Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Arusha National Park

Hej!

Nu fortsätter vi vår resa i Tanzania. Dag 2 i landet, tillika min födelsedag vilket gav mig en plats i 1:a bilen tillsammans med Bengt. Vårt mål idag var Arusha NP, en lite mindre park en liten bit från stan. Hela området kring Arsuha ligger ganska högt och så här "vintertid" i Afrika kan det vara lite kyligt och en del regn.

På väg mot parken.

Tar en stund att se hur mycket vi skall betala.

Arusha NP har en rätt blandad natur med lite savannliknande områden, många sjöar samt två gamla vulkanberg klädda i urskog. Enligt uppgift skulle det inte finnas lejon här.

Vi åker utan guider, våra reseledare Bengt och Pether har varit i parken flera gånger och kan den mycket väl. Det gör oss samtidigt lite friare att röra oss lite som vi själva vill. Vi börjar att åka upp för Mount Merus skogsklädda sluttningar, riktigt brant bitvis på en blöt, grusväg.

Som ni ser är vi ganska välklädda trots vi är i Afrika, här regnar det fortfarande.

Oerhört frodigt.

Konstiga men vackra blommor.

En orkidée.

Enorma träd, höga som höghus. Detta träd körde vi igenom utan besvär. Hitintills hade vi knappt sett några djur, jag sökte efter fåglar med kikaren i högsta hugg men det var ganska magert.

Änligen lite djur, kommer inte ihåg namnet tyvärr. Resans första apor.

Inte någon skarp bild direkt. Tyckte det var svårt att fota i början av resan, det var så mycket att se på att det var svårt att hålla fokus på själva tekniken, ljuset mm. Jag skulle gärna åka tillbaka av flera anledningar men en är att få åka dit nu med lite mer fototänk/kunskap samt lite bättre utrustning.

Vi jobbar oss upp för sluttningen i allt brantare backar, passerar en liten informationsplats.

Jag såg informationen men inte våra chaufförer, säger dom. Efter ett kort stopp vid utsikten fortsatte vi mot Meru Crater Trail.

Linus i branten med fin utsikt. Vi är nu på nästan 2000 meters höjd. Bättre väder men fortfarande en del moln.

Nu när det inte var lika brant längre fick barnen sitta på taket när vi åkte vidare, en va allt lite avundsjuk, jag ville också sitta på taket!

Väl uppe i kraterns väldigt speciella natur, var det efter lunch fritt att gå och fota, spana efter djur och fåglar.

En skymt av Kilimanjaro bland molnen. Själva är vi nu på ca 2.300 meters höjd.

Troligen en Variable sunbird(solfågel). Är överlag missnöjd med de flesta av mina fågelbilder, bättre lycka nästa gång hoppas jag.

Vitnackad korp med grym näbb.

Vi fick besök i kratern...en guide med en några turister. Det är något jag vill prova nästa gång jag är i Afrika, vore spännande att gå i naturen med guide.

Han var dock inte nöjd med att se oss här upp, det var förbjudet att åka hit utan guide. Nu var vi tvungna att åka ner till en vaktstuga och ta vårt "straff". Vi kunde bli utkörda ur parken alternativt betala böter.

Nu skulle vi ner för de sliriga och branta backarna utan att krascha.

Väl nere möttes vi av en giraff, tror det var den första på resan. Nu blev vi inkallade till vakterna, vakten i kratern hade via sin mobil ringt ner och berättat vad vi gjort.

Så här glad blir man när man får vara kvar i parken. Efter en ordentligt ursäkt av oss på swahili(det hjälpte att kunna språket) och 20 dollar i böter kunde vi fortsätta vara kvar i parken. Tror det får räcka för denna gången och återkommer med mer bilder från Arusha NP om några dagar.

Daniel

 

Inlagt 2012-02-07 11:16 | Läst 4062 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Trevlig läsning, ser fram emot fler bilder!
Svar från Daniel Steen 2012-02-07 19:15
Hej Björn!

Kul att du gillade det jag skrivit. Det kommer nog att bli en del till framöver. Bilderna är kanske inte så bra men de illustrerar i alla fall det vi var med om.

Tack för att du tog dig tid att skriva en rad!

Mvh, Daniel
Vad roligt att se. Den svartvita apan heter Black & White Colobus Monkey. Jag kom hem från samma ställe förra veckan. Ser fram emot fortsättningen. //Bee
Svar från Daniel Steen 2012-02-08 16:06
Hej Bee!

Har spanat in dina fina bilder här på FS o din hemsida och är lite avundsjuk/längtande. Jag vill dit igen!!

Vi ses på FS!

Mvh, Daniel
Bee 2012-02-08 16:36
Jag håller med dig! Jag vill också dit igen! Framför allt när man kom hem till -20 grader och snöoväder!! Nu måste jag börja spara pengar.... Kände att jag behövde mer tid där. Nästa gång ska jag bara ta safarin och skippa Zanzibar. //Bee
Bee 2012-02-08 16:36
Jag håller med dig! Jag vill också dit igen! Framför allt när man kom hem till -20 grader och snöoväder!! Nu måste jag börja spara pengar.... Kände att jag behövde mer tid där. Nästa gång ska jag bara ta safarin och skippa Zanzibar. //Bee
väntar på nästa....