Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3184 / Det e ju en nästan omöjlig kombination av kamera och optik! Varför hålla på så där då?

De e Roffe som ligger och tänker högt alltså!
"En del skall krångla till det hela tiden! Hitta på eller pröva egna lösningar! Lösningar som fabrikanten varnar för! Lösningar som inte e speciellt bra heller! Och inte blir det den bästa skärpan heller! Och hur vet du att optiken inte bottnar i kameran? Och optikkonstruktionen  e ju från 1930-talet! Och det är även svårt att ställa skärpan vad jag sett!
Suck...man undrar även som hund!
Å tänk om alla höll på så där!? Det skulle bli en f-b oreda! Och även oro bland befolkningen! I alla fall hos kameraordningsmännen! Hör du på mej? Hallå, varför gör du så där?"

- Svårt att svara på liksom, men jag tycker det e intressant och kul!
Å optiken bottnar inte, jag har mätt med en tändsticka!
Å jag tycker det blir bra Bilder! :)

Roffe suckar..

Å på onsdag e det Tårtan!
Å de e också kul! :)

/Bengan

Postat 2016-03-07 09:00 | Läst 1520 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3183 / Allmänbildande blogg om en Specialgrej på en Leica!

Såg några underliga kommentarer i en tidigare blogg vad gäller den utstickande grejen ur min nyinropade kameraväska från LP auktionen och inser att allmänbildning behövs! ;)

Visar här en bild på kameran avklädd, så ni fattar vad som stack ut! Man kan ha den här grejen infälld, men då får man inga frågor om vad det är! Så jag har handtaget alltid utfällt! :) 

Alltså, Leicavit är ingen spikutdragare eller vad annat lustigt tillbehör man försökte roade sig med att föreslå i kommentarsfältet :) utan Leicavit är ett verktyg för fotografer som vill göra slut på filmrullen fortare! Man matar fram filmen med hjälp av vänster hand hållande det här greppet, och trycker av slutaren med höger pekfinger, och vips så e filmrullen slut på halva tiden mot normalt!
Kan det förklaras enklare! :)

.

Fast jag känner nog de här kommenterarna! Snart kommer nog nya förslag om vad det här är som sticker ut under kameran är och vad den kan användas till!
"Ett ministativ! Man tar kameran i högerhanden och hugger fast den i bordsskivan"
Sorry! Nu e den kommentaren upptagen! ;)
Nu får ni hitta på nå't nytt och bättre! Det tål jag! ;)

/Bengan

Postat 2016-03-06 16:11 | Läst 1459 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Straight 3182 / LP Auktionen fotad med Jupiter-12, och en del annat!

Nån kanske funderar på varför så höga priser på vissa äldre kameror! Det e som allt annat, det finns få objekt, då kan efterfrågan bli stor och en del människor tycker det e värt att betala litet extra för att få det här objektet! Nu talar jag såklart inte om en lägenheter på Östermalm, utan om kameror!

.

Jag undrar om Roland bedömde det här objektet rätt, då utropet va på 4000:- och slaget blev på 40.000:-  Men det som sannolikt hände var att någon såg något unikt på kameran och visste litet mer! Kunskap e makt liksom!

.

Å här en Summilux! Man kan väl såklart undra varför en gammal sliten och väl använd Summilux kostar så mycket! Jag har sett ännu äldre och slitnare grejer som kostat ännu mycket mera! Å nu pratar jag inte om kameror! ;)

Det va de om det!

Träffade också Bob Bovin från Lund på Auktionen. Det var mycket trevligt, för vi har i stort sett bara "träffats" via Fotosidan! Och vi hann även smita ifrån auktionen en stund och ta en fika för att prata fotografi och det övriga livet! Här är en motljusbild tagen på Bob på fiket! Tycker Jupiter-12:an, eller rättare sagt Biogonen, klarar motljuset bra! Man skall tänka på att optiken sannolikt e från 1945-46!

.

Här sitter Anders Engman och Bob och pratar fotografi i foajen på Nalen!

Som sagt, tycker Jupiter-12 funkar bra på Fuji X-E1:an!

Och LP auktionen va trevlig och intressant som vanligt!

Allt för idag just nu!

/Bengan

Postat 2016-03-06 10:54 | Läst 1029 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3181 / LP Auktionen, en lång dags färd mot natt liksom! Å vad bidde det då?

Det bidde en unik Leicaväska!
"Hallå! En Leicaväska e väl inte unik? En så'n väska hade väl alla Leicaägare förr!"  

Vänta så får jag förklara litet! Jag hade spanat in den här grejen tidigt! för den e unik liksom! Har själv inte sett den i verkligheten tidigare! Bara på bild! Undrade såklart om nån annan skulle bjuda på den? Och det va det! Men inte för mycket! :)

.

Kolla här! Här e det udda eller unika! Nu fattar ni va! :) En specialväska till min Leica IIIf med Leicavit!

Å nu undrar såklart vän av ordning, tillför den här väskan något positivt till kameran! Snarare tvärtom, det blir litet svårare att använda Leicaviten när kameraväskan e på kameran! Men det e inte speciellt unikt, kameraväskor brukar funka så!

Mer rapportering om LP-auktionen och några av de närvarande fograferna kommer i morgondagens blogg!

Ha en fin avslutning på lördagen!
/Bengan

Postat 2016-03-05 22:14 | Läst 1296 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3180 / Objektivtest på Fuji X-E1! Och så LP Auktionen i morgon!

I dag har det varit körigt, va tvungen att passa en fikatid i Södertälje vid 15-tiden, och även testa ett objektiv, och sköta om Roffe, samt göra litet hushållsgöromål! Så dagen bara försvann liksom!

.

Vad gäller objektivtesten så hittade jag ett sannolikt Biogon 2,8/3,5 cm i en Rysk fattning för Leica! Med hjälp av en adapterring och en adapter så sitter den bra på Fujin! Men se'n kommer frågan, funkar det! Ni som sett förkrigs-Biogonen till Contax vet vad jag talar om! Biogonen har en mycket utstickande bakdel! Men när jag skruvade i det hela, så tog det inte emot någonstans!  
Då så, då va det bara att börja fota!

.

En snygg grej på den här optiken e objektivlocket! Svarvad aluminium!

.

På Södertäljefiket satt det några män vid bordet bredvid, som nog Ronny kände, frågade om jag fick testa optiken, och det gick bra! Förstora gärna för att kolla skärpan på full öppning!

.

En sista skärpetest nu på kvällen! Tycker det ser bra ut det också!

Så den här optiken från 1951, där innehållet sannolikt e från 1945-46, funkar bra på en Fuji från 2016-talet! Tack Ludwig Bertele! Ni som inte vet vem Ludwig är, Googla!

Och väl mött på LP Auktionen i morgon lördag!

/Bengan

Postat 2016-03-04 20:46 | Läst 1391 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 691 692 693 ... 1328 Nästa