Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5597 // "Forget it Jake! It's Chinatovn"

Morgonstund är ofta lässtund för mig! Det enda störande, som jag tror mig höra, är ett svagt sus från elementen! Och efter att ha läst igenom DN, SN och bläddrat litet i boken "Amatörfotografernas värld" så tittar jag in i en tidigare blogg där jag skrivit om en av filmhistoriens mest berömda repliker, "Forget it Jake! It's Chinatovn"!  Och som Mårten Blomkvist i DN skriver om filmen,  "En film kan bli en legend.....!  Mårten Blomkvist fortsätter, någon gång i slutet av 1970-talet talade jag med Bo Widerberg om ”Chinatown”, och Bo Widerberg säger, – Om man en gång kunde få till ett sånt manus...
Senare förstod jag att han formulerade en av många filmares delad längtan.

Filmen finns just nu att se på Svt Play! Ett filmtips alltså! :)

För övrigt känner jag i stort sett ingenting efter gårdagens gympass! Men Ok, visst sov jag bra i natt! ;) Kan känna en liten trötthet i ryggen, jag märkte det när jag böjde mig ned nyss! Men ändå, litet konstigt e det nog att en så otränad i "masslyft" inte känner av mer dagen efter! :)

Å så va det framkallning av film i går, skall klippa ned filmen senare och kolla om det är några rutor som jag skall skanna! Det jag såg va i alla fall väldigt jämna och fina exponeringar! Contax G2 läser av ljuset fint! Brukar tänka ibland, tänk om Leica hade gjort en så'n här analog framtidskamera! Men kommer strax på, det behövs ju inte, för den kameran finns ju redan! ;)

I dag ett litet fotoprojekt! Om jag får tillträde, då lokalen e litet trång! Så vi får se i kväll!

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2021-12-08 08:16 | Läst 628 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5596 // Pelletsinköp i 16 minusgrader! Å så Contax G2!

Det här är inte påtåren utan sen't eftermiddagskaffe!

Min fru tycker jag väntar in i det sista med vissa saker! Ok, det kan nog stämma! Jag skulle ha köpt värmepellets i förra veckan, men det kom annat emellan, och så kom Nora emellan, så idag va det äntligen pelletsinköp! :)  52 säckar a' 16 kilo lyfter jag in i bilen, och så 52 säckar ut ur bilen såklart! Nu kör jag 26 säckar åt gången, så det blev två vändor till Granngården! Det går an, som han sa, när det e hyffsat väder, men idag va det inte riktigt så! Pallen med pellets står utomhus,och säckarna håller utomhustemperatur! I dag va det - 18 i Gnesta! Va tvungen att ha tunna trädgårdshandskar, annars fick jag inte grepp på säckarna!
Men tunna handskar va ändå inte riktigt rätt i dag!
Väl tillbaka vid huset körde jag halva mängden säck till nedre ingången! (Skottkärra) Det e lättare att ta in säck den vägen stället för att bära i trappa! Men efter den här morgongympan så smakade en påtår väldigt, väldigt bra! Hembakt Lussekatt och osmacka! De va också hembakt bröd i mackan! Receptet fick min fru av ägaren till Lilla hoteller i Nora!

.

Se'n en del huspyssel och läsning och sedan framkallning av två rullar HP5+ från Contax G2! G2:an exponerar bra!
Å så va den här dagen nästan slut! :)

/Bengan

Postat 2021-12-07 17:45 | Läst 543 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5595 // Tillbaka till framtiden med ficklampan i byxfickan! :)

Framtidsutrustning vad gäller vintersport! Man kan med den här skidutrustningen åka utför, gå på tur och med stighudar även gå uppför om liften inte fungerar!

