Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5837 // "Much Ado About Nothing" :)

I går så hittade jag en bildalmanacka/kalender som jag gjort tidigare! Jag känner igen bilderna i alla fall!! ;) Kan väl så här i efterhand tycka att ett tema skulle ha varit bra i en sådan här almanacka! Typ häftiga svartvita bilder från 1960-talet! :) Fast ibland skall man inte fundera så mycket, utan bara gå på känslan! Å förresten, det här e ju månadsbilder, hur kul e det att se tunga mörka bilder under hela året!?

Ok, och så här va det, grannen och jag var i Locarno, Locarno ligger i Schweiz, och vi skulle strax ta tåget till Domodossola för att äta en pizza! Domodossola ligger i Italien! Det e en liten längre historia varför vi va i Schweiz, men nu skulle vi i alla fall åka för att äta en pizza, men det skulle bli, vad vi fattat, en intressant tågresa till maten! Och under vår väntan i Locarna på att tåget skulle gå, så tog jag bilden ni ser här ovan, "Svan på lugnt vatten!" ;)  Och att åka tåget, det va som att åka något på Gröna lund en lägre tid, det kittlar i magen nästan hela tiden! Och det blev en god pizza!

Här kan ni se litet av den tågresan!
Men att filma rak fram e fegt, de vore bättre att filma åt sidan, nedåt! :)

Vad gäller övriga bilder  i almanackan, så kommer några här!

.

När vi stod här vid vägen så kom en motorcykel och åkte förbi! På vänster sida, och han åkte på vänster sida tills han försvann i fjärran! Det var en äldre motocykel, engelsk, kan ha varit en BSA!

Ni som är litet äldre känner nog igen artisten! Och för den tekniskt intreserade, M Leica, Summicron 35 mm, jag hade inget annat på den tiden!

.

Ok, några sommarbilder va det även med i kalendern! Någon, inga namn, skall alltid bada, även om det är kallvatten! Jag tog såklart mitt ansvar och skötte båten under tiden!

.

 
Och här, en tung och mycket konstnärlig bild, som ett avslut i kalendern! :)

Och i går kväll framkallade jag två rullar HP5+  :)

/Bengan

Postat 2022-01-25 08:46 | Läst 963 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5648 // På spaning efter den tid som flytt i en bild...

Nostalgi, det kan jag drabbas av då jag tittar på mina äldre bilder! Kanske speciellt nu under Coronatiden! Här är det en vår eller höstvandring med cykeln i hand nere på Falsterbonäset! Under vår och höst så kunde stränderna vara nästan folktomma! Och efter någon kilometer så gick vi upp till gamla banvallen och cyklade fram till fiket i Höllviken! Eller så hade vi redan varit i Höllviken och va här på väg hem! 

Så va det med det!

/Bengan

Postat 2022-01-24 08:30 | Läst 840 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5647 // Vet inte riktigt om alla har fatta det! Om det nu e så himla viktigt!

Man kan vara ute i ogjort väder liksom, eller slå in öppna dörrar! Alltså onödig att informera om en redan välkänd kunskap! Alltså, Sune Jonsson ni vet, hembyggdsfotografen! Och i Boken med det blå huset, och i några andra böcker så ger han personerna fingerade namn för att fritt kunna renodla litterärt och även förstärka deras öden! Men som sagt, öppna dörrar liksom, för det här visste ni såklart redan!

Annars så va jag på gymmet idag, max fyra personer i lokalen! Men då gäller det även att hålla avstånd! Det borde det nog också stå på skylten! ;) Rodde och cyklade! Puls uppåt 120 en längre tid! Det e mycket knapptryckande innan man kommer igång med rodd och cyklingen! Så e det inte i verkligheten, där e det bara att ro eller cykla iväg!

Vad gäller fotograferingen! Jag laddar för den!
Framkallning då? Jag laddar för den också! :)

/Bengan

Postat 2022-01-23 15:30 | Läst 704 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 5646 // Berlin

Vi va i Berlin 2012, jag hittade nyss några bilder från det besöket, så håll till godo!

.

Här är våra eminenta guider, Janne och Gustaf, som båda bor i Berlin! Tack igen för en mycket trevlig guidning!  Vi slapp alla turistfällor och kom direkt till det viktiga och sevärda! Kameran på bilden, en Contax G2, den fick jag senare köpa av Gustaf! Tack Gustaf! (Det är den kameran jag fotar med nu 2022)

.

Här bilder från tunnelbanan!

.

.

Här va det fika på ett kafferosteri!

.

Vi tittade även på bildutställningar! Här hos Swedish Photography!

.

Och vi såg även saker i trottoarerna!

.

Det var varmt i Berlin, så här hade en hund hittat sin lycka!

Och tiden går, det kan man nog påstå!

Ha nu en fortsatt fin lördagskväll!

/Bengan

Postat 2022-01-22 21:18 | Läst 636 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5645 // Ännu ett boktips!

Jag har tidigare tipsat om några böcker här i bloggen! Här kommer ett boktips till! Jag själv köpte boken några år in på 1960-talet! Och jag hittar boken då och då i min bokhylla, och inser att det inte hänt så mycket, eller inget alls! Nu menar jag inte kameratekniskt, där har det ju hänt massor, utan mer i det sk. bildtänket om hur och varför man tar sina bilder! Nu är det Kurt Bergengren som myntat några av de här begreppen, men begrepp som jag tycker är mer än allmängiltiga i dagens fotografi! Begrepp som man kan återvända till då man känner att man kanske tar för många och intetsägande bilder! Men sådant känner man nog själv om det finns behov av mer tänk i sin egen fotografi!

.

.

Kurt Bergengren ställer även andra frågor som jag tycker är intressanta! Tex, det här med Strindberg! Strindberg flöt inte bara med strömmen, så kan man nog kortfattat säga om hans författarskap! Ta tex. Strindbergsfejden! Och vad gäller kamerateknik, så kan man nog jämföra med en författare, det räcker inte med att köpa en nyare skrivmaskin hela tiden! ;) Hur som helst, om ni hittar den här boken på ett antikvariat eller på en loppis, köp den!

/Bengan

Postat 2022-01-22 08:55 | Läst 661 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa