Här kan du följa med mig i mina tankar innan, under och efter fototillfället...

Vårtecken, för den ormrädde...

Först såg jag ingen alls men sen så stod de där, blåsipporna. Ett av de första magiska vårtecken som bryter sig fram genom torkade löv och talar om att nu är våren på gång och det kommer gå fort. Snart byts blåsipporna ut mot vitsipporna som täcker marken som snö. Det är så fint att se på dessa blommor, hur det syns om det varit en mulen dag genom att de står och ser lite hängiga ut. Eller när solen visat sina strålar och de totalt öppnar sig samtidigt som de sträcker ut sig stolta mot värmen. Tänk om dessa små blommor kunde förstå vilken glädje som sprids, hur deras närvaro ger hopp. För visst är det lika magiskt varje år.

Jag lägger mig platt på marken, fastnar i snår, hör ljudet av humlor i närheten och är full av spår från skogen när jag reser mig upp. Men jag vill ju så gärna visa dem från just denna vinkel. Jag vill att vit/blåsipporna ska få vara i fokus.

Sen ska vi inte glömma de som är så lätta att missa till en början. Med sina ludna små knoppar tätt mot marken. Men när en väl hittat dem så finner en ofta en blomma i sin prakt med färg och ståtlighet. Tidigare år har jag bara funnit några få men i år så fylldes en bit av backen av just backsippor till min och säkert många andras glädje.

Sist men inte minst så kommer mina favoriter till vårtecken. Grodor och paddor som söker sig fram. Jag blir som lyckligast när jag ser hur det rör sig på marken när jag är i skogen men då jag finner färre och färre av dessa själar så åker jag till Västerås där det under en kort period finns möjlighet att få syn på grodor i en park.

Efter en promenad efter en skogsväg kom vi till en liten sjö. Först fann jag en padda simmandes i vattnet. Spontant ville jag hoppa i och plocka upp den. Men efter en liten promenad på en spång sitter en liten padda som solen skiner på och jag blir så glad. Jag tar några bilder innan jag hjälper den bort så vi inte ska kliva på den på vår väg tillbaka. Känner tacksamhet hela vägen hem. Jag hoppas verkligen att jag får se både fler paddor och grodor igen.

Jag hoppas att du haft en fin helg & att veckan börjar fint!

Inlagt 2020-04-19 21:25 | Läst 2340 ggr. | Permalink
Blommorna är ju riktigt fina men uppskattar mer grodorna, har inte hittat några bra grodplatser än men jag får leta vidare
Svar från Retrocolor 2020-04-22 20:24
Tack :) Jag hade fler platser förr men det har skövlats vid ett par så finner knappt någon där längre. dessvärre.
Hoppas att du hittar!

Hälsningar,
Maria
Håller med om att våren och alla vårtecken är lika magiskt varje år. Det är alltid en ynnest att få uppleva en ny vår. Mycket fina bilder! Tycker mycket om den första bilden på Blåsipporna, något annorlunda mot dem man brukar se och som jag själv fotar. Ha en fin dag!
Svar från Retrocolor 2020-04-22 20:26
Tack så mycket! Den bilden är nog en av mina favoriter bland de jag tagit på just blåsippor. Det var platt på marken och några försök innan jag lyckades.

Hoppas du haft en strålande dag!

Vänligen,
Maria