Annons
Artiklar > Breadfield - ny plattform med eget galleri

Breadfield - ny plattform med eget galleri

Foto: Andreas Nilsson/Breadfield

Breadfield fungerar som en plattform för fotokonst. Med eget galleri i Malmö och lättillgänglig hemsida kan fotointresserade enkelt ta del av flera fotografers bilder och böcker.

I galleriet har Breadfield också fotobokhandel och ramverkstad. Lördagen den 10 december öppnades galleriet på Föreningsgatan 49 i Malmö.

Breadfield drivs av Jenny Lindhe och Tony Kristensson.
– Med tanke på allt som sker i öresundsregionen just nu, så känner vi att det är rätt tid att etablera sig i Malmö. Det är en spännande region med tydlig närvaro av Europa, säger Jenny Lindhe som är en av fotograferna i gruppen.

Breadfields etablering i Malmö ligger helt i linje med Region Skånes vision om att vara en av Europas mest innovativa regioner 2020.

Breadfield gör ingen distinktion mellan konst och dokumentärfotografi. I dagarna arbetar gruppen med att inleda ett samarbete med ett regionalt storföretag där de blir leverantörer av konst. Breadfield kommer även att erbjuda uthyrning av hela utställningar eller enbart av enskilda printar av någon av våra fotografer.

Fotograferna som Breadfield sammarbetar med just nu är:
Lisa Arfwidson, Maja Atterstig, Nils-Petter Löfstedt, Maja Atterstig, Martin Israelsson, Thomas H Johnsson, Andreas Nilsson, Anna Alexander Olsson, Lotten Pålsson och Johann Selles.

Läs mer om Breadfield här.



Publicerad 2011-12-12.

5 Kommentarer

präntare 2011-12-13 01:56  
Länken till breadfield verkar inte fungera, har dom lagt ner?
Magnus Göransson 2011-12-13 11:37  
Någon som varit där än? Funderar på att ge mig dit på fredag o "kolla läget". Verkar intressant.
benkar 2011-12-13 19:33  
Är inte 100% säker, bara 98% säker.... men lite "kul" att en en Öresundsregion-baserad "plattform" ser ut att profilera sig med en Stockholmsbild :-)

/B
KAKI 2011-12-16 08:42
Rätt gissat; profilbilden/ posterbilden är tagen i Stockholm. I första hand handlar det om fotografi! Initiativet till galleri/ fotobokhandel/ ramverkstad både en intressant och viktig satsning när kulturlivet i öresundsregionen är i behov av förnyelse.
Som fotograf till bilderna tycker jag inte att det är det viktigaste att berätta exakt var bilderna är tagna, därför har jag bara skrivit ut gatans eller platsens namn. Men sju av åtta bilder är i alla fall tagna i Öresundsregionen.

Hälsningar
Andreas Nilsson
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS