Livet, konsten och tekniken

Peace

Varje sommar brukar jag få en eller två rosor på de två rosenbuskar jag har på sommarstället. Vi har många rådjur som bor på vår tomt så vi måste freda rosenbuskarna med nät runt om och ovanpå.

För ett tag sedan klippte jag av en av rosorna och tog hem till stan. Eftersom jag nyss läst Scott Kelbys böcker om digitalfoto så blev jag sugen på att behålla skönheten ett tag till. I skåpet fanns en stuvbit svart sammet som raskt monterades upp i köket. Lite norrljus föll lägligt från köksfönstret.

 

Sen var det snabb nedplockning och full fart till jobbet.

Inlagt 2011-08-31 22:41 | Läst 1621 ggr. | Permalink
Det blev ju bra det där.
Stuvbitar är bra att ha. :-)
Svar från ylva_h 2011-09-03 09:57
Stuvbitar är bra att ha, men de tar en förfärlig massa plats! Och platsen behövs ju till kamerasamlingen...
Stuvbitar är något jag saknar! Måste nog skaffa fina bakgrunder när jag fotar kameror =)
Svar från ylva_h 2011-09-03 09:59
Du skulle passat på innan Dollys slängde in handduken. Sammet var bra, det "äter" verkligen ljuset. Måste hitta på något bra sätt att spänna upp det bara. Två kemiststativ vore perfekt...
Du plåtar rosor och Thomas Meldert plåtar kameror! Så man får väl anta att kameror är som rosor för Thomas. :-)

Vi har samma problem med hjortar och rosor som du har med rådjur och rosor. Men rosor trivs bra i vår trädgård, så vi gör vad vi kan för att skydda dem, och hela grannskapet gläds åt deras skönhet. En av buskarna bär gula blommor liknande den du visar här. Eftersom busken är en födelsedagspresent till mig från en kär vän, så känner jag extra mycket för den.

Men det förvånar mig att du bara får en ros per buske. Är jorden inte bra för rosor, eller gödslar du inte? Vissa sorter blommar inte så rikligt, men deras blommor brukar i gengäld vara längre. Vår gula buske ger säkert 20 blommor per sommar (jag har dock inte räknat), och den röda kan ha närmare 10 på en gång.
Svar från ylva_h 2011-09-03 10:03
De stackars buskarna står lite på undantag, Jag har gjort en bur av en lövkorg och lite hönsnät för att de skall få vara i fred, men det är i stället svårt att rensa bort ogräset.
Jag köpte dem på trädgårdsaffärens sommarrea för några år sedan och hade egentligen ingen förhoppning om att de skulle ta sig, så placeringen blev lite därefter.
men nu verkar de ju ha acklimatiserat sig så lite mer gödsel kanske vore något!