Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Att våga

Jag har länge haft idéer om att jag skulle vilja måla på mina foton. För några veckor sedan köpte jag ett staffli på Kyrkornas Second Hand på Färingsö.

Stafflit har sedan stått i vardagsrummet med en bild som jag hade med på min första utställning- Jag gillade aldrig trycket- så den printen stod där i väntan på den "sista vilan":-)

Idag besökte jag en ateljé och butik som ligger vägg i vägg med "loppisen" där jag köpte stafflit.

Tyvärr frågade jag inte efter konstnärens namn- men jag pratade med henne en lång stund, och blev fascinerad  av hennes frimodiga sätt att se på "konst". Hennes bilder är färgglada och mustiga- och man blir verkligen på gott humör av att titta på dem.

När jag kom hem, satte jag igång- och jisses så kul det var!

Jag vill utforska detta mera!

Utgångsläge

Inte fina gatan direkt;-)

Inspiration

Våga börja

Material

Penseln köpte jag samtidigt som jag köpte träolja - Expediten kikade under lugg- och jag kände att det blev nödvändigt att förklara att jag inte skulle använda penseln till altanen:-)

Det gäller att sluta i tid! Den här gången "försvann" ursprungsbilden helt och hållet- det enda som fanns kvar var möjligen "lövformen".  

 Jag vill lära mig mer! Prova fler gånger! Experimentera! Jag bara älskar det.

/Anna

Inlagt 2013-05-11 20:20 | Läst 3759 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul Anna!! Att du experimenterar och testar!!
Spännande att följa dig och jag undrar lite vart du är på väg. Konstådran har jag ju konstaterat tidigare och här får den ytterligare näring. Jag har ju tidigare tänkt att du är inne på konstfoto, och här lämnar du i mina ögon foto, även om det är grunden. Innan jag läste din text så tänkte jag (ärligt) att du kanske ska lämna foto, att det är något annat som brinner, växer fram... Men så är det säkert inte. Även om det nu då blev så i slutresultatet. Gillar din bild, men ska jag va ärlig, så har jag hellre din ursprungsbild på min vägg än slutresultatet...
Hur som, kul och spännande att du testar, utmanar och leker fram dina bilder och konst. Jag känner att du söker något och att du kommer att hitta det... :) Om det sedan är barn, blommor, fotokonst eller en olja... vem vet. Men spännande är det...

Kram och lycka till!!
Less is more - Peter :)
Svar från Anna-Lena Forsman 2013-05-12 10:21
Ja, det är verkligen jättekul! Och visst är det ju så att när man provar- så svämmar det över- det ingår liksom. Men det är ett oerhört spännande område att utforska. Det är också intressant att få ta del av olika människors syn på vad som är snyggt- och "hur det ska va". Tänker nog försöka komma bort från ordet konst och istället använda mig av det mer neutrala "bild". Jag kommer nog alltid att va en katt bland hermelinerna i de här sammanhangen:-) Tack snälla Peter för dina tankar! /Kram, Anna