Litet om fotografi och vardagen

Windows 8 eller Windows 7

Har kört Windows 8 pro på mina burkar, en av dom gick ner på morron och gick inte att starta om. Ominstallerade till Windows 7, måsta säga jag föredrar detta tror jag behåller det på denna burk.

Inlagt 2014-08-18 18:08 | Läst 1420 ggr. | Permalink
För 1 år sedan ledsnade jag på Windows helt. Jag har kört alla versioner sedan V 1.0. Alla maskiner åkte också ut genom dörren, sedan dess är det Mac som gäller.
Svar från präntare 2014-08-18 18:52
I 10 år har jag funderat på att byta till Mac, kanske jag gör slag i saken vid nästa gång det är tid och köpa ny dator, det sägs ju vara stabilare. Hade en Mac en period under 90-talet men den kraschade den också men kanhända av ålderdom.
Må gott
/Hans-Åke
Ingemar Svensson 2014-08-18 18:55
Jag fattar fortfarande inte varför jag inte bytte till Mac redan på 80-talet. Och ja, det är mycket stabilare. Väldigt få uppdateringar och de kommer dessutom väldigt sällan. Nackdelen är väl att det är onödigt dyrt.
Svar från präntare 2014-08-18 18:58
Blir dyrt i det långa loppet att byta Windows baserade lådor också. Ja dessa system, en kedja är aldrig starkare än den svagaste länken.
Har själv inte provat Win 8 än. Men många verkar vara kritiska till det där med avsaknaden av start-knappen, och att man kommer in i app-läget (metro) vid start. Det var därför jag uppdaterade till Win 7 istället för 8,an. Körde själv win XP länge, det gillade jag verkligen (men efter att ha kört win7 nu ett halvår, så måste jag säga att jag är ganska imponerad och nöjd med det med).
Svar från präntare 2014-08-18 22:48
Jag körde Win 7 och hade inga som helst problem innan jag uppgraderade till Win 8.1 pro, men problem kom med detta system. Win XP var väl bra men inte helt problemfritt det heller. Det blir nog en Mac nästa gång.
Må så gott
Jag vet knappt vad jag har, jovisst ja, Vista var det visst, o jag bävar för när datorn havererar, då ska man plötsligt bli tvungen att lära sig en massa onödigt skit som man inte är intresserad av, o en massa märkliga installationer av diverse program som man kanske har nånstans, men dom funkar säkert inte till det nya operativsystemet, det är ju liksom en del i affärsverksamheten, att då måste man köpa nya program som trivs med allt annat nytt o fint, summa summarum har man blitt blåst på en 15-20 tusen utan att ha blivit ett dugg lyckligare. O samtidigt rasar säkert kopplingen på bilen, fyfan vad det är synd om mig. Må gott, LO
Svar från präntare 2014-08-18 22:53
Känns lite som om du skall komma att drabbas av all världens olyckor, hehe. Bättre att fotografera.
Må gott
Dubbelolle 2014-08-18 23:01
Det gör jag ju, nä det var lite på skoj bara, må gott, LO
Jag har varit med Windows sedan 1992, men bytte till Mac för nästan 2 år sedan. Jag ångrar inget - mindre mas med uppdateringar och billigare program. Maskinen är lite dyrare. Enklare backup (Time Machine).
Om Windows - min kompis har precis bytt från XP Home till Windows 8.1 - den senaste versionen. Mina PC expert vänner säger att det är den bästa versionen av Windows någonsin! Det har fått på startknappen igen. Jag tror att det beror mycket på vana och lite "religion".
Hälsningar från Erik / DK
Svar från präntare 2014-08-18 23:04
Problemet är jag körde detta fantastiska 8.1 Pro, somnade på småtimmarna från datorn vilken var påslagen under min sömn, den fungerade då också utan problem. Då jag satte mig vid datorn på morron så hade den gått ner i viloläge och det skall den ju, jag väckte den ur sin sömn trodde jag men ack vad jag bedrog mig inget fungerade. Kanhända den kört någon slags självrens av alla viktiga systemfiler eller skall man kalla det för självrannsakan, inte vet jag. Ne det blir nog en Mac nästa gång.
Må gott
Köpte ny fast dator för en månad sen och var noga med att den skulle ha W7 /Björn T
Svar från präntare 2014-08-19 03:52
Windows 7 är bra.
/Hans-Åke
Det var kanske det här du råkade ut för? Det drabbade tydligen både de som kör win 8.1 och win 7 64 bitars. En bugg i en uppdatering som ledde till blåskärm och att datorn låste sig.

http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.578764/microsoft--avinstallera-senaste-uppdateringen
Var nöjd med W-95, men det är ett skämt idag. Bara att inse att man inte har så stora val mer än att följa utvecklingen. Använder fortfarande XP på fasta maskinen och har Windows 8.1 på bärbara. Kände mig som en nybörjare igen med 8.1 vilket avhjälptes med seriöst arbete vad gällde att lära sig använda denna version. Har märkt att jag sitter hellre med 8.1 än XP så länge jag inte är tvungen att köra 32 bitars programmen som ligger i XP.
Tyvärr så skulle det kosta en mindre förmögenhet att uppdatera programmen för 64 bitars. Men som pensionär så kan jag ta sådant med en klackspark, nu är yrket mer som en hobby vilket känns ovanligt bra.

När det gäller teknik så kan ingen kasta första stenen. Alla system råkar ut för problem och icke sällan så är det användaren som tabbar sig med handhavandet eller laddar datorn med program som inte är kompatibla fullt ut. Med det sagt så är ju inte tillverkarna helt oskyldiga, men "shit happens" vare sig man vill det eller inte.

Se livet från den ljusa sidan
/Kjell