Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3667 / De e vildsvin i närheten Roffe, därför långlina! Och så Tårtan nu på onsdag!

I dag va det en nostalgitripp till trakterna runt Bornsjön i det fina vädret! Vi bodde i närheten under tjugofem år c:a, och rörde oss ofta på småvägarna runt Bornsjön både till fots och per cykel! Men på den tiden fanns det nog inga vildsvin där, det borde vi ha märkt, men det märkte vi för en sex, sju år sedan, så Roffe fick gå i långlina idag! Roffe va mycket intresserad där vildsvinen bökat! Och kollade även annat, typ rävspillning! Tror det e bra för hundar att nosa på annat än grannhundars grejer!

.

Fast i norrlägena va våren inte riktigt på plats!

.

Men ute på gärdena! Ljuvligt! Å vi hade såklart kaffe och bullar med oss!

Och Tårtan e Ok efter vattenskadan! Ringde i dag och kollade! Vi är mycket välkomna!
Alltså, nu på onsdag från c:a 15.00!
Väl mött!

/Bengan

Postat 2017-03-13 16:10 | Läst 1344 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3666 / Kristallpromenad med Roffe till badet, å det gick bra!

De e aldrig fel att röra sig! Även om man e litet snurrig!  :)   Men det blev bara några sjösjukekänningar på vägen till badet, bla då jag tittade efter fåglar uppe i träden! Man rör huvudet litet för häftigt och det räcker! Men annars va det en skön bensträckare i den blå timmen i trevligt sällskap! Och en bild på Roffe på bordet såklart! Men bordet va flyttat så bakgrunden blev litet rörig!

Vi blev litet försenade till badet då vi blev stoppade i en poliskontroll! Å förseningen berodde nog mest på att jag stannade en stund efter kontrollen och snackande med en av poliserna! Frågar man inget så får man inget veta! :) Intressant och trevligt samtal!

Och nu har det inte snurrat på ett tag!
Ha nu en fin söndagskväll!
/Bengan

Postat 2017-03-12 18:45 | Läst 1291 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3665 / Lägre tempo idag, lösa kristaller! Å Fujikamera med 1,2/50 mm!



Såg i en blogg en test Fujis optik på 1,2 och det såg bra ut, så jag tog fram en 1,2-optik och satte på min Fuji, och det funkade också bra! Men optiken blir litet stor på kameran, så en optik med ljustyrkan 1,5 så blir optiken mycket mindre! Å skillnaden mellan 1,2 och 1,5 e marginell!

.


 Jupiter-3! Å inte alls så dum vad gäller skärpa!

.

Här e litet skärpa, kontrast och liknande från Jupiter-3 optiken från 1956!

Vad gäller lösa partiklar/kristaller i hörselgångar, så e det ganska vanlig förekommande, men litet störande i vardagen! Påminner om en lätt sjösjuka till och från! Men det brukar gå över! Kollade om man själv kan manipulera, men tror jag låter bli! Går det inte över på en vecka så får jag väl kontakta Vårdcentralen för litet handpåläggning!

Vad gäller Canon 1,2/50 mm i Leicafattning, optiken på första bilden, så får jag se om jag har modet att ta med den till Loppisen som kommer snart!

/Bengan

Ps. Här finns läsning om lösa partiklar!






Postat 2017-03-12 14:03 | Läst 1273 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3664 / Tänkte skriva om Leica idag, men ungdomarna kan bli upprörda så jag låter nog bli!



Nåja, jag kanske kan skriva litet om Leica i alla fall! ;) För att skriva om Leica de e litet som att skriva om ett fotbollslag! Någon tycker det skrivs för mycket om det laget, andra tycker det skrivs fel om det laget, och en del tycker att man bara e avundsjuk då man inte e med i det laget!

Så jag fortsätter mest med att läsa om Leica på internet! Utanför Fotosidan alltså! Det finns hur mycket som helst om Leica på nätet! Både positivt men även negativt! Å balans e bra!

För övrigt så har jag fotat med en slags modern Leica M8 i dag igen! Eller rättare sagt, jag har satt ett Leicaobjektiv på en kamera som har en sensor som e ungefär lika stor som sensorn e på M8! Men den här sensorn ger mindre brus på höga ISO och ger nog också skarpare bilder än M8! Fast litet orenlärigt e det nog! ;)

Det har varit en fin dag i Gnesta!
Vi har travat runt i naturen i flera timmar!
Så nu dags för en liten eftermiddagsnap!
/Bengan

Ps. Å ni som undrar över bilden, så va Leicaoptiken Summarit här till höger bra, men litet mjuk på full öppning, men det här va innan Leica kommit på banan riktigt! Sen't 1940-tal och tidigt 1950-tal alltså!
Men optiken e kul att ha ändå! Skärpa e ju inte allt som ni vet! ;)

Postat 2017-03-11 15:16 | Läst 1178 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3663 / Haute Route i Jämtland! Eller man tager vad man haver på närmare håll, sa Kajsa Varg!

Vårskidåkning är den bästa skidåkningen! Det är ljust stora delar av dagen, det finns ofta mycket snö och det är nästan folktomt i backarna och temperaturen är behaglig! Men för att få det extra optimalt, då tar man backar som ligger litet på sidan om, men där finns ofta inga liftar, så då får man gå uppför backen! :)

.



Här är några bilder från Storulvån i Jämtland för en tjugofem år sedan! Vi är på väg uppför på Getryggen med stighudar på skidorna! Ni ser Fjällstationen nere i björkskogen. Uppstigningen tar några timmar, och här e det blötsnö än så länge och litet tungt. Se'n om vi har tur, kan det bli kallsnö längre upp, då kan det bli en fin, men även jobbig utförsåkning! Skidan här heter just Utfor! Fast egentligen Ullriken Utfor, det är en Österrikisk skida, Atomic, tillverkad för telemarksskidåkning och döpt efter ett berg i Norge nära Bergen som heter Ullriken!
.

Här syns hur bra fästet e med stighudar! Glidet e tyvärr dåligt så man går mera på skidorna när det e uppför så här! Men här ser snön kallare ut! Det kommer några brantare avsnitt högre upp på Getryggen, och då blir det jobbigt för hälsenorna! Men då går man inte rakt uppför, utan man går på skrå och vänder mot nästa skråparti! Det finns iof speciella klossar att ha under hälen på skorna när det e mycket brant!

Mer att läsa om Haute Route!

Kan väl lägga till att Norrmännen förstört en del av äventyret med Haute Route nere i Alperna. Det här e ett mandomsprov, en Machogrej liksom, tung utrustning, höga berg å tunn luft! Men så fick några Norrmän för sig att göra den här turen med lätta turskidor och klädsel typ flanellskorta å dagstursrygga!  Det blev inte så populärt! ;)

.



Här e en kvällsturbild från Trillevallen! Tror det är Håckrenmagasinet som syns därborta! Trillevallen då hade intressanta och unika turspår med kulig skyltning! Ulf Boberg ägde Trillevallen på den tiden! Han va en stor personlighet!  Å jag jobbade i Skidskolan där några år.

De va allt för stunden!

/Bengan

Ps. Diabilder, tagna med Leica M6 och Summicron 35 mm!

Postat 2017-03-10 06:25 | Läst 1266 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 8 Nästa