Annons
Artiklar > UR sänder flera föredrag om naturfoto

UR sänder flera föredrag om naturfoto

Jan Pedersen berättar om det unika djurlivet på  Madagaskar och hur det är att fotografera där. Foto: Magnus Fröderberg

 

Utbildningsradion kommer att sända sex föredrag från Naturfotodagen på Fotografiska, som anordnades av Wild Nature fotoresor i samarbete med Fotosidan.

Torsdag 24 maj

16:20 Under Afrikas himlar
Brutus Östling fotografiböcker med fåglar har prisbelönats och sålt i stora upplagor. De senaste åren har han arbetat med ett helt annat ämne, de utsatta afrikanska savannerna och djuren där. Här fokuserar Brutus Östling på de hotade afrikanska vildhundarna och andra utsatta arter men visar även en och annan afrikansk stjärnhimmel.
 

Fredag 25 maj

14:00 Om undervattensfoto nära och fjärran
Lena Holm är docent i djurfysiologi och har sedan 2004 fotograferat under vatten. Hon väljer helst kalla vatten och förutom Sverige har det blivit många resor till Norge liksom British Columbia och Alaska.

14:30 Magiska Madagaskar
Jan Pedersen är fotograf, författare och äventyrare som i mer än tre decennier lett naturresor över hela världen.  Här berättar han om ett pågående projekt om Madagaskar och dess mycket speciella fauna. 

15:15 Förtrollande skog
Att coacha fotografer och prata bild är något som ligger fotografen Marie Kantermo extra varmt om hjärtat. Hon fotograferar gärna hemma i Smålands skogar liksom på resor runt om i världen. Här berättar hon hur man med nyfikenhet och kreativa lösningar skapar bilder med ett personligt uttryck.

15:45 Astrofotografering
Trots otaliga nätter ute under stjärnhimlen kan han inte sluta fascineras av dess storhet. Molnfria nätter beger sig Jörgen Tannerstedt ut i mörkret för att hitta nya sätt att fånga nattens ljus.

16:20 Småkryp och makrofoto
John Hallmén är en hängiven makrofotograf som har specialiserat sig på att fotografera naturen på mycket nära håll. Favoritmotiven utgörs av de varelser som fascinerat honom mest ända sedan barnsben – insekterna. Här visar och berättar han om de små ting han har fotograferat. 

 


Publicerad 2018-05-03.

6 Kommentarer

pdahlen 2018-05-04 06:34  
Detta ska jag ju se, perfekt för oss som inte bor i Stockholm. UR det är någon av SVTs kanaler eller, går det också i play?
Håkan_S 2018-05-04 10:23
Förslagsvis på urplay.se
Pitviper 2018-05-04 12:42
Sändningstiderna avser Kunskapskanalen (även om tablån inte tycks stämma med tiderna som skrivs här).
Kommer med största sannolikhet även finnas på play efteråt.
esbtse 2018-05-05 13:36  
ingen som tar fotografiska på allvar längre, då de är kända för att könsdiskriminera män.
gunte 2018-05-05 18:54
Alltid lika positiv.. Surgubbar finns det gott om..
arvidk 2018-05-09 13:41  
Föreläsningarna finns att se redan nu på UR Play:
https://urplay.se/serie/206023-ur-samtiden-naturfotodagen
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS