Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Nötskrikan förgyllde min morgon

Nötskrikan är en skräning fågel, riktigt vacker men skygg och svår att komma när. Det gäller att överlista den genom att i det längsta hålla sig still så kan den plötsligt sitta inom fotoavstånd. Lättare sagt och gjort i den här kylan men i morse hade jag lite tur när den plötsligt dök upp. Jag hann med några exponeringar innan den skrikande drog vidare.

Några bilder på en entita hanns också med innan vi drog till Fågeludden för den traditionella påsklunchen.

Entita.

En gammaldags entita.

Den nyaste utsiktsplatsen vid Fågeludden. Här ska jag tillsammans med gode vännen i Falbygdens Fågelklubb, Helge Sundén, guida i morgon mellan 11-14. Frågan är vad vi ska visa/berätta för besökarna? Vid tidigare års gudingar har vi kunna räkna in och visa besökarna mellan 35-40 arter olika fåglar. Nu ligger isen tjock på Hornborgasjön men nån kaja eller kråka ska vi nog lyckas spana in. Har vi riktig tur kan någon havsörn dyka upp inom synhåll, kanske Valdemar vars hona/fru ligger på ägg någonstans i omgivningen.

Inlagt 2013-03-30 22:25 | Läst 1888 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fina bilder på skrikan Tranor är väl sena iår vid Hornborgar sjön antar jag var i fjol c. 7000 fåglar samt en hel drös med andra arter men nu bor jag i Västerbotten blir för långt att åka Här har jag fotat Lavskrikan som häckar strax intill/bert
Svar från Bengt Christensen 2013-03-31 18:07
Tack för kommentaren. Ja, de är sena i år liksom våren. Hela sjön är täckt av is, de sägs att isen är cirka 40 cm så det dröjer innan sjöfåglarna kan komma. Lavskrikan är fin men jag har aldrig lyckats plåta den. Ha det gott i norr.