Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Till minne av Stefan Liv

Hej!

I lördags var det minnesstund för Stefan i Kinnarps Arena, det har väl knappast undgått någon. Jag var där som sjukvårdare, jobbar lite extra som det på matcher, både för A-laget och juniorlagen. Brukar inte ha kameran med när jag jobbar men kände att jag ville ha möjlighet att ta några bilder ifall allt var lungt och stilla.

Här kommer mina "minnesbilder" från dagen, inte så många skrivna ord utan mer bilder.

Från säsongen 2009/10.

Johan Davidsson, en timme innan minnestunden, i träningshallen ensam på isen.

Stefan med sin älskade hund.

I bakgrunden.

Bästa vännerna!

Familjen.

Efter att familjen, laget, anställda och vännerna hade lämnat fick de som ville ta ett sista farväl av Stefan, lägga ner en blomma, en nalle, sin halsduk. Kinnarp var välfylld, totalt var det nog 7-8000 som ville hylla/minnas Stefan.

Ensam med Stefan.

I entrén fanns kondoleansböcker ifall man ville skriva en hälsning, precis som den här unga grabben gjorde.

Var skall jag lägga min blomma?

I tusenden har Jönköpingsborna(o andra med) tagit sig upp till Kinnarp för att tända ett ljus eller lägga ner en blomma till Stefan.

Ensam och ledsen.

Stefan är död men han lever vidare i mångas hjärtan. Mina tankar och böner går till familjen och vännerna som nu sörjer en make, pappa eller god vän.

LIVET GÅR VIDARE brukar man säga. Min sista bild illustrerar det på ett kanske lite konstigt sätt. När de flesta gått hem, gick jag i korridoren för att också ta mig hem när jag ser vaktmästaren. Han står vid tavlan som visar vem som skall vara i vilket omklädningsrum i samband med träning eller matcher, han förbereder morgondagen.

I morgon den 11/9 skall LHC och några ungdomslag träna/spela i Kinnarp.

 I morgon är en NY DAG! Lev livet i morgon och alla dagar som du/jag får!

Daniel

Postat 2011-09-12 21:15 | Läst 6190 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mitt första speedway möte!

Go kväll!

Jag är ingen älskare av motorsport! Jag tycker det kostar mycket pengar, det väsnas något otroligt mycket, det kommer ut en massa skit i naturen(avgaser, skräp mm) och det tär på ändliga resurser som olja och bensin.

Så varför befann jag mig då på speedway?? Jag skulle ju se på fotboll i Nässjö vid Skogsvallen, min grabbs lag Hovslätts IK skulle spela mot Nässjö FF.

 En skylt; Speedway kl. 19.00 och så en pil som visade vägen. Inte mycket till reklam men den fungerade. I fotbollspausen gick jag bort till speedwaybanan.

De har samlat allt här på Skogsvallen, 5-6 fotbollsplaner, en friidrotts arena, bygger innomhus hall för bandy och hockeyhall samt då en speedwaybana.

I skydd av lite plank låg banan, biljettkillen var schysst och lät mig komma in och se några heat. Det var lite gammaldags, lite slitet, enkelt men charmigt! Hundratalet personer satt i kvällssolen och njöt av sin sport. Jag skall nu med några bilder visa mitt första live-möte med speedway.

På väg ut till banan. Det är Nässjö som möter Solkatterna från Karlstad, div 1.

Uppvarvning.

Starten har gått! Jag tror det är bäst att stå i innerringen och fota men jag hade inte tid att fråga någon om det var okej att göra det. Nöjde mig med att fota utifrån.

En ledare mot första kurvan.

Första kurvan.

2:a kurvan.

Ni som fotar speedway får gärna komma med tips om hur man gör för att få bra bilder om ni har lust.

Gillar blicken på föraren. Jag använder en Canon 7D, 70-200 med en konverter 1,4.

I kurvorna hade de lustuppblåsta skydds"staket". Har för mig att ngn ung kille skadat sig här på banan innan de fick de nya skydden.

Tror Nässjös bana är rätt hård med lite sand/grus på ytan att sladda på.

Kurvtagning i ledning.

Med filmkamera på hjälmen.

Fokuserad förare!

Shit...nu e jag sist igen!

Hur blev då mitt slutbetyg? Det var kul! Vilket adrenalinpåslag de har, vilken kamp i kurvorna. Tufft ute på banan men go stämning i depån....mja jag skulle nog göra om detta tror jag.

Daniel

 

 

Postat 2011-06-17 00:39 | Läst 4971 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bordtennis för första gången

Hej!

I ungdomens hus(KFUM) Jönköping spelades det ikväll semifinal i damernas SM i bordtennis. Taberg mot Mälarenergi från Köping. Mälarenergi skall tydligen vara stora favoriter.

