Annons
Artiklar > Pentax K-x kommer i fyra nya färger

Pentax K-x kommer i fyra nya färger

Nu kommer Regnbågskameran Pentax K-x i ytterligare fyra färger: rosa, beige, brun och grön. Nu finns kameramodellen i tolv olika färger på Pentax webbutik.

Pentax kallar de nya färgerna för rosa, beige, choklad och oliv. De nya färgerna finns ute i butik nu. I Pentax webbutik kan du se alla färger i Pentax K-x-serien.

Källa: Photography Bay.



Publicerad 2010-08-14.



25 Kommentarer

mighty mattis 2010-08-14 23:22  
Den gröna är ju kanonsnygg.
William Spiik 2010-08-15 00:12  
Rosa? Snacka om att ha riktat in sig mot tjejer i 14-årsåldern. Dock är den gröna skitsnygg. :D
marjos 2010-08-15 00:23  
Pentax är upenbarligen i kris. Det här är precis vad som brukar ske när utvecklingen stannat av och företaget försöker med billigast möjliga panikåtgärder för att rädda vad som räddas kan. Jag drar mig till minnes vad Polaroid sysslade med innan de gick i putten. Samma sak där, olika färger och gimmicks på skalet, parfym på grisen liksom. Pentax som fortfarande har kvar sin objektivfattning med manuella objektiv skulle kunna skaffa sig en riktig nish på marknaden som vida överstiger hela deras nuvarande marknadsandel om de gjorde en fullformats kamera ämnad för manuella objektiv med stor sökare ämnad för manuellt fokus, i runda slängar en högkvalitativ digital LX. Då skulle Pentax ha sitt på det torra och en sådan seriös nish-kamera skulle lätt kunna gå för samma summor som en Leica M9 och likt Leican kosta mer lätt begagnad. Men sån här parfym på grisen tyder på att Pentax saga snart är all.
melanderhenrik 2010-08-15 01:43  
Marie: Eller så har pentax k-x, ända sedan den introducerades på marknaden förra hösten, haft 100 olika färgkombinationer i japan. I USA har de haft en hel del olika varianter att välja på, medan sverige endast hade 4 färger att välja på när den introducerades.

Syftet med kameran var att attrahera modemedvetna japaner. Vilket de även lyckades med då den sålt riktigt bra.
pic-tor 2010-08-15 09:38  
Jag instämmer i stort sett allt med vad Marie skriver. Nu är det marknadsavdelningen som tagit över hos Pentax. Nu satsas det på omslaget, kanske i stället för innehållet. Tråkigt om Pentax skulle gå i putten för jag började fotografera med Spotmatic och tyckte det var en väldigt trevlig kamera.
Fogel70 2010-08-15 10:12  
Tycker det är lite udda att denna "nyhet" rapporteras om på fotosidan då dessa fyra färger som nu introduceras i USA har funnits i Europa sen i mars.

http://www.dpreview.com/news/1002/10021501pentaxkxcolors.asp
källe 2010-08-15 10:24  
Min dotter skulle köpa en ny kamera och rådfrågade mig ang märke o dyligt, eftersom jag själv använder pentax 200k så föreslog jag denna kamera eftersom jag har lite objektiv liggandes.
blev lite besviken på pentax när hon glad i hågen kom och visade mig kameran, de skickar inte med motljus skydd längre tydligen som jag tycker nog ska vara standard.
så det är nog som Marie Johansson skriver pentax är i kris, snåla med detta.
så det är väl lika bra att börja titta på canon eller nikon som alla de flesta kör.
mvh stefan källander.
Helmetrock 2010-08-15 10:34  
Stefan:

Canon snålar väl rätt ofta in på motljusskydd på sina objektiv och Nikon har det inte på vissa kitzoomar, så att Pentax skulle vara värre tror jag inte.
peter bryngelsson 2010-08-15 10:36  
Marie skriver:
"Men sån här parfym på grisen tyder på att Pentax saga snart är all".

Var kom det ifrån??
Pentax går bra. Riktigt bra. Nu kommer de med färgade kameror och vips.... så är de på ruinens brant. Märkligt.
Fogel70 2010-08-15 10:39  
Om nu Pentax är i kris för de snålar med motljusskydd så borde även Canon och Nikon vara i kris eftersom det var de som började sluta skicka med motljusskydd.

Pentax skickar åtminstone med motljusskydd med de fllesta objektiv som köps i efterhand, men det snålar Canon och Nikon oftare med.
Zoran Ladinek 2010-08-15 10:44  
Pentax i kris? Knappast. Tror knappast Pentax skulle utveckla 645D om firman är i kris. Och motljusskydd? Ingen av de stora drakarna levererar motljusskydd till sina enklaste kitobjektiv. Är de i kris? Att läsa in sådana här domedagsprofetior så fort Pentax gör något out of the box är ju bara löjligt.

Det är snarare så som Henrik skriver, det började med modefärgade kameror till modemedvetna japaner. Och direkt när det skrevs om det på FS ville många kunna köpa dem här. Och nu när man kan det så är Pentax i kris? Suck.
equinoxus 2010-08-15 13:22  
Vet inte om Pentax lägger allt på omslaget och snålar med innehållet i K-x. I mina ögon en mkt prisvärd instegsmodell. ISO-prestandan är ju grym när det kommer till brushantering.

Sen är det ju inte bara Pentax som satsar på lite mer färgglada kameror. Är ett billigt sätt att marknadsföra sig och synas, vad är det för fel med det? Sen betyder det inte att det inte kommer något nytt rent tekniskt i samband med Photokina.
TH-56 2010-08-15 14:15  
Kul att läsa de bittra och avundsjuka kommentarerna här.
Pentax har alltid varit innovativa i sitt tänkande och många ideér som
det spytts galla över av konkurrenter har sedan anammats i smyg.
Jag tycker det är en uppfriskande idé med kamerahus i lite andra färger
än det gängse svarta.
Snart kommer säkert Canon och Nikon följa efter som de brukar,men först
ska vi ha lite sura miner!:-)
Profetengus 2010-08-15 14:28  
Hoppas detta sporrar Canon till att släppa ett hus med samma vita\röda\svarta färgschema som dom har på en del av sina objektiv.
F.Eliasson 2010-08-15 15:08  
Haha...så fort ett märke går sin egen väg och sticker ut från canikon snitslade bana öppnar domedagsprofeterna munnen.
raunavaara 2010-08-15 15:20  
Jag tänkte skriva ett inlägg, men ser att Marie redan skrivit precis det jag tänkt skriva. En aspekt till kanske. Som gammal Pentaxägare - SV i början av 60 talel, så upplever jag att Pentax går in för billiga trick i markandsföringen, just nu är det väl bara guldversionen som saknas.

Kan mycket väl tänka mig att man attraherar några nya konsumenter med rosa kamerahus, men det handlar om långsiktighet, det är inte nya färger.

Pentax har relativt nyligen presenterat en 645 digital och har kanske inte resursen på utvecklingssidan att ta fram en fullformat digital, men jag ser fram mot den när den kommer. Pentax sumpar en enastående försäljningsmöjlighet genom att hålla tillbaka den produkten. Som Marie säger en LX-digital vore en höjdare. Gärna med mer manuella inställningar där merparten av knappar, rattar, strömbrytare ersatts av en kombinerad display likt Apple iPhone och varför inte trådlös överföring till datorn.

Rosa kameror är inte signerade kreativa visionärer - det kommer från medelmåttor.
benkar 2010-08-15 18:43  
Det är väl som det är.....

Numera handlar mycket om design. Många skaffar sig en teknisk pryl, telefon, bärbar PC (även stationär PC) och kamera, dels för att kunna använda den som telefon/laptop/desktop/kamera, men även som en modeacossiar som kanske matchar klädstil eller favoritfärg, för att visa ”vem man är”.

Går ju inte komma ifrån att Apple säljer mycket tack vare en snygg design, och under en period fanns det ju olika "skal" att köpa till sin mobil, både till Ericsson men främst till Nokia.

Själv så är jag nog för tråkig, är nöjd om min laptop gör sitt jobb hur den än ser ut, mobilen är ful men man kan ringa med den, och den stora svarta systemkameran inte så sexig, men det går ta bilder med den. (Hade en silverfärgad Canon 300D en gång i tiden, men tyckte det var pinsamt med den avvikande färgen)

Gissar att olika ”färgskal” inte kostar så mycket för Pentax (mest jobbigt för återförsäljare att hålla en mängd olika färger av samma kamera i lager?), så kan Pentax sälja några % mer av produkten är det lättförtjänta pengar.

Kommer med all säkerhet komma efterföljare från fler leverantörer. Men…. kommer det en rosa Canon 5D mkIII, och man kan välja svart istället, så blir det nog med all säkerhet en svart…

/B
Joi 2010-08-15 20:00  
haha de på minner mig ner jag skulle sälja min begagnade bil då var första frågan om lacken var fin inte om motorn var kass eller hur mycket den hade gått.
Har för mig att Pentax hänger inte med Canon och Nikon med sina DSLR som är tråkigt och konstig , Pentax hade mycket bra analoga kameror förr i tiden och samma gäller om Olympus.
Nej de som gäller är bildresultatet inte färgen eller namnet på kamerahuset.
martinlarsson 2010-08-15 20:31  
Ja, varför inte? Ser inte ut som ett nödgrepp för mig, utan ett bra sätt att få in dom som skaffar sig sin första DSLR. Troligen inte stor merkostnad att färga lite plast i olika färger, och vinsten ligger ju troligen i objektiven och tillbehören ändå... Den gröna är riktigt läcker måste jag medge :)
raunavaara 2010-08-15 21:57  
Martin Larsson. Jag tror nog att vinsten på kitobjektivet är ganska försumbar, medan deas objektiv som säljs separat nog kan ge en del intäkt.

Sen är det fullständigt klart att merkostnaden för att köra serier med olika pigment i plastmassan är marginell. Det blir dock en initial merförsäljning eftersom åtminstone återförsäljarna måste bygga lager, vilket dom inte är glada för.

Den stora vinsten är väl PR värdet i den uppmärksamhet det skapar, men den har vi som konsumenter kanske mindre nytta av, märket är ju inte obekant.

Men för mig finns det viktigare önskemål på en kamera än färgen på skalet, det är i första hand bättre sökare och objektiv - så jag köpte en Sony 850 helt nyligen. Hade Pentax haft en fullformatare hade det blivit en sån istället, då jag har en massa objektiv och manuella Pentaxkameror.
Johan Törnkvist 2010-08-16 10:55  
Att utsidan vore det man fokuserat på på K-x är allt annat än sant, har en och är sjukt nöjd...fast min är svart då min lokala handlare bara har den färgen, vilket jag är nöjd med såhär i efter hand (lite mer diskret) har jämfört med man kompis d5000 också, den känns som en stor plastklump jämfört med K-x. Och de här färgerna har som sagt funnits i minst ett halvår i Sverige och Europa.
plenty1 2010-08-16 11:31  
Önskar min Canon hade den gröna färgen.
KalZoom 2010-08-16 11:37  
Det är hysteriskt roligt att en del blir så uppenbart provocerad av en färgglad kamera. K-x är väl en erkänt bra kamera som fått genomgående fina recensioner, särskilt för sin sensor och fina bildkvalitet.

Det är bara roligt med lite färg.
raunavaara 2010-08-16 23:18  
Nejdå Grönt är skönt - men jag hade för egen del föredragit en fullformat sensor och mattskiva, framför rosa kameror. Sen är det ju bra att guldversionen inte släppts ännu även om Swarowskij kristallerna har hittat till Pentaxhusen.

En kompakt effektiv kamera, skalad på "bjävs" ligger högt på min önskelista. Eftersom designers ofta återuppfinner gamla ideer, så hoppas jag dom hittar tillbaka till Olympus OM och Pentax MX tiden med små kompakta hus istället för de allt större. Det skall väl inte vara något större bekymmer att få in en fullformatsensor i en K.x om man anstränger sig, sen får den gärna vara grön eller brun.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS