Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Annons
Om Fotosidan > Integritetspolicy

Integritetspolicy

På denna sida hittar du information om hur vi hanterar och behandlar personuppgifter enligt GDPR som gäller från 25/5 2018. Syftet är att du skall känna dig trygg i att vi respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Informationen här skall vara lättförståeligt och tydligt om vilken data vi samlar in och varför och vilka rättigheter du som registrerad har.

Från den 25 maj 2018 ersätter Dataskyddsförordningen (GDPR) den tidigare Personuppgiftslagen (PUL). Som registrerad medlem så har du samtyckt enligt PUL och du behöver därför inte göra något mer. Här nedan kan du läsa hur vi utökat och förtydligat vår policy för hur vi hanterar dina personuppgifter. Ta en stund och kika på dem.

Ansvaret

White Balance AB, 556697-0009, Nackagatan 4, 18146 Stockholm är leverantör av webbplatsen Fotosidan.se och Fotosidan Magasin. White Balance AB är Personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter på Fotosidan som du delar med oss och har då ansvaret för all hantering inklusive säkerhetsåtgärderna kring dessa.

White Balance AB inhämtar uppgifter från dig som kund och kan exempelvis vara namn, adress, epost, telefonnummer och bilder. White Balance AB registrerar personuppgifter i samband med att du:

- får inloggningsuppgifter till Fotosidan och blir medlem
- beställer något av oss tex, Plus-medlemskap, Fotosidan Magasin eller andra produkter i vår butik.
- du kontaktar oss via e-post, telefon, vår webbplats eller sociala medier.
- du besöker Fotosidan och accepterar cookies, och inklusive men inte begränsat till trafikdata, platsdata, webbloggar, och annan kommunikationsdata samt tex IP-adress, operativsystem, webbläsartyp, geografisk plats och typ av enhet som används vid besöket.

Fördelar med att bli medlem på Fotosidan

När du blir medlem så ingår du ett avtal med White Balance AB som ger dig tillgång till mängder av funktioner på Fotosidan, som Plus-medlem får du ännu fler fördelar. Se aktuellt innehåll i vår medlemsbutik. Du accepterar också våra Användarregler.

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?

Vi samlar in personuppgifter från dig när du nyttjar Fotosidan och använder den för att på olika sätt för att kunna leverera samt förbättra och utveckla tjänsten och även i vissa fall för marknadsföring. Vi använder också personuppgifter i fakturering och bokföring och de sparas enligt bokföringslagen. Nedan ser du vilka kategorier av personuppgifter vi lagrar:

När du blir medlem så samlar vi in förnamn, efternamn, användarnamn och e-postadress.

Laglig grund till detta är samtycke, som ges iom att du registrerar dig. Om du inte vill ge samtycke till att vi behandlar dessa personuppgifter kan du inte registrera dig som medlem på Fotosidan, men kan ändå läsa det mesta av vårt innehåll som oinloggad besökare.

Extra uppgifter i din profil

Som medlem kan du sedan mata in fler personuppgifter, men detta är frivilligt. Det kan vara uppgifter såsom hemlän, geografisk position, porträtt, länkar till sociala medier och hemsida. Syftet med dem är att utöka den beskrivning av dig själv som andra kan se på din profilsida, för att de skall lära känna dig mer.

Vi behandlar dessa uppgifter på samma sätt som grunduppgifterna ovan. Har du angivit dina intressen, kön och/eller ålder använder vi dessa för statistik över våra medlemmar.

Beställningar 

Om du beställer något av oss så samlar vi även in adressuppgifter, telefonnummer och vissa fall personnummer. Dessa personuppgifter samlar vi enbart in för att kunna ta betalt och därefter leverera ordern.

Rättslig grund till detta är avtal med den registrerade (köpet) och rättslig förpliktelse (bokföringslagen).

Besöks- och trafikdata

När du besöker Fotosidan inhämtar, lagrar och använder vi besöks- och trafikdata. Exempel på sådana uppgifter är din IP-adress, typ av enhet, operativsystem och webbläsare.

Vi använder inte detta data för att profilera eller spåra dig som individ, bara för aggregerad statistik. IP-adresser anonymiseras dessutom när de skickas till Google Analytics (för statistik/trafikmätning).

Laglig grund till detta är intresseavvägning; vi behöver kunna mäta hur många som besöker vår webbplats, och för att förbättra prestanda och säkerhet för besökaren.

Profilering och riktad annonsering

Vi använder också så kallade automatiserade beslut via profilering i syfte att leverera mer relevanta annonser för dig som besökare. Detta görs med tredjepartscookies.

