Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

I dimman på Castello Barbarossa

Ciao Bella!

Ja det fick min Ulrika höra lite då och då när vi var på Capri, Italien.

Hon besökte mig under en vecka när jag "jobbade" som ringmärkare på Capri, bilden här nedan är från 1991 eller 1992. Jag ringmärker och Ulrika registrerar allt om fåglarna. Vi jobbar och bor i borgen, längst upp på San Micheles ägor. Oftast en vidunderlig utsikt över Capri och Neapelbukten men inte idag.

Rått och riktigt kallt trots vi är i maj, brrr

Den gamla tubkikaren sk "blykowa" är riktad mot pilgrimsfalks boet. Vi kunde studera falkarna från äggläggning till flygga ungar men mer om det en annan gång.

Buena notte!

Daniel

Postat 2022-01-29 00:40 | Läst 2364 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Rena händer

Hej!

Efter en helg på jobbet på 50 timmar så chillar jag nu. Sovit, käkat lite och druckit en balja kaffe, börjar vakna till lite. I kväll skall vi ha ett möte om lite satsningar på skola, hälsovård i Sydsudan. Har flera gånger visat bilder i bloggen från resor i Sydsudan. Jag sitter och nostalgi tittar på en del bilder från februari 2020, tror inte jag visat dessa innan.

Vi samarbetar med en lokal kyrka i Kapoeta. Idag skulle vi prata om vikten att ha rena händer i samband med måltider, matlagning. Ett rollspel blev vårt sätt att visa det.

Maken kommer hem och vill ha mat och frun kommer på att hon glömt att tvätta händerna innan hon började laga mat

Ajajaj vad kan hända med maten, kan jag bli sjuk pga av det?

Marie visar och pratar om betydelsen av att tvätta händerna innan matlagning

I nästa drama ville vi berätta om vikten av att tvätta händerna efter toalettbesök

Här kommer maken hem och skall börja äta

Har du tvättat händerna efter toabesöket? 

Inte, gå genast och gör det!! Inga rena händer, ingen mat från mig!

Marie berättar om vad som finns på händerna efter ett toabesök och hur man kan bli sjuk av att äta utan att ha tvättat händerna. Maken(Joakim) blir förskräckt, blev en hel del skratt hos alla barn och ungdomar som såg dramat

 

Joakim får rena händer

Maten smakar extra gott med rena händer när man vet att man inte blir sjuk

Rena händer hos Marie

Rena händer, något som även funkar bra i dessa Corona tider

Efter dramat visade jag hur man kan använda vanliga PET-flaskor för att rena smutsigt vatten med hjälp av solen, inga bilder dock på mig

Här i Kapoeta som är en distriktshuvudstad finns Corona smittan. Pandemin har satt käppar i hjulet för satsningar i området men nu ser vi förhoppningsvis en möjlighet att åka till Sydsudan igen. Vi skall i alla fall planera lite i kväll, det känns kul!

Hälsningar,

Daniel

Postat 2022-01-24 16:24 | Läst 1744 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Österängens centrum kl 03:30...

Go kväll!

En bild från min vardag, inte så glamorös alla gånger...

Vet inte vilken bild som bäst speglar min känsla av att vara uppe denna tiden på dygnet när patienten vill inte följa våran uppmaning och vi åker till stationen i stället för sjukhuset. Ännu en "bomkörning"

Sköt om er!

Daniel

Postat 2022-01-22 21:51 | Läst 1256 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I regnet

Hej!

Fick precis en fråga om att göra en fotobok till en kollega som skall gå i pension om någon månad. Har suttit en stund och kollat upp om jag har tillräckligt med bilder på han.

Vill gärna bidra med mina bilder, Uffe som han heter har varit min kollega i 25 år nu. Han var den första som jag körde med...så han har lärt mig ett och annat. Blir ingen bild på han nu, kanske senare. Hittade en bild på Anki från en stor övning vi hade för några år sedan.

Ha de gott!

Daniel

Postat 2022-01-20 21:22 | Läst 1472 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Något jag aldrig sett innan...

God kväll!

Igår tog jag mig en till Silverfallet utanför Skövde med syftet att för första gången få se en slaguggla!

Var lite nervös då det var helt tomt på parkeringen när jag anlände, nytt område för mig...var skall jag börja leta? Tack o lov kom det snart en kille/gubbe som kände till var ugglan brukar hålla till. 

Ja som ni ser hittade jag den direkt, härligt nytt "kryss" för mig. Skönt att inte behöva "dippa", så kallar vi fågelskådare det när vi inte hittar den fågel vi ville se, vi dippar. Gillar bilden med lite miljö. Den satt fint på stolpen ett tag.

Spanar efter lite sork

Kan det finnas något åt detta hållet?

Ljuset var lite svagt, solen hade inte kommit upp över träden än

Slagugglan verkade trivas på stolpen så jag tänkte sätta mig ner, medan jag letar efter mitt sittunderlag flyger ugglan och sätter sig i ett träd 50 meter bort...hmm typisk inga flykt bilder. Blev inte det under hela förmiddagen för min del

Ni hittar ugglan? Jag fotar med ett 100-400 tele på fullformat kamera 

Slagugglan är en tillfällig gäst i området, den häckar inte här. Vill man besöka häckningsplatser får ni söka upp den mer norrut. Den gillar skogsmark, gärna nära myrar, hyggen och inägor. Finns från mellersta Värmland, Västmanland Uppland norrut till Lule Lappmark och norra Norrbotten(källa Artportalen/SLU). 

Denna slaguggla är troligen en ungfågel född förra sommaren

Slagugglan var ganska obekymrad av oss som satt/stod och spanade eller fotograferade

Tyvärr såg jag inte någon jakt men jag hoppas den hittar lite sorkar till föda, tror tyvärr det är rätt ont om sorkar i södra Sverige

Efter ett tag drog den iväg och försvann in i skogen. Nu hade det kommit rätt mycket folk så den hittades igen efter ca 1 timme. 

Nu sitter den inne i en ganska mörk skog så det blir högre ISO-tal tyvärr och mer brus. Som ni ser har den rejäla klor, dödar snabbt sina byten med de klorna. Slagugglan har sitt namn av att den är mycket aggressiv på häckningsplatsen, då skall ägg/ungar beskyddas till varje pris. Den häckar gärna i holkar, gör den det görs det försök att ringmärka ungarna. Ringmärkarna har då skyddsglasögon, hjälmar, tjocka jackor och handskar för att inte bli skadade när slagugglan går till attack

Den här slagugglan hade inte något aggressivt beteende utan flög hellre iväg om någon kom för nära

Sista bilden, hoppas ni orkat med alla bilder. Kanske någon för mycket men har försökt variera mig lite i alla fall. 

Ha de gott!

Daniel

Postat 2022-01-19 22:52 | Läst 2932 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 Nästa