Fotorelaterade betraktelser

Ny hemsida

Så var min gamla hemsida nedsläckt. Den nya bygger på en annan slags plattform (Pixu) för ett mer dynamiskt gränssnitt, som ska funka bättre på surfplattor och mobiler. Jag har valt bort nyhetsspalten och strippat sajten så att det är bilderna som talar. Och bilderna ska inte vara för många, ett fåtal starka foton ger i mitt tycke ett bättre intryck.

Jag är inte helt förtjust i det nya gränssnittet. Kanske byter jag till en annan tjänst. Därför tar jag gärna emot synpunkter. Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Inlagt 2013-01-12 13:41 | Läst 3628 ggr. | Permalink
Jag gillar den skarpt. Vet inte hur din gamla såg ut, men den här är toppen.
Svar från Billingen 2013-01-12 14:50
Gott att höra Johan, tack!
Hej Björn. Ruggigt snyggt, enkelt och elegant. Funderar själv på att byta till Pixu när jag ser det här. Mvh Thomas
Svar från Billingen 2013-01-12 17:17
Nu känner jag mig lite mer nöjd =) Tack för kommentaren!
var inne och tittade på den.Urläckert och fascinerande bilder ! Den kommer att imponera på vem som helst..
Svar från Billingen 2013-01-12 17:18
Tack Walter, uppskattas!
Det funkar utmärkt! Undrar om det går att ha olika kategorier som första sida? Jag föredrar att kunna välja kategorin först. Kan man ha fler sidor html/css? Jag funderar själv på att byta sida pga. min sida är byggd i java = problem. Sen är det segt att få fram bilderna och ibland funkar det inte utan att man måste ladda om sidan. 1x verkar ha smidigt system. Allt gott :)
Svar från Billingen 2013-01-13 11:20
Hej Mikael! Jag tror att dessa valmöjligheter finns men då får man betala mer, bra mycket mer. Jag önskar också att jag kunde välja ordningen som bilderna visas i flödet på första sidan men de visas automatiskt efter den ordning de laddades upp. Det är en anledning till att jag inte är helt övertygad om mallen, en annan är att inte kunna välja endast en bild som albumomslag.
Jag har nu testat pixu, ja det finns saker som man önskar precis som du nämnde och jag funderar över saken nu. Fördelar är att man kan sälja bilder, smidigt galleri som funkar för olika plattformar och de kommer troligen att förbättra tjänsten. Snabbare än min nuvarande hemsida.

Saknar att kunna länka direkt till FS blogg direkt via meny, som det ser ut nu så kan man bara länka från text även med pro version.

Gillar inte många typsnitt som finns att välja på men som tur så finns det något som man kan använda. Kontakt sidan verkar vara ostabilt? Funkar det för dig?

Men har inte hittat något bättre än det förutom att man bygger upp hemsidan själv från grunden. Föredrar att köpa färdig paket. Så jag funderar på att köra på det ändå.
Svar från Billingen 2013-01-13 16:55
Kontaktsidan funkar bra, bortsett från att å ä ö i meddelande blir knas. Men det går ju att läsa ändå. Ett alternativ kanske kan vara hemsidor från Wordpress? Jag ska själv kolla upp deras mallar och tjänster, men tror jag nöjer mig med Pixu ett tag.
Hej
Mycket bra utseende på hemsida! Funkar kanon även på vanlig dataskärm.
Christer
Svar från Billingen 2013-01-13 16:55
Tack Christer, det var uppmuntrande!