Laglig grund till detta är intresseavvägning; webbplatsen finansieras av annonser, och är gratis att nyttja för besökaren.

Vilka lämnar  vi ut personuppgifter till?

Utlämnande till underleverantörer

Vi delar endast personuppgifter med andra aktörer när det behövs för ett specificerat ändamål. I flera fall anlitar vi själva underleverantörer, dessa kommer att ta del av personuppgifterna i egenskap av personuppgiftsbiträden (se tabell i botten för vilka dessa är). Det innebär att de endast får använda sig av uppgifterna för våra ändamål, det får inte använda dem för något eget syfte eller vinning och de skall också följa regler kring personuppgifter. Dessa typer av underleverantörer kan vara tex underleverantörer för fakturering och leverans av varor, för IT-drift och IT-stöd, för fakturering och för bokföring. 

Utlämnande till andra parter

I vissa fall kan vi även komma att lämna ut dina personuppgifter till andra externa parter som inte är våra biträden, utan som själva har ett eget ändamål och ansvar för sin hantering av personuppgifterna. Detta kan ske för det fall lag kräver att vi gör det.

Vi lämnar inte ut personuppgifter till annonsörer och vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare till externa parter.

Dina rättigheter

Du har rätt att kostnadsfritt få information om vi behandlar personuppgifter om dig. Du har även rätt att få en kopia av de personuppgifter som vi behandlar om dig, ett så kallat registerutdrag. 

Du har rätt att få felaktiga personuppgifter rättade eller att ofullständiga personuppgifter kompletteras.

Under vissa förutsättningar har du rätt att få personuppgifter raderade, exempelvis om du återkallar ditt samtycke samt begär att de ska raderas och ingen annan rättslig grund finns för behandlingen av dem.

Under vissa förutsättningar har du rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas. Det innebär att dina personuppgifter inte längre får behandlas om inte vi kan visa att den rättsliga grunden intresseavvägning är tillämplig för behandlingen av dina personuppgifter.

Under vissa förutsättningar har du rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Det gäller under den tid som andra invändningar bedöms. Begränsning innebär att vi inte får göra något med dina personuppgifter mer än fortsätta lagra dem.

Under vissa förutsättningar har du även rätt att få dina personuppgifter utlämnade av oss i ett format så de kan överföras till en annan personuppgiftsansvarig. Det innebär att dina uppgifter i så fall ska lämnas ut och kunna överföras i ett strukturerat, elektroniskt format.

Dina skyldigheter

Tänk på att även du själv har ett ansvar att efterlyda lagen om du behandlar andras personuppgifter publikt i t.ex en bloggtext, foruminlägg eller bild. Du måste då ha samtycke till detta från personen, om det inte är för ett konstnärligt eller journalistiskt ändamål. Du ansvarar själv för innehållet i material som vi inte har efterfrågat, som du laddar upp och publicerar på Fotosidan.

Så styr du själv över ditt konto och vår kommunikation till dig

Du kan när som helst avstå från att ta emot marknadsföringskommunikation från oss genom att uppdatera dina kontoinställningar på Min sida eller genom att klicka på ”avsluta prenumeration” i e-post  som vi skickar dig. Du kan också kontakta oss så hjälper vi dig.

Om du inte längre vill finnas som medlem så kan du Stänga din profil via denna länken.

Om du vill att någon åtgärd ska vidtas vad gäller dina rättigheter kan du kontakta oss på redaktion@fotosidan.se.

Om du inte är nöjd med hur dina personuppgifter behandlas eller upplever att dina uppgifter blivit felaktigt hanterade har du möjlighet att lämna klagomål hos tillsynsmyndigheten Integritetsskyddsmyndigheten.

Om du vill veta mer

Om du vill veta mer så kontaktar du oss på redaktion@fotosidan.se.

Särskilt om cookies

När du besöker webbplatsen så kan det hända att personuppgifter samlas in via så kallad cookies. Detta görs endast efter samtycke. Cookie är en liten mängd data och ofta med en tidsstämpel. Cookien skickas från webbplatsen till din enhet och lagras där. Cookien använder vi för att hålla reda på din inloggning när hoppar mellan sidor men också annan data för att kunna Tjänsten skall fungera för tex dig som är betalande medlem. Data kan vara teknisk information om din enhet och uppkoppling såsom webbläsarversion, identifierare, ip-adress. Detta kan ske direkt eller genom användning av teknik från tredje part.

Det finns två typer av cookies, permanenta och sessions-cookies. De permanenta lagras under en längre period medan sessions-cookies används vid det enskilda besöket och försvinner när du stänger webbläsaren. I webbläsaren kan du ställa in hur cookies skall få hanteras av webbplatsen. Avaktiverar du cookies så kommer webbplatsen att fungera dåligt.

De cookies vi använder:

  • Vår egna för att kunna ge dig en funktionell webbplats
  • Ads.fotosidan: För att leverera banners från vår annonsmotor
  • Google Analytics: Mäter besöksstatistik
  • Facebook: För att mäta annonsering från Facebook
  • Adform / Doublecklick: För att tredjepart skall kunna leverera annonser på Fotosidan

Vill du får mer detaljer om cookies som skapas när du besöker Fotosidan så besök: https://webbkoll.dataskydd.net/en

Underbiträden för behandlingen av personuppgifter

Nedanstående är de underbiträden där dina personuppgifter kan behandlas.

Behandling

Leverantör

Plats

Kontakt via mail

Zendesk

USA (Privacy Shield)

Kontakt via telefon

Titeldata (Releasy)

Sverige

Beställning av prenumeration

Titeldata

Sverige

Leverans av prenumeration

vTAB

Sverige

Fakturering

Klarna

Sverige

Betalning

PayPal

USA (Privacy Shield)

Leverans av böcker

Dext/Förlagssystem

Sverige

Leverans av utskrifter

Crimson

Sverige

Bokföring

Multiekonomerna

Sverige

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. T.ex kan bilder och ljudupptagningar som behandlas i dator vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter (t.ex. IP-nummer) är personuppgifter ifall de kan kopplas till fysiska personer. Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.



David Elmfeldt
Publicerad 2018-05-24. Läst av 5789 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Merläsning

Publicera dina favoritbilder!

Nu har du chansen att få med bilder i Fotosidan Magasin på teman "Vinter" och "Fåglar". Publicerade bilder får feedback från en professionell fotograf. Läs mer...

Nya bilder i Fotosidan Galleri

Col du Marchairuz lights, Headlight trails from a car coming down from Col du Marchairuz (1447m)—a pass in the Jura mountains separating the Lake Geneva shore from the Vallée de Joux valley. Läs mer...

Fotoskola: Bättre bilder med filter

Plus Den digitala tekniken har inte gjort filtren överflödiga, tvärtom kan de vara till stor hjälp. Filtren kan spara mycket tid vid datorn och ge ett mer perfekt slutresultat. Läs mer... 18

Adobe Photoshop CC 2019 - alla nyheterna

Adobe har släppt en version 20 av Photoshop, som numer kallas Photoshop CC. I den nya versionen finns ett antal nya funktioner men också många förbättringar. Blanda annat kan du göra enkla uträkningar i numeriska fält. Fiffigt! Läs mer... 13

Nytt i Lightroom CC och Lightroom Classic CC

Adobe har släppt lite nytt i Lightroom-modulerna men inget är en riktig show-stopper utan mer av bra-att-ha-saker. Läs mer...

Adobe Photoshop CC till Ipad

Adobe Photoshop finns nu till iPad. Appen kommer ingå i Adobes molnbaserade prenumerationstjänst CC. Läs mer... 4

Späckat program på SPEGLA i helgen

Spegla är ett tre dagars evenemang i Norrköping med fokus i fotografi. Programmet består av utställningar, workshops och föreläsningar. Här är hela programmet och en rabattkod på inträdet. Läs mer...

Flyger du drönare måste du ha koll på dessa kartor

I nästa nummer av Fotosidan Magasin så har vi artiklar om att komma igång med drönarfotografering men det finns en mängd regler som är väldigt viktiga att ha koll för att inte riskera böter eller i värsta fall fängelse. Läs mer... 2

Rabattkod (95 kr rabatt) till Fotografiska PhotoMarket 9 - 11 nov

Plus För dig som är Plus-medlem så har vi fixat 95 kr rabatt på biljetten till fredagen på PhotoMarket. Biljetten ger dig exklusiva inspirationsföreläsare, lättare förtäring och alkoholfri dryck, mingel med fotografer samt nätverkande med andra fotoentusiaster. Pris 595:-. För Plus-medlemmar 500 :-. Läs mer...

PhotoMarket - ny fotomässa på Fotografiska

9–11 nov 2018 slår Fotografiska upp dörrarna till sin nya mässa som de kallar PhotoMarket | Cameras, Tech och Inspiration. Läs mer... 15

Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go - Free Transmitter Pro