Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Det är i soluppgången det händer

Det måste ha något med den biologiska klockan att göra. Jag har visserligen alltid varit morgonpigg, desto tröttare på kvällarna, och nu är det inte mycket till sömn efter fyra-fem så lika bra att kliva upp. Det ljusnar vid sextiden och soluppgången efter frostnatten är magisk. Snart blir jag för varm, solen värmer på bra och fåglarna drar i gång sin konsert. Några gulsparvar inleder, som jag uppfattar det, något som kan liknas vid parningsflykt och svischar helt orädd förbi mig gång på gång där jag sitter på huk vid en liten gran. Härliga tider när plötsligt också en liten svartmes hoppar till i granen alldeles intill.

Tiden bara rinner iväg. Det blir förmiddag, fikat sitter som en smäck men fotoljuset blir lite plattare och inte längre så spännande. Det är i soluppgången det händer. Undrar var jag befinner mig vid nästa soluppgång?

(Klicka på bilden för större format, sedan på den lilla pilen till höger för nästa bild.)

Vindkraft. Det är bara att gilla läget.

Gulsparven trivs på solsidan.

Hängen.

Nationalfågeln.

På marken döljer sig mycket vackert.

Svartmesen var för snabb för mig.

Gulsparven tar en paus.

Akrobaten blåmesen.

Strandskatorna intar kusten.

Inlagt 2014-03-12 17:33 | Läst 1347 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Jättefina bilder allihop Bengt men jag fastnade för den första som var mycket läcker!
Svar från Bengt Christensen 2014-03-12 20:46
Tack för kommentaren, Dan. Kul att du gillar bilderna.
Fantastiskt vackra bilder, Bengt!
Koltrasten blir dagens favorit för mig!
/Niklas
Svar från Bengt Christensen 2014-03-12 21:31
Tusen tack för kommentar och beröm.
Du är en mycket duktig fotograf Bengt.
Jag gillar alla dina bilder, men här är det absolut koltrasten där tar första priset.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Bengt Christensen 2014-03-12 21:32
Erik, det var fina ord och de värmer. Tack så mycket.
Oerhört fina bilder och svartmesen ser ju ut att dyka rakt ner. Koltrasten är också ett praktskott tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från Bengt Christensen 2014-03-12 21:33
Jag rodnar och tar till mig, tusen tack, Lena.
Bildkonst är dessa bilder.
Jag tar dem med mig in i drömmarnas värld så slipper jag
kanske mardrömmar i natt...
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Bengt Christensen 2014-03-13 07:19
Tusen tack, hoppas att bilderna hjälpte dig till en god nattsömn.
Mycket vackra bilder.

//Johanna
Svar från Bengt Christensen 2014-03-13 07:19
Tack, naturen är vacker.
Fenomenalt fina bilder allihop! Håller med dig, morgonen är bäst!
Svar från Bengt Christensen 2014-03-14 16:20
Tack så mycket Heléne. Visst är morgonen bäst!
Helt underbara bilder! Bara smälter när jag ser ljuset i dem. Vilket vårbevis
Svar från Bengt Christensen 2014-03-19 06:53
Tusen tack, Annelie.