Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1540 / Är det så att det unika drunknar på internet? Och Fuji X100 funkar bra! Och i dag utställning!

 

 

 

concrete


 

Satt igår och försökte titta på bilder via internet! Visst är det fantastiskt att hitta så mycket bilder på nätet! ;)  Jag tror att det i slutet av 2010 fanns c:a 60 miljarder upplagda bilder på Facebook, och till sommaren 2011 beräknades man att det fanns 100 miljarder! Varje månad tillkommer c:a 6 miljarder bilder. Flickr har c:a 5 miljarder, om de uppgifter jag sett stämmer....
Och under nyårshelgen laddades det upp 750 miljoner bilder på Fejan!  "Titta hur kul jag har!"  Som sagt, visst är det fantastiskt va!  ;)

Och tror det snart finns 14000 bilder i Gatufotopoolen här på Fotosidan...

Men man kanske kan fundera på vad betyder egentligen allt det här fotograferandet och bilduppläggandet? Är det ett existensiellt rop, "Se mig! Se mitt liv?" 
Eller, "Svara mig, ge mig respons på mitt liv, är det rätt? " eller "ge i alla fall respons på mina bilder!"
För mina bilder och mina texter speglar nog mycket mitt liv och tänkande....!?


De e klart att det finns säkert nå'n som säger att jag gör det här bara för det e kul, och för att att hålla kontakten med vänner, eller för att visa några bilder...
Ok, jag hör att du säger det!  ;)

Ok, nu har vi säkert ändå olika anledningar till det här ständiga bildvisandet och fotograferandet och var och en gör som den vill såklart, men mycket bilder blir det och hur skall man kunna hitta något intressant, som jag tycker är intressant,  i den här stora bildmassan?
Jag har inte hittat nåt bra sätt att söka på i alla fall! 
Om nu inte allt är intressant och bra förståss! För ingen får känna sig mobbad!   
De e lätt att mobba i dagens läge!  Ingen tar skit numera!   ;)

 

Nåja, nu är det så här, mycket bilder alltså, men jag har tröttnat att sitta och titta på bilder på nätet för ett tag i alla fall, och skall i eftermiddag in till sta'n i dag för att titta på bilder som hänger på en vägg! På Galleri Kontrast!  Ett besökstips alltså!

För övrigt så sover Roffe fortfarande, så jag kan fortsätta att läsa DN ett tag till, det va en intressant artikel i DN Kultur!

 

Ok, det såg ut som du sov, ursäkta! :)



Och Fuji X100 funkar bra, mycket bra!  I förrgår gick jag på sta'n med Fujin och höll den i vänsterhanden som brukade göra med M Leican, och det kändes som jag hade M Leican i handen! :)

Ha en bra dag, trots att det är regn på ingående!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-05-09 06:54 | Läst 2550 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1539 / Att fota fulla gubbar och utsatta människor, det har diskuterats till och från här på Fotosidan.

 

 

 

Trappa 

 

 

Som sagt, det här har diskuterats tidigare! För ibland så ser vi bilder tagna på tiggare eller utsatta människor i nå'n bildpool här på Fotosidan, ofta fotograferade på håll, med några kommentarer som, "så här skall det väl inte vara", eller "ska man verkligen få sitta så här!" Situationen som gör att människorna finns där på gatan diskuteras ofta inte, och det kanske också kan bero på att få av oss varit i en liknande situation.

Jag ser det själv så här, att fota någon "full gubbe" på håll ger ofta inte så mycket förståelse, utan blir tyvärr mest bara en pekpinne, om man inte sätter in det i ett sammanhang!  Och inte så modigt fotograferat heller!

Nu finns det människor som själva är eller har varit inne i en liknande situationer, men ofta så är de här människorna så upptagna av sitt dagliga liv, så att någon dokumentation av livet dom lever eller har levt, är det sista dom tänker på.

Men nu finns bilder tagna av fotografer som varit "på platsen", och som sannolikt förstår orsaken till att medmänniskor befinner sig i den här situationen. Och börjat fotodokumentera!  Då blir fotograferandet något helt annat än att bara slumpfota utsatta människor på gatan!

Läs vad Lars Epstein skriver i DN i dag!   "Bilder det inte går att värja sig emot"
http://www.dn.se/blogg/epstein/2012/05/05/inifranbilder-fran-hemlosheten/

Och passa på att se den här utställningen på Galleri Kontrast, för en så'n här bildutställning kommer sannolikt aldrig på Moderna eller på Fotografiska!


/Bengan

 

 

 

Postat 2012-05-08 08:16 | Läst 2678 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 1538 / Vårens gemensamma sprintträning startade i Hölö i dag! :)

 

 

"Unge man, du vet vem som måste plocka upp pinnarna va? Försök att lyfta bakbenen litet bättre är du vänlig!"

