Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Skärfläckan så vacker men också så svår att fotografera

Hej igen!

Skrev nyligen att jag besökte Getterön, Varberg. På Naturum visade Niclas Ahlberg fina foton på skärfläcka. Igår letade jag efter en gammal bild på en större strandpipare som jag tänkt förstora. Hittade då lite gamla foton på skärfläcka, en del hade jag bearbetat lite, andra inte. Nu gick jag igenom dem på nytt, använde programmet Topaz för att ffa få bort lite brus i bilderna.  De är tagna tidigt en morgon på norra Öland.

Vackra fåglar men så fort solen kommer på dem blir det svårt att få till bilderna, det vita blir lätt utfrätt. Här kommer nu en del bilder, en del "normala", lite svartvitt och någon trixad i high key. Hoppas ni gillar någon av dem.

Det var sista bilden, skärfläckan på väg bort i sällskap med grönbena och rödbena om jag minns rätt. På näst sista bilden är det en årsunge, tror jag fotograferade detta i augusti.

Skall försöka få till någon vadarfotografering i sommar.

Daniel

Postat 2023-06-21 12:46 | Läst 1345 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vitstjärnig blåhake

Hej!

Igår var jag och min fru på Västkusten, en liten tripp för att fira min 60-års dag:) Jag fick som födelsedags barn fick bestämma programmet.

Vi sov över i Varberg på Hotel Gästis, ett hotel med karaktär, kul inredning och mycket god frukost. Rekommenderas.

Jag började med en tur till Getterön, till området kring Naturum. Mitt mål var att få se och fota vitstjärning blåhake samt testa presenten som jag köpt till mig själv, en Canon R7.

Blåhaken var lätt att få syn på men lite svårare att få bra bilder initialt. Trägen vinner och jag är nöjd med upplevelsen och bilderna. Frukost och sedan följde min ickeskådande fru med till ytterligare en tur till Getterön.

Därefter långsamt körandes längs kustvägen till Falkenberg för att avnjuta Sveriges bästa pizza på "Lilla Napoli". Bokade plats för några veckor sedan, ett mycket populärt ställe. Inte lönt att åka dit utan bokat bord! Mums!

Ett badstopp vid Grimsholmens Naturreservat. Fin strand, lite folk och här fanns det även lite fågel att se, bl.a upptäckte jag en häckning av Svarthakad buskskvätta. Arten är en ny art i vår fauna, har de senaste åren etablerat sig. södra Sverige. Resan avslutades vid Trönninge ängar och Larssons våtmark utanför Halmstad. 

När vi kom hem på kvällen fick jag ett meddelande om en Dvärgrördrom min hemmalokal Landsjön, så det fick bli en tur dit med, hemma igen vid kl 02, tyvärr utan att få höra Dvärgrördrommen.

Nöjd med min födelsedag, kameran levererar men jag behöver nog lite justeringar med lite inställningar för flygande fåglar.

Nu lite fågelbilder som avslutning:)

Nu till den Svarthakade buskskvättan, bara bilder på hanen.

Ni som har längre erfarenehet med Canon R7 får gärna komma med tips.

Trevlig helg!

Daniel

Postat 2023-06-16 14:59 | Läst 856 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera