Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3706 / Leica i en mobiltelefon! Med Leicalogga! De va som f-n! Å så mera iPhone 4S-bilder!

Inget e som förr, Zeiss-optik i iPhone det har vi ju vetat om tidigare, men nu finns det en "Leicakamera" i en mobiltelefon (Huawei P10) å de va intressanta nyheter!
Måste kolla litet på specarna på telefonen, men såg att det e en Leicalogga med!
Och P10....   Nära M10 va? ;)

Å här e mera iPhone 4S-bilder! Som bloggbilder tycker jag det funkar bra! Förstora gärna!

.

Här är en ganska nytagen bild, några timmar gammal! Sommaren va kort i år!

.

Fotomässan för två år sedan! Som reportagekamera kanske inte iPhonen den den bästa, men jag tycker det funkar för minnesbilder i alla fall!
.

Här är handtaget fotat på en vattenkran till dricksvatten på Stadsbiblioteket på Sveavägen i Stockholm!

.

Här e det nog gränsfall på flera sätt! Jag rör mig, motivet rör sig, de e max-ISO, full öppning och längsta tiden på iPhone, men ändå underexponerat! Men det blev i alla fall en bild! :)

.

Och så sportfoto! :) 

.

Så där ja, bra ljus och stillastående motiv!

Ha en fortsatt fin Påsk!

/Bengan

Postat 2017-04-14 21:31 | Läst 1167 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3705 / Bilder tagna med en iPhone 4S! Om det här med mobilkameror alltså Tomas! ;)

Tomas Kronberg bloggade med en mobilkamerabild, och lockade mig att skriva en blogg också pga den bilden! Jag tycker också det går bra att fota med en iPhone/mobiltelefonkamera, men man bör såklart veta vilka begränsningar "kameran" har! Men annars så e det en behändig liten fotoapparat  att ständigt ha i bakfickan,  som kamera som ofta räcker för många av mina bloggbilder! :)

Och det dynamiska omfånget blir ofta bättre om man använder HDR-funktionen!

Några av bilderna blir även bättre förstorade, så klicka gärna på nå'n bild och se!

.

På vägen mellan Särna till Hudiksvall!

.

Per-Erik provar sin nya kamera inne på Tårtan! ;)

.

Inne på Katarina kyrkogård!

.

"Unge man, du har din egen mat!"

.

Det går att gå runt tjärnen Roffe!
.

"Människa i det tjugoförsta århundrandet"  Parafras liksom! :)

.

Å visst blir det stort skärpedjup i sån'a här fotoapparater, men när man ligger i samma nivå som en hund, så kan det bli ett spännande perspektiv!
.

Och för produktfotografering så e en iPhone 4S alldeles utmärkt!

.

Det här är Micke, det e litet ensamt för Micke numera när kompisen Tom gick bort förra året, men här verkar det vara ganska Ok ändå!

Och som sagt, jag tycker iPhone 4 S funkar bra, å visst finns det några begränsningar, men dom går att undvika! :)

God natt!
/Bengan

Postat 2017-04-13 22:58 | Läst 1519 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 3704 / Funderingar bakom ett ölglas!


Jag undrar om vi hinner med att allmänbilda oss så bra numera! Ok, jag vet att nu får jag mothugg! Men tänk själva, man har ju inte obegränsat med tid på dygnet, och nu när det finns så många olika saker att titta på, både i iPhone och på internet och på Tv, förutom allt roligt inkommande på mobilen, så finns ju mängder av sportkanaler, nöjeskanaler och inte minst många bra deckare på tex Svt!  Och de flesta jobbar nog, och man har kanske även har familj och barn, med annat intressant som hör till, tex skolval, elavtalsval, pensionsval, och en del andra fria valmöjligheter och sedan blir det skjutsningar till olika fritidsaktiviteterna för barnen! Dessutom kanske man jobbar i karriären, går på kurser, föreläsningar, eller har mycket att göra på jobbet, för det har nyss varit en omorganisation igen!

Då kommer frågan, ursäkta, när blir det litet egentid för att läsa på litet vad gäller samhällsinformation eller lokalpolitik! Eller vad grundorsaken e för olika internationella konflikter! För det här e ju ofta en viktig uppdateringsfärskvara!

Som sagt, de va några funderingar bakom ett ölglas! :)

Annars rätt lugnt i Gnesta, fick mitt i går hos tandläkaren, skall byta ut en tand, så nu käkar jag antibiotika ett tag! Och min gamla Fuji X100 funkar onödigt bra! Ibland så kanske det vore bra med en livslängdsregulator även i kameror så man fick köpa en modernare X100 tidigare!

Och vad alla än säger, så lever mitt Windows XP!
Jag fick en uppdatering i går igen!

Carpe, vad det nu än blir!
/Bengan

Postat 2017-04-13 08:36 | Läst 1372 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3703 / En liten digital klassiker! Man kan jämföra den med en tidigare analog klassiker! Å så Tårtan!


Visst kan man bli litet osäker när man har kvar omoderna grejer! Å speciellt när det gäller så viktiga saker som en kamera att ta bilder med! Tänk om jag missar en bild för att man har en otidsenlig kamera! ;)  Jag har ju läst en del tester om vissa svagheter på den här tidiga modellen! Nu sätter den nya uppdaterade modellen skärpan snabbare och bilderna blir skarpare! Fast jag tycker en del bilder från förr ändå blev ganska bra! Använde faktiskt flera av dom bilderna i magasintidningar!

Men jag tror att det där helt perfekta det får man nog aldrig! Det bästa e nog att veta om de ev svagheter som man upplever och agera därefter! Både på sig själv och kameran!

Jag talar nu om den första modellen av X100, en kamera som redan blivit en klassiker i digitalkamerasammanhang! Se'n att kameratypen inte passar alla de e självklart, för fotar man mest natur, porträtt, sport, action och liknande, så finns det mer praktiska kameror!

Å 12,3 mpix, låter ju numera inte så mycket, men jag tänker på vad man sa i en recension 2011: "Med bildkvalitet i systemkameraklass och ett rejält hus i retrostil à la Leica är X100 inte bara snygg utan också en kamera i toppklass med en sensor och ett objektiv som gör det snygga korta skärpedjupet möjligt."


Så jag kör vidare ett tag till med en gammal  kamera! :)
Å bilderna här e också gamla, flera år gamla! :)

De va det om det i dag!
/Bengan

Ps. Idag Tårtan från c:a 15.00!

Postat 2017-04-12 09:31 | Läst 1152 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3701 / Dagens motion avklarad! 2 x 52 x 16 kg!

Vilse i pannkakan

Pelletsbrännaren lever icke av luft allena, utan nu va det dags att hämta en ny pall värmepellets nere på Granngården! Då vår lastbil inte e så stor, så åker jag tre vändor! Så in med 52 säckar i tre omgångar, och ut med säckarna ur bilen och in i garaget på en ny pall, också i tre omgångar! Det borde bli några kilo totalt det här! :)

Och då vi har Roffes bur i baksätet, så måste buren ut, baksätena fällas ner och en bit skyddsplast läggas på de fällda sätena! Men nu e sätena uppe, och buren e tillbaka, och jag e något fikasugen! :)

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!

Postat 2017-04-11 13:29 | Läst 819 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 9 Nästa