Litet om fotografi och vardagen

Beckomberga 2015-04-05

Inlagt 2015-04-05 15:41 | Läst 1118 ggr. | Permalink
Första bilden gillas mycket, även om platsen sänder ut dåliga vibbar.
Svar från präntare 2015-04-05 17:19
Tack Ingemar för din kommentar. Ja Beckomberga har väl haft ett dåligt rykte allt sedan sjukhuset invigdes någon gång på 30-talet men det är väl både på gott och ont i ett senare skede på gott då psykofarmaka kom dessförinnan viste man inte bättre och man experimenterade behandlade människor med tvivelaktiga metoder det var nog också tvivelaktigt då, att allt för många hamnade där av oskrivna anledningar. Själv växte jag upp i dess närhet under 60-talet och då var det spännande och mytomspunnet av många själ. Området var då inhägnat med taggtrådsstängsel och vakter bemannade grindarna intill sjukhusområdet och jag minns vi sökte oss dit, "bus". I och med psykiatrireformen så avvecklade man verksamheten i början på 90-talet, kanske var det inte helt lyckat för många olyckliga själar som då skrevs ut ifrån psykiatrin. Nu sker en ombyggnad av dom gamla K-märkta sjukhusbyggnaderna till bostadsrätter och i övrigt har området förtätats med nya bostadsrätthus.
Må gott
Hans-Åke
" Beckis " känns som översta bilden.
Jobbade i slutet på 70-talet på Belos, vi servade en del maskiner där, lika obehagligt att vara där varje gång.

Kenneth
Svar från präntare 2015-04-06 12:47
Faktiskt, här har dom byggt en ny skola på området som smälter bra in i den gamla miljön. Tror att dom flesta patienter var mest farliga för sig själva, men undantag fanns naturligtvis.
Ha de gott
/Hans-Åke
Väldigt starka bilder, griper tag, må fint, LO
Svar från präntare 2015-04-06 12:49
Tack LO för din kommentar.
Ha de gott
/Hans-Åke
Tycker om bilderna, gillar att de inte är så hårda i kontrasterna som många bilder idag brukar vara. Det grå vemodet. :)
-affe
Svar från präntare 2015-04-06 12:53
Precis så kändes det då jag tittade ut genom fönstret, "vemod" eller den stora gråheten. Kul du gillar känslan i bilderna.
Må gott
/Hans-Åke