Fotorelaterade betraktelser

Själv är bästa tomte

Det är lika roligt att ge som att få. Så försöker vi lära våra barn. Särskilt nu i juletid, när vi för övrigt också gör vad vi kan för att barnen ska tro på tomten.

Om det vi lär verkligen stämmer borde det vara kul i kvadrat att både ge och få en present i samma akt. I sann julanda beställde jag därför en julklapp till mig själv från tomteverkstan i Umeå.

Jag kan försäkra er att givandets glädje var lika genuin som frånvaron av förvåning när jag öppnade paketet den 24:e december. En kamera! Och just en sån jag hade önskat!

 

– Åh tack Björn vad du är snäll! Det är nästan för mycket, inte hade du behövt… säger jag lätt generat.

– Äsch, det är du värd, svarar jag. Klart grabben ska ha en ny kamera!

– Ja du har nog rätt som vanligt. Man kan ju aldrig ha för många kameror. Och förresten är detta en julklapp enligt Robin Hoods princip, för mottagaren är fattigare när han får presenten än givaren innan han köpte den.

– ???

 

Kom ihåg – det är inte innehållet i paketet som är viktigast, utan tanken bakom.

God fortsättning!

Inlagt 2010-12-28 20:18 | Läst 2884 ggr. | Permalink
Rolig historia! Det där med Robin Hood tog priset! Viktigt att göra någon glad, varför inte sig själv!?

Har precis beskrivit mitt senaste kameraköp häromdagen i min blogg. Vet hur det känns att få en kamera som man kanske inte helt nödvändigtvis behöver, för det gör väl inte du heller? Men känns bra gör det allt!
Svar från Billingen 2010-12-28 21:29
Behöver och behöver ;-) Nog känner jag ett behov av en bra kompakt som man i princip alltid kan ha med sig i fickan. Jag har visserligen en sedan tidigare men den är gammal och har sina brister. Läste din blogg - det måste vara fantastiskt att få se och fota sådana motiv under vattnet!
Jag kan bara säga att jag satt och garvade när jag läste detta och var tvungen att läsa det högt för Marie för hon undrade så... :D
Jag håller med "man kan aldrig ha för många kameror"...
Ser onekeligen väldigt kompakt ut, väldigt snyggt med svart !
/Peter
Svar från Billingen 2010-12-28 23:01
Oj då, har jag nu gett ett alibi åt potentiella kameraköpare! Jodå, den är tjusigt svart och fantastiskt kompetent för sitt lilla format. Alla bilderna är såklart tagna med den. Kanske tar den med till nästa fikaträff. Janne har förresten redan en likadan. Vi hörs och ses!
Nej. Jag har en S90.

Däremot gav jag Petronella en S95 i julklapp ;)