Otillbörlig reklam kanske…

men Situation Stockholm kan nog slinka igenom i alla fall. Finns att köpa av tappra försäljare åtminstone så långt som SL:s trafik når.

Köp den. Stötta de som stöttar. Det här numret med stort porträtt om Cornelis Vreeswijk. Omslagsbilden har Elisabeth Ohlsson Wallin tagit.

Inlagt 2023-11-10 11:35 | Läst 677 ggr. | Permalink
Cornelis sista produktion "Fatumeh" var väl inte så uppskattad. Jag förstod den inte heller helt. Ändå kände jag Cornelis redan från tiden innan han blev erkänd - på dåvarande Beckomberga mentalsjukhus. Vi umgicks båda flitigt i Sköterskehemmet... :-)
Bilden är fantastisk. Han magrade av mot slutet och tog utseende efter de holländska köpmän på målningar från 1600-talet som han härstammade från.
Svar från mombasa 2023-11-10 17:43
När Fatumeh släpptes var det väl inte så många som visste att han stod i dödens väntrum redan då. Det var en platta som inte riktigt stämde överens med den fortfarande gällande gängse bilden av trubaduren Vreeswijk. Jag tycker ändå det är en bra platta, dock inte helt lättlyssnad.
( Lustigt nog apropos Cornelis sprang jag på Peter R Ericson idag, mannen bakom Cornelis hit "Sommarkort". Jag lirade med Peter några år på sjuttiotalet. Ett minne är att vid en studioinspelning dök vissångaren Björn Arabh upp och jag fick ett spontant erbjudande att göra ett par flöjtstämmor till en platta som han var igång med. Det var Cornelis "Deidres Samba" och "Felicia adjö". Det blev inspelning ad hoc, mer eller mindre prima vista. Nån utgivning av låtarna blev det däremot inte, lite oklart varför, vilket dock inte är helt ovanligt i musikproduktion (och arvode lyste inte oväntat med sin frånvaro.) Men det är en tidsbild som dyker upp varje gång jag lyssnar på Cornelis.
/Gunnar S