Några tankar kring att fotografera, både ur ett teoretiskt perspektiv och mer personligt. Kanske också lite om tankar och känslor inför fotografier, egna och andras.

Naturen kommer tillbaka

Jag har länge funderat på olika längre fotografiska projekt. Nu har jag bestämt mig för ett med rubriken "Naturen kommer tillbaka". Tanken är att fotografera övergivna miljöer där naturen är på väg tillbaka. Jag tror att det mesta jobbet måste göras i färg, annars tycker jag allt med om att jobba i s/v, men en del bilder kommer att handla om att det gröna kommer tillbaka in i gråa miljöer och det blir inte så tydligt i s/v. Jag får väl pröva mig fram lite vartefter. Här är två ganska nya bilder av den typ som jag tror att jag vill ha med, först i färg:

Sedan i s/v:

Synpunkter?

Fler bilder finns här

Inlagt 2012-08-25 12:36 | Läst 1157 ggr. | Permalink
Jag håller nog med att de bör vara i färg. Blir inte så effektfullt annars.
Håller också med om att de gör sig bättre i färg. Kul projekt! mvh Danne
Härligt projekt! Ska bli intressant att följa! Svartvitt är fint, men om du ska fotografera det gröna i det gråa så blir nog färg bäst!
Ha en fin kväll!
Tack för synpunkter. Jag gillar att jobba i s/v, men för detta projekt så blir det färg det ser jag också fast jag har en lätt r/g färgblindhet! Känns bra att fokusera, jag har kört projekt tidigare och det känns som att det är det bästa sättet att komma vidare med mitt fotograferande. Jag deltog i en mycket bra workshop denna sommar i Toscana och alla tänkte och arbeta i projekt. Jag har länge tyckt om att fotografera denna typ av miljöer så det finns en del bilder i arkivet som kan användas, men det ska bli en hel del nytt. Får se hur jag presenterar resultatet, antagligen genom en mapp på min hemsida stickan1.1x.com
Jag har börja jobba med projektet och lagt bilder på:

http://stickan1.1x.com/gallery/71360