Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Nu har kräldjuren vaknat

Tanken var ett besök vid Hornborgasjön men det blev istället en vandring långs ån Tidan. Och det var en lite småtrevlig tur i fint vårväder som också bjöd på några oväntade möten. Kräldjuren gillar värme och tar chansen att värma sig i solen så fort tillfälle ges. Snoken såg bra yrvaken ut men nästan värre var den lilla ödlan som troligen alldeles i dagarna vaknat ur sin vinterdvala. Den hade inget emot att krypa upp i min varma handflatan och få ytterligare värme. Kräldjuren minskar som så många andra arter i naturen så den sattes med varsam hand ned i mossan igen. Det kändes stort att haft en sådan raritet i handen.

Talltitan samlar bomaterial.

Ingen vår utan att sädesärlan är på plats. Tack för det.

Inlagt 2013-04-26 20:52 | Läst 1877 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Härliga bilder. Den översta hade blivit ännu bättre om du hade beskurit den så det gula grässtrået i högra hörnet, det vissna gräset till höger i bilden och några cm längst ner på bilden hade tagits bort.
Mvh Åsa
Tack för kommentaren och redigeringsförslaget. Jag har gjort en ny variant och den blev absolut bättre.