Och numera går jag med ficklampan i byxfickan, för det underlättar för det som kan komma! Det verkar även komma oftare numera! On Demand-samhället vi lever i håller nog på att krakelera! Ni vet, när man beställde något, ofta via nätet, så kom det tidigare ofta på stört! Nu gör det inte så längre! De va väl den här lastbåten som ställde sig på tvären i Suezkanalen som startade det hela, det blev som en Dominoeffekt och så på det, Corona! Och nu saknas en hel del pusselbitar för att starta upp On Demand igen! I morse så va det tex. elströmmen i Gnesta som inte kom på Demand! Tre gånger!
Å varför ficklampan i fickan då?
Jo, när jag sitter och läser och strömmen går, så behöver jag hjälpbelysning för att hitta tändstickor, och även belysning för att kunna gå ned i källaren för att kolla pannan! Och sedan litet belysning för att stoppa in ved i spisen för att tända en brasa!

Ni förstår vad jag e ute efter, samhället e inte riktigt som förr, så en ficklampa i byxfickan e bra att ha, och såklart även en vedspis! Kan tänka mig att en fossilbil också e bra att ha när inte eltågen eller elbilarna går! Eller det kanske e en hybrydbil som har framtiden för sig! På sommaren el, på vintern fossil!

Va såklart inne på Vattenfalls hemsida för att se vad som tänkas kan ha hänt! Men det va mycket på hemsidan, typ "vi använder miljövänlig el", och "vill du jobba hos oss", "och om du upplever problem så har vi en massa frågor och svar som du kan gå igenom och se om det löser dina problem!"
Information verkar betyda mycket information! Hur som helst, jag hittade inget svar på min fråga varför hela Gnesta varit svart i tre omgångar i morse!

Så framtiden e en ficklampa i fickan och en vedspis där man bor! Och att sedan välja rätt typ av bil! :)

/Bengan

Postat 2021-12-07 08:43 | Läst 556 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 5594 // Nora som sagt! Å järnvägen kanske e Pg igen! :)

Bild från en lokal i kvarteret Bryggeriet, där det finns hantverk, butiker, café och restaurang!

Som sagt, vi va i Nora i helgen, tittade på Julmarknaden, bodde på Lilla Hotellet och besökte även kvarterat Bryggeriet! Visst va det litet kylslaget, men det går an, som han sa! Det va andra gången vi va i Nora, den första kommer jag knappt ihåg, så det här blev som på nytt! Det var intressant, kul och trevligt! Mycket beroende på sällskapet också såklart!

.

Här är Åke Mossberg på Fotocentralen! Åke har inte bara en betydande kamerasamling som han fått av kunder, utan är även mycket kunnig i Noras historia, håller föredrag, och har fått tillgång till flera lokala nedlagda tidningars bildarkiv! Arkiv som höll på att gå förlorade som vanligt!

.

Här är en liten del av kundgåvorna!

.

Det va litet kyligt när vi gick runt bland hantverkarna i kvarterat Bryggeriet, men då gick vi in till Björk och beställde en rykande het linssoppa!

.

Och här är en träoningslokal för boxning med försäljning av böcker som drivs av Åsa Sandell, författare och fd boxare!

.

Här är Åsa Sandell!

.

.

Och så va vi såklart nere och tittade på järnvägen! Den e intressant på flera sätt! Man har gjort en förstudie på att ansluta Nora till Örebro igen med järnvägen! Och kanske ända till Hälleforsnäs! Visserligen gjordes förstudien 2012, men den pekade på framtiden, och där e vi ju nu, med att försöka åka mer tåg och minska bilåkande! Nora kanske e att satsa på innan tåget kommer, för se'n blir nog huspriserna aningen litet annorlunda i Nora!

Som sagt, en mycket intressant och givande korthelg!

/Bengan

Postat 2021-12-06 22:16 | Läst 696 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5592 // Nora by the Sea!

I dag e vi i Nora, Julmarknad! Kul och intressant! Fotar med Contax G2, så bilder kommer senare! Pratade också med Åke i fotobutiken och även med Åsa Sandell! Och tog bilder såklart!

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2021-12-05 14:43 | Läst 716 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa