Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Längs vägen i Berehet Etiopien

Salamno!

Projektresa, ja vi skall kolla av ett projekt som är i startgroparna uppe i bergen, en bit från staden Nazareth. Vi åker in i ett fantastiskt landskap, mina bilder är ingenting mot hur vackert det är där. Nästan alla bilder är fotade i från bilen. Vi hade inte tid för att stanna tyvärr...

Asfalt så långt ögat kan se, stor skillnad mot Sydsudan som jag nyss lämnat.

Här odlas det mycket Teff, av det gör man Injera. Det småsura, sladdriga brödet. Injeran görs av teffmjöl, vatten, olja och salt, har en syrlig smak och svampaktig konsistens. På brödet har man ofta olika kött och grönsaksröror.

Så här kan det se ut. Getkött, lite krydda och injera-brödet. Man äter givetvis med händerna.

Kanske dags för en varning...det blir nog ett lång inlägg. Skall försöka hålla texten kort idag men många bilder blir det.

Vi kommer upp på allt högre höjder. Blir mindre och mindre odlingsbar mark. Ung kvinna som hämtar vatten.

Vägarbetare, inga maskiner här.

En by på högst upp.

Gillar skylten.

Vid den här byn tar asfaltsvägen slut.

Hualien, jag är ingen landskapsfotograf. På dessa mindre vägar fick vi ibland möte med lite djur.

Nyfikna på vart vi skulle. Till deras by kanske?

Vet inte om ni noterat att många har med sig vattendunkar. Vatten är en bristvara och här får många lägga ett par timmar om dagen bara för att hämta vatten. Ett vatten som dessutom kanske inte är rent!

Vi har nu kommit fram till "vår" by. Vad jag förstod den största byn i området. Här skulle vi träffa "kommunledningen", det heter något annat här men ni förstår. Vilka är vi?

Jo, några projektkillar från en Etiopisk kristen hjälporganisation, lite lokala medlemmar i några kyrkor samt vi från Jönköpings Pingstkyrka samt en representant från Svenska Pingstmissionens biståndsorganisation PMU. 

På kommunkontoret. 

Först skall en Baseline-studie göras i 10 byar. Kolla status på utbildning, sjukvård, sanitet, vattenförsörjning etc när den är gjord, utarbeta en plan tillsammans på vad som skall göras på de områden med behov. Det är något som vi vill vara med och stötta.

Ett par nyfikna grabbar.

Väldigt trevliga och glada. Hoppas vi kan vara till någon glädje här.

Lagbild. 

Det blir detta långa inläggs sista bild. Skall vara kortare framöver...

God natt!

Daniel

Inlagt 2014-12-17 23:18 | Läst 2667 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver