Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Jag är djupt förälskad

Det är kul och inspirerande när ett blogginlägg leder till vidare diskussioner. I förra inlägget lovordade jag min nya vinkelsökare. Det blev gubbvarning på den hyllningen men jag fortsatte och vid vårt tisdagsmöte i Varbergs Fotoklubb lyfte jag fram en annan hjälpreda som jag håller lika högt - stativet. Ny gubbvarning utfärdades och möjligen med rätta.

Men det hjälps inte, utan stativet blir det suddigare i mitt bildarkiv, så är det. Den här bilden är inte så märkvärdigt bortsett från att det är en ful rackare som är modell men hyfsat skarp och med lite skärpedjup. Den är tagen med 200 mm mackro, 1/30 sekund, bländare 11 och på 400 ASA.

Och stativ.

Men jag är inte sämre än att jag kan erkänna att jag hade önskat att kunna ta bilden på frihand med bibehållen skärpa för visst är det lite omständligare med alla tillbehören. Och ett och annat motiv hinner dessutom fösvinna innan allt är riggat.

Trots det, jag är djupt förälskad i min vinkelsökare liksom mitt stativ och vårdar dem ömsint.

Inlagt 2011-03-02 19:54 | Läst 2800 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vinkelsökare och stativ är grejen Bengt. Jag håller med och står för att vara gubbe om det verkligen är så :) /FW
Jag blir SÅ glad över detta inlägg.. gubbvarning på stativ?? Nope, inte alls. Själv är jag en kvinna i mina bästa år och jag är döförälskad i mitt stativ! Utan det, suddigare bilder här med.. Fast mest med mitt 50mm lilla objektiv. Då är det nästan omöjligt att få till skärpan utan stativ.. (med min kunskap alltså).

Jag läste i en bok att om man ska få till skärpa som "proffsen" så är det stativ som gäller, bland annat.. ;)

Nu ska jag kolla upp vad en vinkelsökare är.. //Annelie
Hahahaha.... =0)
Alla för göra preeeecis som de vill!!! ;0)
Man måste ju ha nåt att tetas för ju... eftersom jag själv aldrig skulle använda stativ till en macrobild! Hade jag varit tvungen, hade det inte blivit några macro alls... Men jag använder det såklart till andra sorters bilder.

Tack för att du får mig att fnissa ännu en gång! =0)
/// Jessica
Härligt att få lite medhåll och dessutom kunna bjuda på lite fniss. Det behövs i väntan på våren.
Uppskattar ditt sätt att ”komma ur garderoben”. Vi är många som gillar dessa hjälpmedel men kanske är lite blyga att visa vad vi håller på med. Ibland känns det som dagens fotograferande handlar om hur många exponeringar man klarar på en dag och då platsar inte stativ och vinkelsökare från ”hjälpmedelscentralen”. Synd att dessa inte är skattesubventionerade, som övriga hjälpmedel, de är verkligen användbara.
Mycket, tack vare din bloggtext känner jag mig stolt att fälla ut benen och leta fram den lilla sökaren...
Ännu en gång, tack Bengt.
De flesta av dagens kameror är inte byggda för ngt annat än att hålla i ögonhöjd. Min första digitalkamera som hade vinklingsbar display var toppen. En vinkelsökare på systemkameran är ofta ett måste. Ja, längre än så har jag inte kommit i min utveckling. Har både monopod och tripod men använder dom alldeles för sällan. Måste bli flitigare användare av dessa hjälpmedel.
Skalbaggsbilden är fantastiskt fin. Kul att läsa din blogg Bengt. Den inspirerar.
// Gubben Christer
Gott att höra Dan och Christer. Det är ju som Jessica skriver, var och en gör son den vill. Allt passar inte alla. Det är väl också lite av tjusningen i det vi håller på med, vi tar olika typer av bilder, jobbar olika och får en mångfald i föreningen som utvecklar - och inspirerar.