Funderingar om det går att kombinera ovanstående utan att de kommer i konflikt med varandra, samt allt annat som jag snubblar över i framtiden.

#132 - Luigi's half case for Leica X1...

...the perfect accessory for a clumsy photographer ;-)

Som nog några vet så havererade jag min Leica X1 och efter denna händelse har fått en del förslag om hur jag ska skydda den från "The clumsy photographer" - det är alltså jag... att svepa in den i skumgummi eller att doppa den i en gummilösning är inget alternativ... Then in come's Luigi!

Denna framstående tillverkare av nödvändiga tillbehör av läderkaraktär är ingen nyhet för mig, jag har stött på hans produkter några gånger under åren. Vad som däremot är en nyhet för mig, är att han har löst mitt problem med att skydda min X1 från "The clumsy photographer"!
Se själva här nedan!

    

...insvept i äkta 2mm tjockt leder bör den vara skyddad från det mesta, inklusive mig! Att tillbehöret gör kameran en smula ålderstigen i sitt utseende, är ju ingen nackdel för en gammal fotograf, van vid slitna analoga kameror ;-)

Som ett litet bonus upptäckte jag en bild på en prototyp av min kamera på hans sida - intressant!


Luigi's produkter hittar ni på denna sida!

Inlagt 2010-08-02 18:09 | Läst 1602 ggr. | Permalink
Så nästa gång vi ses har du en sån där lederveska som jag har till min ZM. Då blir vi två distingerade herrar fotografer som gör Peking =) Ska vi ha lederbrallor också?
Svar från Anders Berlin 2010-08-02 19:20
Lederbrallor med medföljande joddling krävas när germanska fotografiapparater skall avlossas ;-)
Men du! Visst ger lederbeklädnaden en viss "flamboiement" i sammanhanget?
Hehe, killen lever på att göra specialutformade Leicaväskor för hand, otroligt! Beställde du den från Italien?

Väskorna är snygga, sajten är en av de jävligaste jag sett på länge :-)
Svar från Anders Berlin 2010-08-02 19:28
Har inte beställt den än eftersom sajten är en av de jävligaste jag också träffat på! Killen behöver hjälp, uppenbarligen, fast å andra sidan så säljer han ju en hel del, vad jag förstår, trots att hemsidan är hopsnickrad i...? Vad var det nu det hette den där Internet Explorer-baserade programvaran som man kunde göra egna hemsidor med?
Har en del erfarenhet med programmering och hemsidor (troligen inte lika länge som du ;-) så frågan är om vi skulle erbjuda den stackars hantverkaren vår hjälp och dra honom in i tjugohundratalet? Kanske erbjuda en modern webshop?
Han gör riktigt schyssta väskor, om det fanns skulle jag nog köpa en till min konica hexar af =)

/micke
Svar från Anders Berlin 2010-08-02 21:21
Schyssta väskor är bara förnamnet! Med rätt patina! Blir väl antagligen för dyrt att specialbeställa en väska till din Konica Hexar - men du kan ju alltid skriva och fråga.
Du tänker på Frontpage!

Själv har jag lagt av webbsnickrandet sedan en tid. Känns riktigt skönt att äntligen ha pensionerat sig.
Svar från Anders Berlin 2010-08-03 11:42
Ja, just det, Frontpage var det... Njut av pensionen, själv får jag vänta 14 år till ;-)