Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Lite svartvitt från Fågeludden

Dagens fågelguidning vid Fågeludden blev inte så ansträngande utan att jag hann att strosa runt med kameran och fotografera de fina omgivningarna och byggnaden som också den är fantastiskt fin. Eftersom jag laddat hem en provversion av Nik Collektion är det svartvitt som gäller. Försöker övertyga mig om att det är en serie program som jag absolut måste ha...

När det gäller fågelskådningen finns inte så mycket att rapportera. Isen ligger runt 40 cm tjock i Hornborgasjön. Några få, 6-8 stycken, tranor håller till vid Trandansen och nästan alla andra fåglar, främst änder, gäss och svanar håller till vid det öppna vattnet vid sjöns utlopp. Där sågs också en havsörn segla under eftermiddagen. Troligen hanen av det par som häckar i området och som döpts till Valdemar då han ringmräktes som unge i Valdermarsvik. Havsörnsparet har hittills, sedan 2003, kläckt fram 26 friska ungar och anses vara ett av Sveriges produktivaste par.

Inlagt 2013-03-31 21:11 | Läst 2129 ggr. | Permalink