Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2441 / Tack för all hjälp, men nu kör jag! ;)

 

Ibland blir så'nt här överbeskyddande och välmenade aningen jobbigt! Curling liksom! De e som typ å fjällvandra med en robot som fixar allt hela tiden! Tänder brasan, bäddar, fixar kvällsmat och sedan sätter upp tältet, bäddar, stoppar om en och önskar god natt! Vad e det för ett liv!

Nu e det här ingen fjällvandring, utan en kvällsvandring med Roffe och en väldigt välmenande digitalkamera! En kamera som skall göra dag av natten hela tiden! Men visst kan man ställa om kameran, men stå i mörker och ställa om och provfota, nä det blev inte bra, och provfota igen och ställa om på diplayen och på tidsratten! Big Data liksom, vi sköter livet åt dig!
Vi gör även natt till dag! :) 

Nåja, efter ett tag så började jag att bestämma över kameran, som det va förr!
Nästa gång tar jag M Leican!
Bländare 2,8 på Canongluggen 1,2/50 mm och en 1/15-del på Tri-X!
Å till det behövs ingen display! ;)

/Bengan

Ps. Å en svart M Leica kan väl också vara trevligt att ha på kvällen/natten? :)


 

Postat 2014-12-11 20:26 | Läst 2951 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2440 / Klubbslag 170.000 SEK

 

 

Beata Bergströms M Leica klubbades för 170.000 på senaste LP Auktionen, det höga priset hänger ihop med att kameran tillverkades i en liten tidig serie, och det är Beata som har ägt kameran!

Proveniens är ett begrepp inom konstvetenskap och i musei- och arkivverksamhet som innefattar uppgifter om ett värdefullt objekts ursprung samt ägare.

Länk till kameran hos LP.
http://auktion.lpfoto.se/auk/w.Object?inC=LP&inA=20140512_1536&inO=421

/Bengan

 

 

Postat 2014-12-10 22:54 | Läst 1960 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2439 / Är man bara flitig och arbetsam, så kan man bli rik! :)


Morgonen är läsning för mig! Två tidningar, på papper, brukar jag läsa igenom! Vissa artiklar skummar jag bara för att återkomma till litet senare! Men visst läser jag nyheter på internet också, så helt bakom e jag inte!

Läste nyss på om Annika Falkengren på SEB, vars deklarerade inkomst har fördubblats på ett år. 2013 tjänade hon 29,4 miljoner kronor, året innan var inkomsten 14,2 miljoner. (Allt enligt Svt)

Föredöme liksom! Vem som helst kan bli president, höll jag på att säga, nu va det ju bankdirektör som det gällde, ursäkta! ;)

 

Attenzione!!

Vad gäller sätt att tjäna pengar för sitt uppehälle, så här är ett annat sätt! Å man varnar även för det här sättet att tjäna pengar på i julhandeln i Stockholm! Å jag såg kartongen i Rom för en trettio år sedan!

Så se upp i julhandeln! Se upp om ni är på banken också!  ;)

I dag skall jag in till Stockholm ett ärende, å hur kul e det!
Men det sköna med Stockholmsbesöket, det är att kunna åka tillbaka till en mera sansad miljö efteråt! Tycker jag! ;)

/Bengan

 

Postat 2014-12-10 08:15 | Läst 1813 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2438 / Ett Snaps! Eller Snapshot! Fotografins rötter! ;)

 

 

Ett Snaps, eller att frysa ett ögonblick, de e väl det kameran e till för! Här är det fryst mitt i en diskussion! Gert berättar och visar bilder från Söderhavet, Stephan och Ulf frågar och kommenterar! En rolig halvtimme utan någon som helst tvekan, och en mycket livfull diskussion till också! Nu kommer jag inte ihåg va den här hemliga ön hette som Gert varit på, med om någon av de medverkande kommer ihåg, kommentera gärna!

Och den här bilden har jag visat förr, och jag gillar den här bilden, så det får bli en visning till!

/Bengan

 

Postat 2014-12-08 21:11 | Läst 1719 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2437 / I morgon e det arbetsdag! Så e planerna i alla fall! ;)

 

 

Man kan inte vänta för länge med att ta itu med saker, för då samlas det på hög! Och man glömmer bort vad som finns i högen, om den har legat länge, trots små noteringar! Å andra sidan, överraskningar e trevliga! Men nu drar det ihop sig i alla fall! Tänkte starta i morgon! Om det inte kommer nå't annat viktigare i vägen! Men planen e i alla fall att starta men några stycken! Två åt gången!

Dosan rymmer två rullar alltså! Se'n får vi se hur många omgångar det blir! Framkallningsdosan rymmer två rullar, för den som inte förstår vad jag skall göra i morgon! De e filframkallning jag talar om, film som ligger i kylskåpet just nu!

Annars inte så mycket att orda om idag, några promenader och en stund på cykeln som står på rullar i källaren!

 

"Ut igen? Vi va ju ute nyss, å förresten så regnar det!" 

Å så måste man ha mat förståss! Vi prenumererar på Linas veckomatkasse! De e en vegetarisk matkasse! Jag har haft synpunkter på den här kassen tidigare, då jag e inte så van att läsa recept! Jag kör mera på känn! Men när vi e två i köket, som idag, då funkar det utmärkt och är kul! Chefskocken läser och styr, jag skalar, sköljer och grovhackar, och så har vi trevligt under tiden! I dag va det en Tuff rätt! (Det står så i receptet)  Å då vet i alla fall jag, att vara ensam då, de e tufft! Och den tuffa rätten heter: "Grekiska ugnsgrönsaker med fetaostmarinerade bönor!" Tjugo ingredienser sammanlagt! Men det va förbaskat gott!

Å ute så regnar det!

Godnatt!
/Bengan

 

Postat 2014-12-07 23:07 | Läst 1742 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 7 Nästa