 

I dag startade vi sommarens sprint och hinderträning i Hölö! Vi packade bilen och drog iväg vid 10-tiden. Jag hade betalat in medlemsavgiften till klubben i februari men hade inte haft någon kontakt med klubben sedan förra året och hoppdes att det va samma kod på låset fortfarande, annars kunde vi inte få ut några träningsredskap.

Men allt funkade bra, resan dit gick bra, vi kom in för att hämta redskapen och körde sedan flera träningspass. Vi kör korta upprepningar, sprintpass liksom. C:a två minuter varje gång,  men tyvärr så kör Roffe för fullt varje gång utan att tänka på mig...
Skall träna in ett bromsakommande nästa gång...

Sedan aktiv vila för att fukta munnen eller dricka en klunk vatten innan nästa upprepning.

 

 

 



Roffe hade inga problem, han kom ihåg alla tecken och hinder, men jag hade det litet svårare, för jag måste ju springa med honom hela tiden och försöka hinna göra tecken också, och min sprintkondition hade väl litet att önska så här första gången, men det kommer, så känns det nu i alla fall!

Sedan hem för en dusch, litet lunch och en kaffe med glass. Roffe fick köttfärs i torrfodret! :)
Nästa Agilitypass blir nog på torsdag.

/Bengan

 

Ps. Tränar överkroppen just nu också, det behövs! Skall fortsätta litet på vedhögen senare.

 

 

 

 

Postat 2012-05-07 15:51 | Läst 2488 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1537 / Jag tror inte riktigt på internet vad gäller att visa upp sig med sina bilder!

 

 

 

 

 

 

 

Bakgrund: Jag har under några månader suttit och tittat på bilder för Gnesta-Planket! Jag har såklart mest tittat på Fotosidan, men även på Flickr, på Fejan, på allt känns det nästan som, och det enda jag kan säga, det finns väldigt mycket bilder numera! 
Och efter en tids tittande så känner jag mig "bildblind" på nå't underligt sätt.

Orsaken till den här mängden av bilder, de e ju att nästan alla har en kamera, och nästan alla lägger upp bilder på nätet på ett eller annat sätt! Så hur skall man kunna upptäcka spännande och udda fotografer i den här stora bildmassan? Jag har i alla fall inget bra svar, men försöker i alla fall titta en stund till...

 

Men för att vända på steken litet, och försöka hitta/ge ett annorlunda alternativ för den som vill försöka visa upp sig med sina bilder, så kanske det ändå är bättre att börja på det "gamla sättet", mao att visa bilderna på en vägg i en lokal? Ordna en liten utställning alltså! Även om man bara blir känd lokalt i början, så brukar det här ofta prida sig, och kanske ge andra tillfällen, både vad gäller utställningar och fotojobb.

Mao, att försöka vara litet annorlunda i dagens läge, det kanske inte alls e så dumt!   :)

Och som sagt, det är mycket bilder på internet numera! ;)

/Bengan

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-05-06 20:56 | Läst 3426 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1536 / Idag tar jag nog några bilder! Och så blir det nog fjällen igen! Och intressant artikel i DN i dag!

 

 

 


Tiden går!  (Det har jag nog sagt förr!)  Och vad är det som går då, det har jag nog också frågat förr! Å tänk att det är så svårt att hitta på nya saker, så i midsommar så får det bli fjällen igen! Trots att vi varit där åtskilliga gånger tidigare! :)

 

 

 

 



Men läste i alla fall en tidsintressant begrundan/artikel i Dagens Nyheter i morse, "När egot tar examen"  Det handlar mycket om hur vi lever idag, hur vi nästan alla försöker marknadsföra oss själva!  Via tex Fotosidan, Flickr, Facebook, och såklart även i skolan...

Och eleverna måste ju tidigt lära sig att marknadsföra sig själva, och även lära sig att ifrågasätta sina ev dåliga betyg!
"Ett problem som finns inbyggt i dagens skolsystem är att eleverna på sätt och vis får rätt när de kräver höga betyg utan att anstränga sig...
För en skola ser det inte bra ut att många elever får låga betyg...
ju färre elever desto mindre pengar till skolan...
Därför kan låga betyg i förlängningen leda till att lärarna själva blir abetslösa"

Och vara arbetslös e inte så kul! Så det gäller för skolan att ge bra och höga betyg!
Konkurrens om eleverna verkar funka bra!  :)

 

 

 

För övrigt så öppnade jag en lagrad porter i går kväll. Smakade mycket rundare nu, men den kan nog bli ännu bättre, så nästa lagrade tar jag nog om några månader.

 

Och i dag blir det nog några bilder tagna. Skall ned till ART LAB, och sedan kolla litet på planket till Gnesta-Planket!  Tiden går fort, eller vad det nu är som går fort?  :)

Ha en fin dag!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-05-06 10:01 | Läst 2356 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 ... 9 Nästa