Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Health education at Kapoeta Health Science Institute South Sudan

Hello/Hej på er!

"Building Quality Health Professionals" är skolans motto. Det är andra gången vi fått tillfälle att vara med och utbilda/inspirera studenterna här i Kapoeta. Senast var det i februari 2020, tanken var att återvända redan samma år men sedan kom...ja ni vet Covid-19.

Nu i september hade vi äntligen möjlighet att åka tillbaka. Ni som följt mina inlägg genom åren vet att jag varit i Sydsudan många gånger. Från att vara mer delaktig i vården har vi nu ett annat fokus, att utbilda folk. Vi tror att det kan ge större effekter för folkhälsan i området på sikt. Nu följer det lite svartvita bilder från utbildningen, inte så mycket kommentarer till dem. Lite senare idag/i morgon ytterligare ett inlägg med svartvita bilder, delade upp det för annars blir det för många bilder.

Sjukhuset startade en barnmorske och sjuksköterske utbildning där vi nu är med och undervisar. På plats och via inspelade lektioner som finns på usb-sticka. Vi, det är några sjuksköterskor, barnmorskor och läkare, vi är alla engagerade i Pingstkyrkan i Jönköping som jobbat i Sydsudan sedan 70-talet.

Föreläsningar, grupparbeten, redovisning inför klassen, praktiska moment mm. Här följer lite blandade bilder.

Joseph

Tänk att det kan vara så intressant att se en blodtrycksmätning

Studenterna gör praktik vissa tider

Nyfiken på någon kille här inne?

Det var allt för detta inlägg. Hoppas ni gillat någon av bilderna.

Daniel

Inlagt 2022-12-09 11:13 | Läst 1600 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Beundransvärt arbete, man kan komma långt med enkla medel.
Svar från Daniel Steen 2022-12-15 11:38
Hej Stefan!

Tack för input. Visst är det så att det inte behövs avancerade grejer för att kunna få en förändring/förbättring.

Daniel
Har svårt att tänka mig ett mer meningsfullt arbete! Roligt att se porträttbilderna som omväxling. Det som omedelbart gör intryck är allvaret inför uppgifterna. För den okunnige förefaller det väldigt riktigt att utbildning ger större effekt på sikt, det blir ju en multiplikativ effekt. Mina favoritbilder är sjätte bilden där hon kollar att det inte är luft i sprutan och sista bilden. Men hela serien är fin, hälsningar/ Björn