014-11-29 06:54 | Läst 2628 ggr. | Permalink
Så rasande fina de är de här steglitsarna. Vilka färger de har. De lär hållas som burfåglar i södra Europa, fast det är nog olagligt. Jag har sett dem en gång, för två år sedan tror jag det var. Men i samma ögonblick som jag fick stopp på bilen lyfte de och försvann.
Svar från ehrsa 2014-11-29 11:32
Hej! Ja. dom är fantastiska! Känns som dom inte riktigt hör hemma i Sverige.. Jag har faktiskt sett såna i bur, tror det var i Grekland, och jag såg dom även fritt flygande någonstans just där. Det är ju desto roligare då att få se dom fritt flygande även här i Sverige! Men dom är ofta väldigt rörliga och byter plats ofta ibland, likaväl som dom kan bli sittande en längre stund om dom hittat en bra matplats, men dom är aldrig "stabila" känns det som, precis så som du nämner! Just nu känns det som jag ser eller åtminstone hör dom varje gång jag går upp i lunden, så var det inte tidigare i somras, däremot under våren såg jag dom en del. Tack Ingemar!
Mvh!
Som vackra julgarnityr hänger dom där i buskarna. Fint med miljöbilder på dessa snyggingar. På bild 5 o 6 fick du till riktigt vackra bakgrunder.
Blir lite avis nu för mina var här bara någon vecka tidigt i höstas sedan har jag inte sett till dom.
ing-marie
Svar från ehrsa 2014-11-29 11:38
Det var en bra liknelse! :-) Det stämmer, dom lyser riktigt, känns som dom inte tillhör vår fauna nästan.. Tack för kommentarerna, jag inser att bakgrunden är väldigt viktig i fotosammanhang, och det brukar du vara expert på, så är det bara!
Mvh!
Vilken tur du har! Första bilden är ju fenomenal och en hel rad fina flöjer efter. Vilket nöje att få se. VI åker till Råstasjön nu för en promenad, trots att vädret inte är det bästa. VI får se vad det kan ge.....och vi ska dessutom hitta en målad ruta att parkera i.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-11-29 11:43
Hej! Lycka till, och parkera försiktigt! Hoppas du får se mycket, just nu när detta skrivs 11:40 så är det mestadels blå himmel här över Södermalm, så jag måste straxt ut igen, det gäller att fånga dessa enstaka soltimmar.. Man säger att det endast varit 3 timmar sol i Stockholm i november.. det stämmer inte här på Södermalm, jag vet inte var dom mäter? Jag hade antagligen 3 timmar sol bara under förra söndagen, och det har varit betydligt fler timmar än så, just här!
Mvh!
De är vackra dessa fåglar, jag har förmånen att få se dem i min trädgård då och då och jag vet inte om jag inbillar mig men tycker att de blivit vanligare de senaste åren.
Svar från ehrsa 2014-11-29 17:17
Hej! Låter fint, att få se dom i trädgården t.o.m.! Lite så känns det även för mig, även om jag får gå en liten bit i alla fall.. Jag kan hålla med dig om att antalet Steglitser kanske har ökat, men jag har ingen kunskap om just det. Men jag tycker att jag har sett och även hört ovanligt många det här året i alla fall! Tack för kommentar!
Mvh!
Mycket fina bilder på den vackra fågeln! Ha det gott!
Svar från ehrsa 2014-11-29 17:18
Tack så mycket, bugar och tackar! Det är verkligen en fin fågel!
Mvh!