Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6592 // Sune Jonsson igen! Och Jens Assur!

Efter att ha läst igenom DN, det går fort numera för den är mycket tunnare än va den va förr, så fortsatte jag läsningen i en tidskrift som jag hittade när jag städade mitt sängbord! Det är ett litet sängbord, men med ett onödigt stort utrymme nedtill, där det blir som en bokhylla efter ett tag! Här hittade jag en publikation som heter Konstguiden! Efter ett tags diskuterande så kom vi fram till att den hade vi nog fått på Nyköpings museeum under hösten! Och vi upptäckte nu en del olästa artiklar!

.

Johan Croneman skriver om Sune Jonsson! Och hur han blev drabbad av Sune Jonssons bilder!

.

Vad annat, så tog jag för någon månad sedan bilder på Slussen via Eniro på datorn! Bilder som e tagna med Google-bilen! Man kan stega sig fram i bilderna! Ni vet säkert  vad jag menar! När jag tittade på Slussen så låg det gamla Slussen kvar! Det känns bra! :)

För övrigt så väntar vi på snön! Och det e väl mindre bra!

/Bengan

Postat 2024-04-02 08:41 | Läst 427 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6592 // Ljuva 1960-tal! Leica M4 med ett Retroobjektiv!

1960-tals M Leica!

Läser om Voigtländer Nokton Classic 1.4/35 mm, som är designat "för den klassiska 1960-talslooken som är mycket uppskattad av många fotografer. Med en speciell bokeh! Vid nedbländning till  f/4 så kommer skärpan . Två olika antireflexbehandlingar finns att tillgå, Multi Coated för mindre flare och högre kontrast, Single Coated för svartvita bilder"

Vet inte om jag fattat det rätt, det här Voigtländerobjektivet har fått litet dåligt ryckte genom sin något softa skärpa på full öppning! Med en skärpa som inte är så superbra alltså, men objektivet skall ju härma 196o-tals look! Och dessutom är objektivet mycket billigare än Leicas nya retro Summilux 1.4/35 mm, som har ett liknande retrouppdrag! De optiska egenskaperna på Retro Summilux ska ju också likna originalets från 1960-talet, det vid säga rätt soft skärpa på full bländaröppning och så god skärpa som kommer vid f/2,8!

De är något speciellt med 1960-talet! Då va allt möjligt! Tycker jag som va med då! :)

/Bengan

Ps. Ett annat udda objektiv från Voigtländer, det är ju 1.4/40 mm! Även där kan man få SC!
Det objektivet har också satt myror i huvudet på några ordningsmän!  ;)
Läs här!

Postat 2024-04-01 08:55 | Läst 463 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7