Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Streetfoto, mitt första försök!

Hej!

God fortsättning på julhelgen/julledigheten!

Min ledighet tog slut i morse vid 07.00, då började jag ett dygnspass på ambulansen i Jönköping. Dagens inlägg skall inte handla om jobb utan om att fota människor eller som en del kallar det "Streetfoto".

För någon vecka sedan hade Mats Alfedsson ett föredrag/bildvisning på Bankeryds fotoklubb om streetfotografering. Han visade många bra bilder samt hade mycket vettigt att säga därtill.

Inspirerad av detta föredrag tog jag med mig min kamera på min lilla tripp, Jönköping-Härnösand t.o.r på ett dygn. Visste att jag skulle få ett par timmar på Stockholms central och hoppades på lite fotomöjligheter ffa där. Kameran en 7D samt 50mm/1,8 var utrustningen.

Nu blir det inte alltid som man planerar men mer om det senare.

Min första bild!

Vet att de flesta kör svartvit men då jag inte är någon hejare på bildbehandling är de flesta bilderna idag i färg.

Var e glöggen??

Märkte direkt att jag var inte så kaxig på att ta närbilder eller ta  bilder på människor som har en chans att se mig.

På väg till underjorden?

Dags att stiga på tåget.

Konduktören gör sitt jobb. Enda fotot taget på tåget.

I Sundsvall hade det börjat snöa, SMHI varnade för snökaos på eftermiddagen.

Lite mer frimodig, nära och frammifrån. Tyckte att kombinationen 7D och 50mm/1,8 tvingade mig att backa flera gånger. Här fick jag inte med att killen faktiskt bara har shorts på sig, när jag gick bakåt hade han redan sett mig och att jag fotade. Pratade med han sedan, han hade varit på andra varmare breddgrader, såg att han kom på vid Arlanda.

Ser ni någon buss?

Min syster.

Mitt i maten. Omedveten om något annat.

Porträttbild.

Ni var det dags att ta sig söderut igen. Jag hoppades att det inte skulle bli några förseningar då jag hade en buss att passa i Stockholm....och så ville jag fota lite på Centralen med.

Inget vidare resväder, mycket snö, vind med drivbildning.

Frågade faktiskt mannen varför hade hade en snöskyffel med sig på tåget. Han skojade lite och sa att han inte litade på SJ, han kanske skulle behöva skotta sig fram.

Här kommer vårt tåg in, endast 10 minuter sent.

Tågresan ner gick bra ända till Furuviksparken utanför Gävle, där fick vi ett entimmars stopp, pga att någon var "på spåret". När vi väl var igång igen visste jag att jag kommer att missa min buss hem.

Tack vare en mycket trevlig konduktör så löste det sig, han ordnade så att jag hann med bussen, fick springa allt vad jag kunde på Centralen så några bilder blev det inte denna gången....men jag var i alla fall på väg hem!

Talesättet lyder "skjut inte pianisten", jag vill tillägga "skjut/skäll inte på konduktören"!!

Sista bilden får väl vara som lite reklam för SJ.

Det var allt för denna gången, kom gärna med kritik/tips på mina sk streetbilder. Vet att allt inte kan kallas för det. Streetfotografi är nog inte det jag mest kommer att syssla med men visst är det kul och lärorikt. Hoppas det skall utveckla mig som fotograf(med lite hjälp från er?).

Daniel

Inlagt 2012-12-25 19:39 | Läst 6091 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, den näst sista bilden med snön som yr i luften fastnade jag extra för!
God fortsättning till dig!
ewa
Svar från Daniel Steen 2012-12-28 19:50
Hej Ewa!

Tack för att du tog dig tid att skriva några uppmuntrande rader!

Daniel
Trevligt få se dessa dokumentära bilder. Jag uppskattar den sortens fotografering som du gjort här. Ett stort värde för framtiden skall du veta.

Vilket väder med snö. Här regnar det och regnar.

Ha fina dagar framöver och lycka till med din gatufotografering.

###¤¤Gun-Inger
Svar från Daniel Steen 2012-12-28 19:48
Hej Gun-Inger!

Tack för dina uppmuntrande ord! De värmer.

Daniel