Litet om fotografi och vardagen

Skövde 2016-03-03

Dagar i förskingringen, "I dag inför mitt öga".

Inlagt 2016-03-03 16:00 | Läst 556 ggr. | Permalink
Trevliga dokumentära bilder av en dag hos dig..
Gun-Inger. Ha det gott
Svar från präntare 2016-03-03 22:50
Tack Gun-Inger för din kommentar.
Ha det fint
😊
Nja, måste fundera lite......Lite fult är det ju och jag menar själva motiven.....Elskåp, plåtfasader med och utan anslagstavla, och stolpar mitt i bilden. Jag tror du fullt medvetet fotat det fula i din närhet, och det har du gjort bra. Allt är ju inte vackert och alltså blir det till ett budskap i bildserien/ Björn T
Svar från präntare 2016-03-03 22:32
Allt är ju inte vackert här i livet, några plåtfasader finns inte i dessa bilder, inte heller någon stolpe i mitten den är en aning "mm" till höger om mitten. Men det kan ju vila en skönhet även i det fula och till synes triviala i vardagen och som dom flesta av oss bara går förbi, eller kanske bara en skönhet i bilden som sådan. Vet du ibland har jag funderat över hur många här på fotosidan som gör sig besväret, om det ens är ett besvär, att klicka på bilden att förstora den för att verkligen se.
Tack Björn för din kommentar
😊
Khalad 2016-03-04 01:09
Uppfattar inte riktigt vad du menar. Jag förstorar ofta men långt ifrån alltid och inte här. Förstorar gör jag när en bild intresserar mig, det gjorde inte dom här, alltså tyckte jag det var plåtfasader och inte trä som det är. Och mätlinjal använder jag aldrig. Självklart kan man fota annat än det som man tycker är vackert och göra bra bilder av det, men jag tycker för det mesta mer om att titta på det som jag uppfattar som vackert eller positivt.
Hade varit intressant om du kommenterat hur du tänkte när du valde dom här bilderna, har du tagit det du tycker är vackert eller har du tagit bilder som visar ngt slags vardagstristess, ungefär som det jag känner när jag tittar på bilderna?/ Björn T
Melankoliskt o lågmält, trevåningshuset liknar det jag bor i, fin betraktelse! Må fint, LO
Svar från präntare 2016-03-04 00:04
Tack LO, angående trevåningshuset så finns det några flerfamiljshus på orten jag bor, men huvudsakligen är det ett villaområde här i Skövde kommun. Få se vad man kan upptäcka här, lite spännande är det.
Ha de gott
😊
Jaha, bilder som på ett utomordentligt sätt illustrerar de djupaste brunnar vi alla har inombords. Men Ekelöf skriver det bättre.
Fina bilder!
Med vänlig hälsning
Gunnar S
Svar från präntare 2016-03-05 12:30
Tack Gunnar, bra dom förmedlar en känsla. Det är nu mycket länge sedan jag läste något av Gunnar Ekelöf, tror jag måste återvända om bara för en stund.
Ha det så gott
😊
Oj, Skultorp. :) Där bodde jag de första 20 åren av mitt liv.
Svar från präntare 2016-03-10 15:37
Kul du kände igen platsen, i bilderna.
😊