Att spegla det jag gillar.

Undrar om vintern blir så här..

För snart 16 år sedan den åttonde januari år 2003, så promenerade jag på isen hela vägen från mig vid Tantobadet (fanns inte då), och gick sedan inte av isen förrän vid Kungsgatan i city.. en vintrig promenad på c:a 6 kilometer i ett strålande vinterväder! Så får gärna vintern bli även i år..! Kameran var en liten Minolta Dimage X med 2,1 milj. pixlar..

Bilder från denna promenad.. här utanför Tanto, Liljeholmsbron framöver och Hornstull straxt till höger..

Reimersholme till höger..

Essingeleden..

Ett 360° panorama.. som jag mixtrat ihop redan på den tiden.. syns inte så bra här.. Lilla Essingen snett till höger, Essingeleden lite snett vänster.. Farledsrännan är i verkligheten en rak linje.. 180°..

Känd Västerbro..

Som ett rymdskepp..

Riddarfjärden 360°..

Riddarholmen..

En blick bakåt..

Frostigt Stadshus..

Även under Stadshusbron låg isen tjock, nära 3 dm..

Södermalm ses när jag blickar bakåt..

På väg in mot Klara sjö..

Här vid bron lämnar jag isen, där kliver jag upp på Kungsgatan.. en sån här promenad har jag inte kunnat göra sen dess..

Tack för mig!

Inlagt 2018-11-12 23:17 | Läst 861 ggr. | Permalink
Fina bilder Jan. Vintern är fin när den blir så här.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2018-11-13 17:33
Hej! Ja, vintern kan vara riktigt rejäl och vacker dessutom! Även om sommaren och hösten varit varm så kan det faktiskt slå till och ändå bli en skaplig vinter, ingen vet förrän efteråt.. Håller på och lägger över gamla CD/DVD skivor med bilder på två separata hårddiskar, då kom dessa bilder fram..
Tack! Bengt.
Hälsn!
När vintern är så här som i dina bilder, då gillar jag vinter.
Minns alla promenader vi tog på isen då.
Fina bilder.
Svar från ehrsa 2018-11-13 17:36
Hej! Ja, du kommer väl från norr, så riktig vinter borde ju finnas i blodet.. Det kan ju bli en skaplig vinter även nu, trots att sommar och höst varit väldigt varma.. vi får se! Tack! Margareta.
Hälsn!
Ja, det var annorlunda och spännande vinklar minsann. Kul att se!
Svar från ehrsa 2018-11-13 17:38
Hej! Kul med 'gamla' bilder så här, de är från min första 'riktiga' digitalkamera med 2,1 milj. pixlar.. det gick det med.. :-) Tack! Ragnar.
Hälsn!
light 2018-11-13 19:14
2,1 miljoner, otroligt! Det var verkligen intressant info!
Vackra vinterbilder från världens vackraste huvudstad, och på Riddarfjärden kunde jag promenera som då var isbelagd någon gång under 1980-talet.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-11-13 17:48
Hej! Kan bara hålla med, visst är det fint! Det har säkert gått att promenera liknande även efter 2003, men jag har säkert jobbat då.. eller bara inte orkat.. Håller på att rensa bort CD/DVD skivor med sparade bilder, och lägger över dom på två separata hårddiskar istället, det var då dessa bilder dök upp.. så snart är alla mina bilder inlagda på hårddisk istället, där dom blir mycket enklare och snabbare tillgängliga! Det blir nog en del ytterligare bloggar med äldre bilder framöver.. Fick en del utrymme ledigt också när CD/DVD skivorna nu kunnat slängas.. Tack! Stig.
Hälsn!
Jovars - den 8 januari är ju en bit från den 13 november. Det är ju tyvärr så att någon vinter sällan kommer före januari här i Stockholmstrakten. Man skall upp i trakterna kring Gävle för att undvika den långa hösten, och ha ett bättre vinterläge.
Fina vinterbilder. Hoppas att det blir så i år.
Svar från ehrsa 2018-11-13 18:06
Hej! kan bara hålla med, årets varma sommar och även varma höst säger ingenting om hur vintern kan bli! Det kan bli en riktig vargavinter framöver.. det hänger väl på hur 'jetströmmarna' behagar röra sig.. sen finns det väl ett par olika högtryck över Atlanten som brukar lägga sig 'stabilt' och blockera lågtryckens banor, om jag minns rätt..? Den 'Azoriska' högtrycksblockeringen finns det tydligen något som heter.. tror man kan googla på det.. Håller också med om att uppåt Gävle är vintern mycket 'stabilare'! Som 'gammal' långfärdsskridskoåkare så uppskattade man mycket Stockholmsområdets omväxlande vinterväder, isar kunde lägga sig redan i slutet på oktober ibland, sedan frös större och större sjöar igen med nylagd blank is, men förr eller senare så kom det snöfall som förstörde isarna.. men straxt efter så blev det blidväder så snön smälte, sedan frös det ofta på igen och sjöarna låg åter nyspolade.. så håller det ofta på hela vintern, fram och tillbaks med vädret.. samtidigt som de allra största sjöarna också lägger sig, som Båven, hela Mälaren och sist de salta skärgårdsisarna.. Det finns nästan alltid åkbara och fina isar här i Stockholmstrakten med något 10-tal mils radie.. Uppåt Gävletrakten kan det vara fantastiska isar en tid på hösten, men sen är risken att det kommer en halvmeter snö eller liknande.. en snö som sedan kanske inte töar på nästan hela vintern.. Man har redan för några veckor sedan åkt på fantastiska snöfria isar långt upp i norr på fjällsjöar, både i Sverige och Norge.. Tack! Peter.
Hälsn!
Vilka fina bilder i det vackra ljuset! Kul att ha dokumenterat, eller hur? :) /Tommy.
Svar från ehrsa 2018-11-13 18:15
Hej! Ja, visst kan det vara fantastisk vinter även här i Stockholm! Man undrar ju hur det blir den här vintern..? Håller på att lägga över en massa gamla bilder från CD/DVD till två separata hårddiskar, det var då jag fick syn på dessa bilder.. hade nog glömt dom.. Bilderna är från min första lilla digitalkamera på bara 2,1 milj. pixlar.. men det gick ju det också! Tack! Tommy.
Hälsn!
Vackert! Vi håller tummarna att vi får en fin vinter här i Stockholm.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-11-13 18:21
Hej! Ja, det är alltid spännande att se hur den här vintern tänker bli.. Även om sommaren och hösten var varma så kan nog ändå vintern bli kraftfull! Om klimatet nu har blivit 'knäppt' så säger forskare att ytterligheterna i vädret förstärks! Så även om sommaren var extremvarm, så kan ändå vintern bli rekordsträng.. 'ytterligheterna' förstärks.. vi får se och kanske hoppas att den blir 'lagom'.. :-) Tack! Johnny.
Hälsn!
Hej Jan.
Meget smukke og seværdige billeder og godt fotograferet. Det er fint med sne og frost, men overgangen har jeg det svært med.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-11-13 18:28
Hej! Håller med dig, 'övergången' är jobbig.. som nu, när det var mulet och dimmigt i två veckor, eller kanske mer här.. Jag håller på att lägga över gamla bilder från CD/DVD till två separata hårddiskar, det var då jag hittade dessa 16 år gamla bilder tagna med en kamera med endast 2,1 milj. pixlar.. Det verkar i alla fall som att det var en 'riktig' vinter år 2003, själv har jag hunnit glömma det.. Tack! Erik.
Hilsen!