Att spegla det jag gillar.

Så kom dom då.. de som bestämmer att sommaren är här.. Tack!

Och dom har så rätt, som vanligt.. Idag är det mer än +20° här.. Och hade det inte varit sommar här så hade dom troligen väntat någon dag till.. Tornseglarna har kommit hit den 20:e maj de senaste tre åren.. I år blev det 18:e maj, men räknar man bort förra årets 'skottdag' som lades till i februari då hade det varit den 19:e maj idag, en dag för tidigt alltså jämfört med tidigare år.. Tycker att det är fantastiskt att dom är så exakta i sin ankomst efter att ha varit i luften sedan i augusti förra året.. hade säkert 30 observationer under förmiddagen idag, varav några flög runt just här som dom brukar göra.. Andra flög nog vidare norrut i det fina vädret.. Och jag såg faktiskt en enstaka Tornseglare ovanför Isbladskärret för sex dagar sedan, men den var nog bara på genomresa här på sin väg norrut.. I och med detta får man anse att alla fåglar nu har kommit, Tornseglarna brukar vara sist.. förutom nån exklusiv raritet som kan dyka upp långt senare..

 ÄNTLIGEN ÄR SOMMAREN HÄR!!  Och kvällarnas föreställningar kan få börja..

Sommarens utmaning blir som vanligt att försöka få bättre bilder på dessa 'extremflygare'..

Tack för mig!

Inlagt 2017-05-18 15:08 | Läst 190 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Underbara mästerflygare, jag såg också svalor idag nere vid havet i Limhamn, men det var vanliga små svalor, hussvalor kanske, må fint, LO
Svar från ehrsa   2017-05-18 20:14
Hej! Ja, man blir lite extra glad när man ser de första svalorna och Tornseglarna! Det är något extra 'somrigt' över dessa fåglar.. Tornseglarna brukar stå för väldigt fina förbiflygningar varje kväll, ett rent nöje att se! Tack! Lars Olov.
Hälsn!
De håller tidtabellen ganska bra ändå, om det är väderleken eller ljuset som fastställer när de anländer vet man kanske inte. I dag träffade jag en Nikonkollega som nyligen införskaffat ett Nikkor 200/500 mm. som han var mycket nöjd med. Han är för övrigt kanske mer fågelskådare än fotograf, men det är alltid roligt att ta del av vad han vet om fågellivet i Lindesbergs omgivningar. Fina bilder på dina nyanlända Tornseglare, jag får se om det dyker upp några svalor här också.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2017-05-18 20:23
Hej! Ja, man blir imponerad av hur punktliga dom kan vara.. helt utan digital teknik, bara analogt, och gener..! Ja, jag är också nöjd med min 200-500 mm. det är mycket objektiv för pengarna.. men det väger en del! Har fått problem med höger axel, och det känns när man använder det tunga objektivet.. osäker på diagnosen än så länge, men det känns inte så jättebra.. Tack! Stig.
Hälsn!
Toppen, då kanske vi får se dem i Knivsta i helgen. Tack för en glädjande rapport !
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2017-05-18 21:15
Hej! Ja, man blir glad när dessa dyker upp, känns som dom är extrema 'sommarfåglar' så det blir en fin bekräftelse på att sommaren är här nu.. Nu kan vi glömma den tveksamma och konstiga våren som varit, nu är sommaren äntligen här! Tack! Lena.
Hälsn!