Jag skulle egentligen bara hämta min grabb som går på sportkonfa här, när jag såg att det spelades bordtennis. Lite nyfiken gick jag in och kollade, då kameran var med(skulle egentligen plåtat grabben) passade jag på att ta lite bilder. Inte direkt någon bra förberedelse men lite kul och testa att fota en ny sport.

Så här kommer några bilder:

Jag har tyvärr ingen koll på vad de heter.

Taberg har röda tröjor och svarta byxor.

Blicken e på bollen.

Glad och avspänd.

Väntar på serven.

Nätrullare som går in för Taberg.

Med lite bättre förberedelser och mer positionsbyten, andra vinklar hade det nog blivit bättre bilder. Ganska mörk hall, krävde högt ISO sedan var de grymt snabba tjejerna så det var svårt och hänga med.

Heja Taberg!

Daniel

 

Postat 2011-04-06 22:07 | Läst 3508 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Underbart läger...trots kyla, magsjuka och ambulansfärd

Sportlovsläger!!

Visst e det härligt med läger?! Jag har haft förmånen att få vara ledare förra veckan i Idre. Totalt blev vi 42 personer från Jönköping som for på läger. Mitt huvudansvar var ev sjukvård.

Vid bodde lite utanför Idre i Drevdagen.

Ca 3 mil från Idre.

Intill gården fanns en nu snötäckt fotbollsplan samt ett klubbhus.

En viss upprustning verkar behövas. Frågan är om det numera finns någon idrottsförening på platsen.

Vi bodde intill skogen och nästan varje morgon kunde vi till barnens förtjusning se en älgko samt hennes två kalvar utanför huset.

För att ta oss till backen åkte vi buss, första morgonen hade i stort sett allt fusit i bussen pga nattens kyla -37 grader. Det tog oss en timme att få igång bussen.

Här en utsiktsbild från backen. Tyvärr var var inte vädret till sin fördel men här i alla fall lite fint ljus.

Ludde

Frank

Marcus. Alla barns favoriter, här ovan lite utklädda i våtdräkter och flytväst till våra kids och alla andras stora munterhet.

Jocke i backen...han har faktiskt inte "bällat"(ramlat på jönköpingsmål) utan sitter där för att filma lite skidåkning.

I skogen.

Lite bilder från Funparken

En grabb(skidterm)

Ludde in action

Inga hämningar utan full satsning av Ludde. Jag skrev i rubriken att de va kallt brr, tur att det finns värmestugor. Magsjuka är inget man vill ha på ett läger men tyvärr var vi 10 som fick det. Ambulansfärden då?

Ja det var inte Ludde utan en av tjejerna som slog sig så att hon och jag fick ta en ambulans till Mora och sova där en natt. Nu gick allt bra och vi åkte hem dagen efter.

Trots lite sjukdom och så var humöret på topp hos barnen och vi hade det riktigt roligt med skotersafaris mm. Inga bilder från det då det var då jag låg på toan...

Fotoandet då? Jag fick en massa fina bilder på barnen in action men skidbilderna blev inte riktigt så som jag hoppats på. Ingen sol när jag var i backen, att fota i ymnigt snöfall är inte optimalt det heller. Nu får jag vänta tills nästa år. Ha det bra ni som är på sportlov denna o nästa vecka.

Daniel

Postat 2011-02-21 17:15 | Läst 7033 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det blev innebandy efter "hockeykarriären".

Tjena!

Då har jag för första gången hejat på Månsarps IBK. Denna förening med många duktiga lag har nu fått en ny supporter i mig.

Min äldste son har efter 7 års hockeyspelande lagt skridskorna på hyllan och åter börjat spela innebandy. Inte i "min" förening Hovslätts IK då de inte har något P96:lag.

Visst det känns lite konstigt att heja på di lile men vad gör man inte då sonen spelar där. Hade som vanligt kameran med mig och försökte fota lite grann under matchen, inte helt nöjd men här kommer några bilder i alla fall.

Några ruscher innan matchstart. Min grabb e han med de gula skorna.

William på väg fram. Nya namn att lära för mig.

Jakob med blicken framåt.

Felix har koll på bollen.

Huskvarnas spelare hann inte med i svängarna när Pontus drog iväg.

En hyfsat nöjd Jakob efter hemmadebuten. Laget vann med 14-3.

E sonen nöjd e jag det också. Nu e de kväll här i Jönköping och det är dags att snöra skridskorna för 2 timmars bandy på Råslätt.

Go kväll!

Daniel

 

Postat 2011-02-06 19:36 | Läst 4984 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 12 13 14 Nästa