Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2870 / Varning! Känsligt ämne! Å bara två bilder! Så känsliga personer läs inte det här!

.

Kväll i Garda

Läste på Svt-nyheter, "Svenska folket är mycket missnöjt med hur frågan om invandring sköts. Enligt en ny Sifo-mätning är 65 procent kritiska. Och allt fler väljare vill att riksdagspartierna ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där partierna tycker lika."

Det här är väl inga nyheter? Så här har jag uppfatta det under många år, men nu har Sifo och kanske vissa politiska partier upptäckt det här också!? Kan man säga att man lever i skilda världar? Jag menar gemene mans värld och vissa politikers världar?

.

a room with a view

Och man måste nog ha mera kontakter med verkligheten hos de politiska partierna!
Och inte kalla den som vill diskutera invandring för rasist hela tiden!
För då kommer vi bara till det ställe där vi är nu!

Och för att det inte skall bli något missförstånd, jag gillar inte SD!
Men jag tror ändå schyssta diskussioner är viktiga i en demokrati!
Å man kan inte bara bua ut en motståndare på dennes möten för att man inte gillar motståndarens argument! Då blir det ingen sakdebatt!

Ha nu en bra dag, trots innehållet i den här bloggen! :)
/Bengan!

Postat 2015-06-30 11:03 | Läst 6550 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2869 / Slow Photography! Mycket omodernt och även mycket opraktiskt, men ganska kul!

.

Har för någon vecka sedan laddat en leica IIIf med negativ färgfilm! För fjällbruket! Och som optik på Leican har jag en klassiker, men även ett mytosobjektiv, Sonnar 1,5:an! Så långt allt väl, men sedan kommer det där omoderna, eller kalla det för Slow Photography! ;)

Först skall ju bilder ta's med den här litet ålderstigna fotoapparaten! Å det går inte så fort! För det e ljus att mäta och några knappar att ställa in efter det! Å hela rullen på 36 bilder skall såklart användas, och sedan skall rullen sändas till framkallning, och kopiering! Tre dagar tar framkallning med kopiering! Som sagt, mycket omodernt hela den här fotorutinen!

Se'n tar jag såklart några extra bilder med Sonnaren på full öppning för å se hur det blir! Kollar bokeh, ljusavfall i hörnen, kollar även ev. fokus-shift! Fotar på olika bländare!

Efter framkallningen kan det dock bli litet modernare, skanning!
När jag fått de blanka färgkorten så ser jag vilka bilder jag ev. skall skanna!

Under väntetiden har jag såklart iPhonen! Den e mycket praktiskt och lätt och effektiv att fota med! Men kanske litet väl praktisk ibland! Den sköter sig nästan helt själv! Man får knappt nå't att säga till om! ;)

.

Men det blir bra bilder med iPhonen! Å fort går det! Räcker helt klart till bloggen tycker jag! Klicka upp bilden så ser ni bättre!  (Skånsk Terrier fotad i fjällmiljö)

Men nu e de väntans tider på något annat! Långsamhetens lov liksom! Litet otålig e man nog på att fotografen skall ta slut på färgrullen, eller rullarna, för jag köpte tre rullar negativ färg! Men den här väntan känns helt Ok! Man kan även gilla vägen till målet också! ;)

Och skulle det krisa, och att jag behöver bilder på stört i bloggen,
så har jag ju min iPhone som synes! :)

Ha det!
/Bengan 

Postat 2015-06-29 19:51 | Läst 5420 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2868 / Ibland snöar man in på saker...och behöver hjälp! Om den finns! :)

Nu e det inte Leica det handlar om utan en äldre fjällgårds grindstolpar!  Alltså så här e det! (kanske anar jag vad det står för, men är inte säker) Jo, när vi e uppe i Grövelsjön och vandrar så tar vi ofta en sväng till ett ställe som heter Valdalsbygget och går ofta vidare till Gammeldalen på den norska sidan, och varje gång vi passerar Gammeldalen så kollar jag på markeringar på några grövre käppar som står vid grindstolparna!

.

Och jag tror, tror alltså, att det e markeringar inskurna för att markera antal hölass man kört ned från den här fjällgården per år på vintern?  Tror jag har hittat den här informationen tidigare på nätet!?
De e mycket tro här! ;)

Trodde jag skulle hitta information igen på nätet, men se det gick inte!

Nå'n som vet något om det här?
Nå'n som jobbar på ett museum tex?
I Dalarna? 

/Bengan

Postat 2015-06-28 19:50 | Läst 5840 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2867 / Myggfritt, internetfritt, DN på papper samt Leica och iPhone!

Vi är åter i Gnesta efter midsommarfirande i Grövelsjön! Allt funkade bra! Å senapssillen som va köpt i Hötorgshallen, den va mycket bra! Å så va det även några andra sillinläggningar på bordet såklart, samt potatis, bröd, ost, dricka osv, allt som behövs på en midsommarafton!

.

Å på dagarna så vandrade vi! Här går vi tex in i Norge! En enkel Riksgränspassage, även om Norge inte e med i EU!

Vad gäller det övriga utelivet, så va det ovanligt mycket snö kvar på fjället, och björkarna hade just fått musöron, så våren va litet se'n i norra Dalarna! Mao, myggen va också sena!

Och Roffe hittade inga lämlar i år heller, konstigt...

.

" Svalkar bara tassarna om nu någon undrar!"

.


Och internet funkar dåligt eller inte alls där vi bor, men DN kom med eftermiddagsposten så vi kunde uppdatera oss ändå! :)

.

Vi va väl ute en fyra till fem timmar var dag, och att sedan plocka DN ur brevlådan på eftermiddagen och sätta sig på verandan med en sval öl och läsa tidningen, det funkade utmärkt!

.

På hemvägen tog vi skogsvägen mellan Särna och Hudiksvall, och upptäckte där att det e bara koppartråden som gäller! Men hittade i all fall en bro att fota, för jag tyckte jag hade sett det här motivet förr på nå't sätt... 

Fotofjällutrustningen va Leica och iPhone! Leica va en IIIf med Sonnar 1,5/5 cm och negativ färg! 

Och de e bara iPhonebilderna som är framkallade ännu!

/Bengan

Ps. Passade på att fylla år under Midsommar, fick en del presenter, här e en av presenterna!  :)

.

Postat 2015-06-27 23:57 | Läst 5341 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2866 / Ha en trevlig midsommar var ni än e någonstans!

Blockflöjt

Som sagt, trevlig midsommar!

/Bengan

Postat 2015-06-19 08:52 | Läst 6539 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa